Harriet Snilli

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

† RIP 10.07.2014 - 22.03.2020

 • Harriet Snilli "Harriet" VH14-031-0681
 • suomalainen puoliverinen, tamma
 • syntynyt 10.07.2014, 22-vuotias (4v 10.08.2014)
 • ruunikonpäistärikönkimonkirjava, säkäkorkeus 174cm

 • ko helppo A, re 160cm
 • painotuslajina esteratsastus

 • kasvattanut Snilli
 • omistaa Meeri N. VRL-02160

 • ERJ-I (6 + 40 + 25 + 20 + 15 = 106p)
  ★★★

Luonnekuvaus

"It is the sweetest, softest, purest thing you'll ever find"

Harrietilla on allekirjoittaneen sydämessä aivan erityinen paikka. Tamma on nimensä veroinen hevonen, sillä se on ihana karvaturpa kaikella tapaa. Tamma toimii varsinaisena magneettina, sillä se kerää ihailijoita niin kotona kuin julkisella paikalla etenkin harvinaisen värityksensä puolesta. Joskus vanhempien geenit vaan sattuvat natsaamaan, ja Harrietin kohdalla näin on onneksemme käynyt.

Harrietin kanssa päivän askareet sujuvat kuin tanssi. Eipä oikeastaan taida olla sellaista asiaa, mistä tamma ei pidä tai kieltäytyy tekemästä. Se on tottunut jo pienestä pitäen kaikenlaisiin tallin käytäntöihin, joten näin aikuisena sen kanssa on helppo elää. Harriet on heti aamulla virkeällä tuulella, mutta siitä huolimatta se malttaa kiltisti odottaa aamukaurojaan. Harjaamisen ja muut hoitotilanteet voi tehdä missä tahtookaan, ei tamma pahemmin välitä missä se tapahtuu. Kesäisin sen voi huoletta sitoa vaikka puuhun kiinni ja harjata auringonpaisteessa kavereiden kanssa. Harriet tykkää läträtä vedellä, eikä sitä meinaa saada kesällä järvestä pois millään. Joskus sen karsinan purut ovat ihan vetisiä, kun neiti on tylsyydessään leikkinyt hieman liikaa vesiautomaatilla. Tamman taluttaminen onnistuu hyvin myös hieman pidemmällä narulla, vaikka se varsinkin keväisin tahtoisi mennä ruohomättäälle syömään. Laumassa Harriet ei ole johtajatyyppiä, eikä se ole haastamassa riitaa kenenkään kanssa. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat sille pikemmin ystäviä kuin outoja ihmisiä, joten heidänkin on helppo tamman kanssa toimia.

Harrietin selässä korkeimmatkin esteet eivät tunnu enää kovin suurilta. Tammalla on suuret ja matkaavoittavat liikkeet, mutta on suuresta koosta hieman haittaakin. Neiti ei ole kaikista ketterimmästä päästä, joten esteradalla ei kannata suunnitella kovin tiukkoja reittejä. Voimaa ja voitontahtoa hevosessa kyllä on senkin edestä. Tamma on hieman hitaasti syttyvää sorttia, eli niin kotona kuin kisapaikalla se tarvitsee oikein kunnollisen verryttelyn. Ratsastajan suhteen Harriet ei ole kovin valikoiva, mutta parhaimpaan tulokseen se päätyy tutun ratsastajan kanssa. Monet saattavat epäröidä tammalla ratsastamista juurikin sen huiman korkeuden takia, mutta sen selässä esteet ylittyvät kyllä varmasti. Hevonen yrittää tehdä kaikkensa päästäkseen esteiden yli, ja se näkyy myös katsomoon asti. Se tottelee ratsastajan ohjeita nöyrästi ja yhteistyöhaluisesti. Rohkeana hevosena Harriet ei ihmettele radalla olevia erikoisesteitä, vaan se menee suoraan yli. Harriet on kyllä kaikin puolin kiva ratsu nimenomaan esteradoille!

Harriet on kokenut matkustaja. Mieluummin tamma kuitenkin taittaa matkansa isossa ja tilavassa hevosautossa kuin trailerissa, vaikkei sillä laitakammoa olekaan. Ennen itse kilpailusuoritusta se tosiaan tarvitsee kunnollisen ja perusteellisen verryttelyn, mutta sen jälkeen se onkin melkein lyömätön!

