Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH15-029-0296

Cosmicano KRJ-I, ★★★

Virallinen nimi Cosmicano "Cosmo" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 09.02.2015, 20-vuotias Kasvattaja Inna VRL-05322
Rotu, sukupuoli suomalainen ratsuponi 43.75%, ori Koulutustaso ko vaativa B, re 80cm
Väri, säkä voikko, 146cm Saavutukset KRJ-I (100,5p), ★★★

Luonnekuvaus

Cosmicano, tutummin Cosmo on perinyt isänsä itsepäisyyden ja äitinsä toimeliaisuuden. Äitinsä tapaan, Cosmolla pitää olla kokoajan jotain virikettä ja auta armias jos ei ole. Cosmo kestää tarhassa niin kauan, kun siellä on sille tekemistä, syömistä tai kaveri, mutta kun mitään ei ole, tämä keksii aina keinon päästä pois. Cosmon kanssa pitää olla ovelampi kuin ori itse. Pitää pystyä olemään ponin yläpuolella ja vähän juonia Cosmon metkuja vastaan. Harjapakki kannattaa pitää Cosmosta kaukana, jos ei halua harjata jatkossa järsityillä harjoilla.

Kuten muutenkin, myös ratsastaesa Cosmolla on todella lyhyt pinna. Jaloilla ei saa jäädä puristamaan eikä ohjiin saa tukeutua. Apujen tulee olla todella kevyet, mutta selkeät. Jos avut ovat epätarkat, Cosmo ottaa heti nokkiinsa ja perä saattaa lennähdellä. Ponin pukeissa on kuitenkin helppo istua ja pienellä toppuuttelulla Cosmon saa taas kuuntelemaan.
Kokemattoman ratsastajan alla Cosmo on kuin puskaratsu, joka ei tee mitään, mitä pyydetään. Jos selkään istuu taitavampi ratsastaja, Cosmo taipuu kouluratsastuksen saloissa Vaativaan B:hen saakka. Cosmon liikkeet ovat lennokkaat ja selässä on helppo istua. Jos ratsastaja on hereillä ja tukee suoritusta hyvin, Cosmo tekee kaikkensa hyvän tuloksen eteen. Tämän vuoksi Cosmo on täydellinen ratsu kokeneelle ratsastajalle kouluaitojen sisäpuolelle.
Esteillä Cosmo kuumuu herkästi ja tarvii selkäänsä napakan ratsastajan. Cosmo saattaa kieltää erikoisesteille, mutta tutun ratsastajan kanssa Cosmo hyppää lähes kaikenlaiset esteet 100cm saakka. Cosmo tarvitsee rohkaisevat avut, mutta ponia pitää myös rauhoitella esteiden välissä, ettei vauhti kiihdy liikaa. Cosmo kääntyy hyvin pienessäkin tilassa, joten myös vaativammat radat onnistuu toisinaan hyvän ratsastajan kanssa.
Maastoon Cosmo tarvitsee kaverin mukaan. Mitään autoja se ei pelkää, mutta puskissa liikkuu ties minkälaisia voikkoja poneja syöviä hirviöitä. Käsistä Cosmo ei lähde, mutta saattaa säpsyillä useassa välissä. Maastoon kannattaa varata aikaa, sillä Cosmon pitää saada tutkia jokainen postilaatikko tai muu vastaava mörköjen varalta. Tätä oria en laittaisi jonon vimmeiseksi tai ensimmäiseksi.

Eläinlääkärille, kengittäjälle tai muulle vastaavalle Cosmo näyttää nyrpeää naamaa. Lastaus on ponin mielestä syvältä, eikä kopista pois tulokaan ole kauhean mukavaa. Kaikki onnistuu kuitenkin mutkitta, kunhan vain on herkkuja luvassa!

© VRL-13873

Sukutaulu ja jälkeläiset

Isälinja: Fifth Phampilos - Trick the Blonde - Trickster
Emälinja: Goldhawk Circus - Doomed Love NDV - Duma Key

i. Fifth Phampilos
rp 59.375% - cre, 146cm
Premier
ii. Trick the Blonde
rp 50% - cre, 144cm
KRJ-I, RPL-II
iii. Trickster
iie. Gentlemen Prefer Blondes
ie. Fifth Pompeo
rp 68.75% - rnvkk, 146cm
KRJ-I, RPL-I, YLA1
iei. Damn Good
iee. Pompom
e. Goldhawk Circus
rp 28.125% - vkk, 146cm
RPL-I, YLA1, KRJ-II, KTK-III, KV-II
ei. Istria Mockingjay
rp 56.25% - rnvkk, 147cm
KTK-II, RPL-II
eii. Mockingbird
eie. Schicklgrubers Havaijoy
ee. Doomed Love NDV
holst - rt, 163cm
eei. VIR MVA Ch Houdini (kadonnut)
eee. VIR MVA Ch Duma Key

