Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH14-026-0230

Dirwyn Anwar Fflergant KTK-I, KRJ-II, VWY-II, ★★

© ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Virallinen nimi Dirwyn Anwar Fflergant "Fleda" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 27.11.2014, 20-vuotias Kasvattaja Daivive VRL-05706
Rotu, sukupuoli welsh cob (sektio D), ori Koulutustaso ko vaativa B, re 60cm
Väri, säkä rautias sabino, 149cm Saavutukset KTK-I (83p), KRJ-II (93p), VWY-II (45,5p), ★★

Luonnekuvaus

Dirwyn Anwar Fflergant on kiltti ja rauhallinen ori, oikea herrasmies! Se on hyväkäytöksinen, mutta ei silti voi olla esittelemättä imagoaan tammoille, niille on siis aina huudeltava. Saattaa se pienesti tanssahdellakin taluttajan vierellä, mutta tottelee kyllä, kun sitä hiukan komentaa.

Hoitaessa Fleda seisoo maltillisesti hoitajan hääriessä ympärillä. Se ei välitä melusta tai hälinästä, vaan keskittyy täysin hoitajaan ja hoitotilanteeseen. Se lepuuttaa takajalkaansa ja alahuultaan ja ottaa rennosti harjauksesta nauttien. Varustamisen kanssa ei ole myöskään mitään ongelmaa; satula menee selkään ensiyrittämällä ja kuolaimetkin herra ottaa hyvin vastaan.

Ratsastaessa Fleda on rauhallinen, mutta silti enemmänkin eteenpäin pyrkivä ja reipas kuin mikään tahmea tai hitaasti reagoiva. Ori ei ole mikään herkkä hipiä, mutta ei se mieluusti silti halua ratsastajan keikkuvan selässä miten sattuu. Fleda kulkee helposti oikein päin, mutta vaativimpiin liikkeisiin on myös ratsastajalta löydyttävä taitoa.
Kouluratsastus on Fledan ykköslaji. Fledalla on mitä loistavimmat askeleet kouluradoille ja niitä se esitteleekin mielellään. Ori on erittäin yhteistyöhaluinen ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Laukassa oria voi olla hieman hankala ratsastaa, sillä se lähtee helposti laukkaamaan liian lujaa ja tiputtaa raville pienimmästäkin pidätteestä. Laukkaa pitää siis ratsastaa kunnolla ja saattaakin mennä kauan, kunnes sen saa sopivaksi. Vaativammat tehtävät, kuten laukanvaihdot ja kootut askellajit vaativat myös ratsastajalta taitoa, vaikka muuten Fleda onkin melko yksinkertainen ratsastettava. Orin on joskus vaikea ymmärtää ratsastajan apuja, joten vain selkeät avut saavat sen toimimaan toivotulla tavalla.
Esteet ovat Fledalle hieman hankalia, kouluponihan se on. Aivan vieras käsite esteratsastus ei sille kuitenkaan ole, sillä ponilla hypätään silloin tällöin pieniä esteitä. Tekniikkaa raukalta ei löydy juuri ollenkaan, ja hypyt ovatkin usein melko mielenkiintoisia.

Kilpailuissa Fleda on yleensä oma rauhallinen itsensä, mutta se huutelee ja kiljahtelee etenkin tammoille. Ruunien ja orien kanssa se käyttäytyy kunnollisesti, sillä Fleda ei ole mitään taistelutyyppiä. Se tyytyy siihen, mitä sillä on. Radoilla se kuitenkin keskittyy ihan täysillä ja tekee parhaansa saadakseen mahdollisimman hyvän tuloksen.

© Lola

Sukutaulu ja jälkeläiset

Isälinja: Hasselbys Ffernfael - Aelwen Fool - Cymrod Fudge Curse - Fairford Mad Hatter
Emälinja: Criallt Afonydd - Criallt Llaes Afon - Criallt Eurneid - Criallt Eneuawg - Criallt Emlyn - Cranetydi Ellylw
Katso laajennettu sukutaulu!

i. Hasselbys Ffernfael
wD - prt sabino, 150cm
KTK-I
ii. Aelwen Fool
wD - rt, 150cm
KTK-II
iii. Cymrod Fudge Curse
iie. Rhown Gorawen
ie. Maldwyn Lywell
wD - m, 152cm
KTK-II
iei. Criallt Llwnc
iee. Criallt Llinos
e. Criallt Afonydd
wD - tprt, 146cm
ei. Rhagfyr Spirello
wD - rn, 150cm
KTK-III, VWY-II
eii. Puisto's Fergusson
eie. Juliette TIK
ee. Criallt Llaes Afon
wD - m, 144cm
eei. Cedion Dwfn Afon
eee. Criallt Eurneid