Kuvagalleria

Sukutaulu

i. FF Everglade Purpleheart
FWB - trnpäiskrj, 173cm
ERJ-I, EV-I, YLA2
ii. ML Enigma
FWB - mpäis, 176cm
iii. PP-MVA Kearney's Anakin
iie. PP-MVA Evelynn
ie. Remedy's Miami Sweetheart
FWB - rtkrj, 165cm
iei. Milord III
iee. Vegas Deline
e. Sambuca Oak
hann - mkm, 170cm
ERJ-I
ei. Silverlode Santos
hann - mkm, 168cm
EV-II
eii. Skylar GER
eie. Liquid Lovin'
ee. Chablis PB
hann - mkm, 170cm
eei. VIR MVA Ch Crixus
eee. Mentha II

Isälinja: Everglade Purpleheart - ML Enigma - Kearney's Anakin
Emälinja: Sambuca Oak - Chablis PB - Mentha II

Jälkeläiset

01. 01.12.2014 FWB-tamma Hattie Snilli kilpaillut porrastetuissa i. Pink Pistachio Vegas
02. 12.06.2015 FWB-tamma Harriette Snilli kilpaillut porrastetuissa i. Austin Snilli
03. 26.05.2015 FWB-tamma Look at Snilli ei saavutuksia i. Hestia Nox Spiritus

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3042.39
Nopeus ja kestävyys: 114.66
Kuuliaisuus ja luonne: 3602.34
Tahti ja irtonaisuus: 325.51
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6644.73 op. (vaikeustaso 11)

Päiväkirja & valmennukset

29.12.2014 Päiväkirjamerkintä

Harrietin tammavarsa Hattie voi hyvin ja on kasvanutkin jo silmissä. Taitaa tammasta tulla yhtä iso kuin Harrietistakin, mutta ei se ole ihmekään, kun kummatkin vanhemmat ovat +170cm. Ainakin tähän asti Harriet on hyvin ottanut vastaan emän roolin, ja se on äidillisesti ohjeistanut pientä Hattieta.

Näin joulupyhien jälkeen alkaa alennusmyynnit, ja nyt oli mitä mainioin aika lähteä läheisiin varustekauppoihin katsomaan mitä alennuksessa oikein onkaan. Harrietille oli tarkoitus etsiä uusi sadeloimi ennen kevään sateita, vanha kun oli jo aikansa nähnyt ja rikkinäinen. Tiesin, ettei tehtävästä tule helppoa, sillä tarpeeksi suuria ja vieläpä hienoja loimia ei ihan joka hevoskaupasta löydy. Onneksi Mestystä sitten löytyi sopivanoloinen, siniruudullinen sadeloimi, eikä hintakaan päätä huimannut. Tammalle tarttui mukaan vielä uusi riimukin, kaikista isoin minkä kaupasta löysin.

02.12.2014 Päiväkirjamerkintä

Eilen saatiin melkoinen yllätys ja etukäteisjoululahja, kun Harriet päätti varsoa esikoisensa ennen laskettua aikaa. Koska tamma oli tässä asiassa ensikertalainen ja lasketun ajan piti olla vasta myöhemmin, kutsuttiin eläinlääkäri ihan varmuuden vuoksi paikalle. Onneksemme kaikki meni niin kuin pitikin, eikä eläinlääkärin tarvinnut kuin katsoa kauempaa Harrietin toimia. Varsa paljastui tammaksi, ja heti alkoikin sopivan nimen keksiminen. Joku ehdotti uudelle tulokkaalle nimeksi Hattie'ta, ja miksipäs ei - sehän tarkoittaa kaunista tyttöä, vähän niin kuin Harrietkin. Vielä ei oikein osaa sanoa minkä värinen meidän uusi tyttö on, sillä karvapeite ei oikein anna vielä mitään osviittaa asiaan. Jonkin sortin kirjava se todennäköisesti on, ja vesi kielellä odotetaan mitä muuta sen lisäksi - värijalostaja taas vauhdissa.