06.03.2019 rp-t. Gardenia Snilli (e. Gwawr Snilli)

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1100.42
Tahti ja irtonaisuus: 1326.84
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2427.26 op. (vaikeustaso 6)

08.12.2021 Paris SIM Dressage Week - Pony, vaativa B - 04/15, 71,429%
07.12.2021 Paris SIM Dressage Week - Pony, helppo A - 11/23, 65,000%
21.09.2017 KRJ Champions - Pony Champion, helppo C - 05/33, 71,929%
26.06.2017 Vaahterapolku - vaativa B - 02/11

Päiväkirja ja valmennukset

25.09.2017 Päiväkirjamerkintä

Meidän tallilta lähti aikamoinen joukko ratsukoita KRJ Champions - kouluratsastuskilpailuihin. Kyseinen kilpailusarja oli Cosmon ja sen vakiratsastajan Sallin kauden tähtäin, jota varten ratsukko hakenut kvaaleja eri tasoilta. Ensimmäisen kilpailupäivän aamuna koko kymmenen hevosen ja ponin joukko lähti kohti kilpailupaikkaa Fiktiota sulassa sovussa, myös Cosmo. Sallia jännitti, vaikka ensimmäisenä päivänä oli ”vain” helppo C-tason radan suoritus. Tytön jännitys katosi verryttelyssä, jossa ori oli tuntunut rennolta ja hyvältä. Itse suoritus meni melkein rutiinilla, ja siitä irtosikin hyvillä prosenteilla viides sija. Väliyön ori oli ilmeisesti viettänyt huonosti, joka näkyi 2. kilpailupäivän suorituksessa. Poni ei ollut oma itsensä ja sijoitus oli viimeisten joukossa. Seuraavan yön Cosmo viettikin sitten kotona, ja ponin olemus oli ihan erilainen kuin edellispäivänä. Ratsukko teki hyvän suorituksen helppo A-radalla, ja prosentteja he saivat yli 70%! Sallilla ei ollut älyttömästi kokemusta finaalin vaativa B-radasta, mutta onneksi Cosmo on aika monet kerrat mennyt kys. tason ratoja läpi. Finaalirata meni kuitenkin aika pahoin penkin alle, sillä orilla oli muut asiat mielessä kuin kouluaitojen sisäpuolella juokseminen. Sijoitus valitettavasti toiseksi viimeinen ja prosentit alle 60%. Finaaliradan jälkeen Salli uhosi ensi vuonna osallistua Cosmon kanssa uudelleen ja parantaa sijoituksia, joten saa nähdä kuinka heidän yhteistyö sujuu silloin.

19.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Taas tuli käytyä Cosmon kanssa yhdessä arviointitilaisuudessa, kun Rate My Pony-tilaisuudet pyörähtivät käyntiin tässä meidän alueella. Ori arvioitiin tietysti koulupainotteisena, senhän jo kisasuoritukset määrittävät. Ori tiesi heti mistä rakennearvostelussa oli kyse ja seisoi ryhdikkäänä tuomarien edessä. Rakenneosion jälkeen oli vuorossa ratsastusosio, jossa arvioitiin orin liikkeet ja kapasiteetti eri osa-alueissa. Hieman jännitti miten ori ottaisi testiratsastajan vastaan, sillä sitä on viime aikoina ratsastanut vain sen vakiratsastaja Salli. Onneksi testiratsastaja osasi asiansa ja teki rauhassa tuttavuutta poniin. Itse katselin tietenkin ratsukon menoa kentän laidalta, ja huomasin, ettei Cosmo valitettavasti näyttänyt yhtä hienolta kuin kotona. Noh, ei sieltä silti huonoja pisteitä tullut, sillä ori palkittiin kolmen tähden palkinnolla. Erityisesti sen kuuliaisuutta ja askellajeja kehuttiin, eikä sen kokoamisasteessakaan mitään vikaa ole. Tästä on hyvä jatkaa valmistautumista KRJ-laatuarvosteluun.