15.07.2015 wD-t. Heulwen Snilli (e. Dewin Eira Ion)
01.08.2015 wD-t. Tuiskulan Talfryn (e. Tuiskulan Tegeirian)
18.04.2021 wD-t. Delyth Lind (e. Ceiriosen Triona)
05.06.2021 wD-o. Fflewdwr Snilli (e. Merialeth Rewa)

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1135.52
Tahti ja irtonaisuus: 1276.85
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2412.37 op. (vaikeustaso 6)

15.09.2019 VWY-Cup - helppo A - 03/10

Päiväkirja ja valmennukset

15.01.2014 Päiväkirjamerkintä

Hankin tuossa joulun jälkeen itselleni uuden projektihevosen, kun Daivie kauppasi foorumilla kasvattiaan. Itse kun olen enemmän suomenhevos- ja puoliveri-ihmisiä, welsh cobin ostaminen sai tallilaiset ihmettelemään. Odotettavissa oli kuitenkin, että se kasvaisi lähelle ponin maksimirajoja, joten periaatteessahan siitä tulisi pienikokoinen hevonen. Jo pelkkä nimen (Dirwyn Anwar Fflergant) lausuminen tuotti hankaluuksia verrattuna suomenhevosen nimeen! Ori saikin heti uuden kutsumanimen, nimittäin "Fleda".

Fleda kääntyi nyt juuri 3-vuotiaaksi, ja pian alkaakin sitten varsinainen työnteko. Orin kanssa ollaan tehty vaikka mitä ja totutettu kaikenlaisiin härpäkkeisiin. Varsin mukavan oloinen kaveri, ei voi muuta sanoa. Fleda on oppinut nopeasti asioita ja uskon, ettei ratsukoulutuksessa mene kovin kauaa.

21.01.2015 Päiväkirjamerkintä

Eilen oli jännä päivä, kun Fledan kanssa osallistuttiin ensimmäistä kertaa kisoihin! Tavoitteena oli päästä puhtaasti läpi seuratason raviohjelmasta, ei sen kummempaa. Kisat järjestettiin suhteellisen lähellä Locin tallilla, joten kovin pitkälle ei tarvinnut lähteä kokeilemaan onnea. Olin kyllä luottavainen, sillä poni oli kehittynyt huimasti koulutuksessa.

Hieman oli Fleda ihmeissään, kun sen pitikin mennä traileriin ja matkustaa vieraaseen paikaan. Ihan ensimmäinen kerta trailerissa se ei onneksi ollut, mutta kokemusta orilla oli matkustamisesta minimaalisesti. Kilpailupaikalla se oli jännittynyt, mutta kuitenkin suhteellisen rauhallinen. Lämmittelyihin olin varannut ruhtinaallisesti aikaa, kun en tiennyt millä mielellä Fleda oli matkalle lähtenyt. Ori tuntui lämmittelyssä alkukankeudesta huolimatta hyvältä, joten suurin jännitys oli pois. Itse suoritus ei mennyt kovin kummoisesti, sillä ori halusi katsella mieluummin ympäristöä kuin keskittyä minuun. Tuloksena sija 18/25, mihin saa kyllä olla tyytyväinen, kun miettii tämän olleen orin ensimmäinen kilpailu. Toivotaan parempaa onnea seuraaviin kisoihin!

01.08.2016 Päiväkirjamerkintä

Aika kuluu kyllä nopeasti, sillä vaikea on uskoa Fledan olevan jo aikuinen, eikä enää pieni ilkikurinen kiusankappale. Se on jo kahden varsan isä, Preferent-palkittu ja menestystä kilpakentiltä on tullut niin paljon, että vakioratsastajan kanssa kisat on kierretty. Fledan kanssa päästiin lopulta kilpailemaan vaativalle tasolle asti, jossa se pärjäsikin tutun ratsastajansa kanssa hienosti. Ei se nyt ihan puoliverisiä joka kerta voittanut, mutta hyville prosenteille silti pääsivät. Tällä hetkellä Fleda viettää siitosorin elämää, johon kuuluu tammojen lisäksi edelleen myös treenaaminen. Eräs nuori kouluratsastaja Nelli on nimittäin pitänyt orin kunnosta huolta osallistumalla sillä erilaisiin kouluvalmennuksiin ja treenaamalla tulevia laatuarvosteluita varten. KRJ-laatuarvostelu on ainakin orilla edessä piakkoin, kunhan vain ehdimme seuraavaan tilaisuuteen. VWY:n arvostelu on vielä hieman kaukainen tavoite, mutta sinne sitten suuntaamme vielä ennen orin lopullisia eläkepäiviä.