25.12.2014 Estevalmennus, valmentajana Bertta

"Erikoisen kirjavan värinen puoliveritamma Harriet aloitti kiltisti ravin heti kun sen ratsastaja, Meeri sitä raviin pyysi. Oitis sopivan pituisien alkuravien jälkeen aloitimme tuon valmennettavani ratsukon, Meerin ja nöyrän Harrietin kanssa hyppäämisen jumppasarjalla. Harriet vastasi loistavasti ratsastajansa apuihin ja aloitti aina jumppasarjan ponnistamalla juuri hyvästä kohdasta sarjan ensimmäisen esteet yli ja jatkaen yhden laukka-askeleen päästä seuraavalle ja vieläkin seuraavalle esteelle.
Jumppasarjaa Meeri ja Harriet hyppäsivät lähes koko valmennuksen ajan. Ensialkuun esteet näyttivät olevan suunnilleen seitsemänkymmenen senttimetrin korkeuden paikkeilla, mutta loppujen lopuksi ratsukko hyppäsi jumppasarjan esteet ainakin metrin korkuisena, ellei korkeampanakin. Eikä siinä vielä kaikki, nimittäin joka ikisellä kerralla kun Meeri ja Harriet tuon kolmiesteiden jumppasarjan hyppäsivät, kaikki onnistui täydellisesti -siitä sietääkin molempia kehua!"

31.01.2015 Estevalmennus, valmentajana Lola

"Valmennettavani ratsukko, Meeri ja puoliveritamma Harriet laukkasivat rauhallista vauhtia rakentamallani esteradalla kohti radan ensimmäistä estettä. Harriet hyppäsi varmasti yli eikä hipaissutkaan puomia. Seuraava este, okseri, sujui myös kuin vettä vain ja samoin myös pysty, jonka alla oli vesimatto. Kehuin ratsukkoa ja kerroin, missä olisi vielä parantamisen varaa. Parannettavaa ei ollut muussa kuin hevosen vauhdista, ja siinäkin vain ihan hiukkasen. Harriet saisi mennä pikkiriikkisen kovempaa vauhtia, niin esteetkin ylittyisivät sulavammin.
Seuraavalla kerralla Harriet liikkui jo paremmin, oikeastaan juuri sopivaa vauhtia. Innokas se silti oli, ja hyppäsi jokaisen esteen mukisematta ja korkealta. Pudotuksia tai kyttäilyjä ei tullut, loistava suoritus! Ratsukko sai tulla samaista rataa vielä muutaman kerran, mutta eri väleillä. Esimerkiksi ensimmäisen ja toisen esteen välissä tulisi automaattisesti viisi askelta, mutta käskin tulla sen kuudella. Laukkaa pitäisi siis lyhentää, ja Meeri saikin tammansa lyhentämään hienosti ja laukkoja saatiin kuin saatiinkin se kuusi sinne mahtumaan! Tehtävää tultiin vielä eri pituuksilla ja sen jälkeen oli aika lopettaa valmennus."

10.03.2015 Estevalmennus, valmentajana chloette

"Matkaavoittavat askeleet omaava Harriet ja sen ratsastaja Meeri kävelivät alkukäyntejä ja ravailivat alkuraveja verryttelyiksi heille pitämääni estevalmennusta varten. Tätä juurikin samaista ratsukkoa olinkin jo aikaisemmin valmentanut muistaakseni muutamankin kerran. Tänään Meeri ja Harriet saisivat hypätä lyhyttä neljän esteen rataa hyvällä tyylillä ja siisteillä hypyillä ilman minkään näköisiä kiireitä.
Radan kaksi estettä (joista toinen oli pysty ja toinen taas okseri) oli yhtenä ja samana linjana maneesin toisella pitkällä sivulla noin neljän laukka-askeleen etäisyydellä. Välillä esteiden väliin mahtui kuitenkin jopa viisikin laukka-askelta, sillä kuten tuossa aikaisemmin jo sanoin, Harrietilla on pitkät, matkaavoittavat askeleet jokaisessa askellajissa. Kolmannen, lävistäjällä sijaitsevan esteen suunnittelin trippeliksi, mutta loppujen lopuksi teinkin siitä sitten pelkän okserin liian tiukan käännöksen vuoksi. Radan neljäs este, eli ristikko oli helppo hypätä ja sitä oli helppo lähestyä, sillä pistin sen yksittäisesteeksi toiselle pitkälle sivulle."

02.05.2015 Estevalmennus, valmentajana Piritta

"Raamikas, komea tamma oli sekin jo varsin kokenut kisakonkari, mutta muutoin lähes ääripää valmennuksen toiseen puoliveriseen nähden. Harrietin kohdalla pääsin seuraamaan ehkä leppoisinta ja tasaisinta kovan tason kipahevosta, jonka olin koskaan nähnyt. Harriet oli erinomaisen junnuhevosen perikuva. Sillä oli hyvä hyppy, laadukas laukka ja tasainen, virheitäkin anteeksi antava luonne. Verryttyään se teki kaikkensa ratsastajan eteen ja toimi juuri niin esimerkillisesti kuin hyvin ratsastettu ja työskentelyyn positiivisesti suhtautuva hevonen toimii. Isona hevosena se kylläkin tarvitsi paljon aikaa ja tehokasta ratsastusta vertyäkseen. Harrietin kanssa laukan kokoaminen tuotti hankaluuksia. Sillä oli vahva, suuri laukka ja se oli taipuvainen posottamaan menemään omalla mukavuusalueellaan. Kun sen laukkaa yritettiin lyhentää, se lysähti herkästi etupainoiseksi, minkä jälkeen sen laukka ikään kuin kuoli alta pois, minkä jälkeen esteen lähestyminen esimerkiksi tiukasta kaarteesta meni plörinäksi. Annoin kotiläksyksi paljon siirtymisiä ja ahkeraa jumppailua."

14.06.2015 Estevalmennus, valmentajana emmiv

"Meeri ja Harriet olivat jo Snillin kentällä kävelemässä alkukäyntejä pitkin ohjin, kun saavuin noin viitisen minuuttia myöhässä juurikin tätä samaista ratsukkoa valmentamaan esteratsastuksen parissa kunnollista työskentelyä varten. Harriet vaikutti lempeää ja rauhalliselta, mutta kuitenkin innokkaalta ja yhteistyöhaluiselta hevoselta, mitä nyt siihen tämän noin tunnin verran kestävän valmennuksen aikana tutustuin.

Koska Meeri olikin jo suurin piirtein lämmitellyt hevosensa ja toki myös itsensäkin kunnolla käynnissä, ratsukko sai alkaa ravailla kevyttä, pitkää ja rentoa ravia ihan koko kenttää ympäri. Siinä samalla Meeri sitten toki myös teki Harrietin kanssa joitain kontrolliharjoituksia, esimerkiksi pysähdyksiä, siirtymiä sekä ympyröitä samalla taivutellen hevostaan. Näin Harriet saatiin kunnolla sopivaan hyppykuntoon ja tietysti samalla myös mahdollisimman vetreäksi. Siitäkin oli esteitä hypätessä vain ja ainoastaan hyötyä.

Ratsukon hyppytehtävänä oli tänään melko yksinkertainen pieni esterata, johon kuului kaikenkaikkiaan neljä ei kovinkaan korkeaa estettä. Osa näistä esteistä olivatkin pelkkiä pienikokoisia kavaljetteja. Meeri ja Harrietin yhteistyö sujui yli odotusten, sillä ratsukko hyppäsi kaikki radan esteet joka kerralla todella hyvällä tyylillä ja taidolla!"

16.06.2015 Estevalmennus, valmentajana Lola

"Harrietin pitkät ja verkkaiset askeleet kantoivat ratsastuskentän kaviouraa pitkin. Kehotin Meeriä alkaa taivuttelemaan Harriettia jo käynnissä, jotta se olisi mahdollisimman taipuisa. Jäykällä hevosella ei nimittäin ole mitenkään erityisen mukava hypätä ratoja...
Harriet olikin aika jäykkä, joten sitä täytyi jumppailla aika kauankin. Sen verryttelemiseen käytimme apuna myös puomeja ja kavaletteja. Etenkin vasemmalla oli jäykkyyttä havaitttavissa. Aivan kuminauhan taipuisaksi ei Harriettia saatu, mutta ihan hyvälle mallille silti!
Radalla Harriet alkoi syttymään ja korvat tötteröllä lähestyi esteitä, sekä hyppäsi virheittä. Ratsastaja ohjasi sen keskelle estettä, eli ratsukon molemmat osapuolet olivat täysillä mukana hyppäämässä. Rataa hypättiin koko lopputunti, mutta etenkään hevosta ei näyttänyt silti kyllästyttävän. Loppuverkat Meeri suorittikin vähän jopa liiankin innokkaalla hevosella!"