13.10.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Lola

"Meerin ja Fledan valmennuksessa olisi luvassa avo- ja sulkutaivutuksia. Ratsukko verrytteli käynnissä ja ravissa perusteellisesti ja Meeri taivutteli oriansa mahdollisimman paljon. Fledan askeleet olivat todella kauniit ja salaa hieman kadehdinkin Meerin hienoa oria.
Verryttelyjen jälkeen sai ratsukko aloittaa avotaivutuksista ensin käynnissä. Fleda vaati erittäin tarkat avut toimiakseen, joten aluksi avoissa olikin hieman hakemista. Ratsastajalla oli todella kova työ saada edes käynnissä avoja sujumaan, mutta lopulta ne sujuivat kuin vettä vain, kun ratsukon molemmat osapuolet olivat saaneet hommasta kiinni.
Sulut menivät alusta alkaen oikein mallikkaasti, mutta niitäkin työstettiin aluksi käynnissä. Vasta, kun olin täysin tyytyväinen ratsukon suoritukseen, saivat he aloittaa avot ja sulut ravissakin. Aluksi avoissa Fleda tarjosi jotain pohkeenväistöjen tapaista, mutta Meeri sai orin nopeasti takaisin avuille ja tekemään sitä, mitä oikeasti pitikin. Laukassa ei taivutusten suhteen ollut lainkaan ongelmia, mutta vauhdin kyllä. Meeri saikin pyörittää oria vähän aikaa ympyrällä, kunnes laukka alkoi sujua. Loppuverryttelyt ratsastaja hoiti hikisellä ja tyytyväisellä ponilla. Valmennus oli sujunut erittäin hyvin, että kyllä sietääkin olla tyytyväinen!"

23.10.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Riesa

"Valmensin tällä kertaa Meeriä ja komeaa welsh cob-rotuista oria Fledaa kouluratsastuksessa. Juttelimme aluksi Meerin kanssa vähän siitä, mikä on hänelle ja Fledalle ollut nyt viime aikoina kaikkein hankalinta tehdä ratsastaessa. Meeri vastasikin, että yksinkertaisesti laukkaa pitäisi treenata, ja sitä siis tämän valmennuksen aikana teemmekin!
Ihan ensiksi Meerin ja Fledan oli tietysti määrä tehdä alkulämmittelyt, ainakin käynnissä ja ravissa. Ne tehtiin melko nopeasti, että jäisi sitten mahdollisimman paljon aikaa laukkatyöskentelyyn. Meeri taivutteli Fledaa paljon, ja samoin ratsukko teki myös runsaasti pysähdyksiä ja siirtymisiä.
Laukkatyöskentelyt Meeri ja Fleda aloittivat kooltaan melko suurella pääty-ympyrällä toisella lyhyellä sivulla. Fleda piti siis saada laukkaamaan hyvää, tasaista laukkaa ilman että se pudottaisi välillä laukan raville. Fleda ei kuitenkaan saanut lähteä liian lujaa laukkaa. Täten Meerin pitikin pitää lähes koko ajan pohkeet kiinni, mutta silti hän teki myös puolipidätteitä aina kun oli tarve niitä tehdä. Loppujen lopuksi Fledan laukka alkoi pyörimään ja rullaamaan paljon paremmin kuin alussa, hyvä Meeri ja Fleda!"

05.12.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Penelopeia

"Näyttävä welshpoika Fleda saapui tänään valmennettavakseni ratsastajansa kera. Aloitimme valmennuksen herkistämällä oria avuille perinteisillä siirtymisharjoituksilla. Orin liikkeet olivat elastisia ja näyttäviä, ja poni kulki hyvin ratsastajansa kuolaintuntumalla. Valmennuksen edetessä siirryimme työstämään myös siirtymisiä laukasta pysähdyksiin ja peruutukseen erillaisilla kouluradan teillä. Fledan laukka tuntui aluksi olevan hieman jäykkää ja turhan reipastempoista, ja sen työstämiseen käytettiinkin varsin suuri siivu valmennuksesta. Kun se saatiin hallituksi orin siirtymiset olivat liki virheettömästi ajoitettuja, ja siistejä. Treenailimme lisäksi vielä siirtymisiä vastalaukassa. Laukka oli vielä hieman jäykkää toiselta puolelta, joten jatkoimme yksinkertaisilla temmonvaihteluilla. Kun se alkoi sujua, otimme myös pysähdyksiä ja peruutuksia. Valmennuksen loppuuun treenattiin myös laukanvaihtoa ihan laukassa, ja koottua laukkaa. Ratsukko työskenteli varsinkin loppua kohden erittäin hyvin, ja he saivatkin minulta vuolaasti kehuja yhteistyöstään."