Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH16-053-0054

VIR MVA Ch Metsälammen Nuuva KTK-II, ★★★

© Narien vapaat ja tallin omaisuutta

Virallinen nimi Metsälammen Nuuva "Nuuva" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 04.03.2016, 16-vuotias Kasvattaja Sinte VRL-10636
Rotu, sukupuoli norjanvuonohevonen, ori Koulutustaso ko helppo A, re 80cm
Väri, säkä ruunihallakko, 143cm Saavutukset KTK-II (79p), ★★★

Luonnekuvaus

"Nuuva syntyi utuisena alkukevään perjantaina illan hämärtyessä yöksi. Pieni hontelo varsa pysytteli emänsä turvissa, mutta kurkki uteliaana ympäröivää tallia. Suloinen varsa on osoittautunut kovin rauhalliseksi kaveriksi, joka ei pidä turhaa meteliä itsestään. - Sinte"

Nuuva on ollut jo varsasta asti todella helppo ja mukava hevonen. Se ei kyllä turhaan pidä meteliä itsestään, vaan se selvästi nauttii rauhallisuudesta ja ihmisten kanssa olemisesta. Karsinaan mentäessä ori on yleensä torkkumassa kauimmaisessa nurkassa, mutta se tulee kyllä tervehtimään tulijaa aika nopeasti. Kiinni sitä ei välttämättä tarvitse laittaa hoitamisen ajaksi, vaan Nuuva kyllä seisoo paikoillaan sen aikaa. Ori on kyllä mukava kaikkia ihmisiä kohtaan, mutta hellyydenosoituksia (mm. pusuja) se antaa vain harvoille ja valituille. Varusteiden laittamisessa ei ole mitään ongelmia, sillä niistä Nuuva tietää pääsevänsä kohta töihin. Taluttaessa ori seuraa yleensä kuuliaisesti ihmisen lähellä. Tammat eivät sen keskittymistä pahemmin häiritse missään tilanteissa, mutta kesän tullen ruohotupsut ovat suuresti nelijalkaisen mieleen.

Nuuva on ratsuna tullut selvästi enemmän emäänsä. Se on yhteistyöhaluinen ja aina lähdössä innolla töihin. Vauhtia ei hevoselta puutu, vaan se kyllä liikuu aina reippaasti eteenpäin löntystämisen sijaan. Orin askellajit ovat ihan mukavat istua, mutta hieman totuttelua ne vaativat uudelta ratsastajalta. Nuuva tekee kyllä heti mitä ratsastaja käskee eikä viiden minuutin viiveellä, joten pienet avut riittävät vallan hyvin sen kanssa. Ori on osoittautunut nopeaksi oppijaksi, ja vain muutamien toistojen jälkeen se suoriutuu uudesta tehtävästä ihan kelvollisesti. Esteitä se ei kovin kummoisella tyylillä osaa hypätä, mutta tarpeeksi reippalla vauhdilla ja osaavalla ratsastajalla se kyllä ylittää 80cm esteradan. Maastohevoseksi Nuuva on hyvä valinta, sillä se ei harvemmin pelkää mitään. Se on tottunut kulkemaan pitkin maastoja, joten varmajalkainen se ainakin on. Nuuva on myös ajo-opetettu, ja se toimii siinä varsin mallikkaasti.

Sukutaulu

Isälinja: Knud v.d. Trondheim - Frey av Rågkross - Sandholms Ulrik
Emälinja: Metsälammen Girada - Gilda av Kleppur - Zelda SWE

i. Knud v.d. Trondheim
hkko, 147cm
KTK-II
ii. Ch Frey av Rågkross
rnhkko, 143cm
KTK-II
iii. Sandholms Ulrik
iie. Catinka
ie. Grisling '66
hkko, 144cm
KTK-II
iei. Hallusaanito
iee. Fortuna
e. Metsälammen Girada
rnhkko, 141cm
KRJ-III
ei. Ch Brynhild Thorvald
hkko, 138cm
KRJ-I, ERJ-I, VVJ-I, KTK-III
eii. Hammerfest
eie. Karla av Trónvík
ee. Gilda av Kleppur
rnhkko, 140cm
eei. Glimre Nor
eee. Zelda SWE

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 812.66
Tahti ja irtonaisuus: 1010.08
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1822.74 op. (vaikeustaso 5)

01.10.2022 Villa Backa - SW4
10.09.2022 Vanillabourne - helppo A - 33/35, 60,730%
16.08.2022 Aartoneva, tuom. Nintsu - SW1
29.10.2021 Adina - BIS1, MVA-SERT
01.08.2021 Takapajulan ravirata, tuom. ScrewDriver - PUN
30.06.2020 Safiiritiikerin Kilpailukeskus - MVA-SERT
20.06.2019 Susiraja - irtoSERT
30.04.2019 KRJ-Cup Harmaatuulen oriasema - helppo A - 05/204, 81,071%
14.09.2018 Penrose Shires - irtoSERT
30.06.2018 KRJ-Cup Kilpailukeskus Stewart - helppo A - 21/249
30.11.2017 Adina - irtoSERT
09.05.2017 Haavelaakso - irtoSERT
12.11.2016 Adina, tuom. dookie - RCH, 37,5p
31.07.2016 Derian, tuom. Nintsu - RCH, 37,5p
29.05.2016 Susikallio, tuom. Viona - LKV2, "Sopusuhtainen ori, jolla voimakaspiirteinen, rodunomainen rakenne."

Päiväkirja ja& valmennukset

02.04.2016 Päiväkirjamerkintä

Aina välillä tekee mieli hankkia jonkun muun rodun edustajia kuin mitä tallissa tällä hetkellä seisoo. Tällä kertaa harkitsin mielessäni pitkään norjanvuonohevosen hankkimista, sillä jotenkin kys. rotu alkoi kiinnostamaan hirveästi. En kuitenkaan lähtenyt tekemään kauppoja ensimmäisestä myytävästä vuonosta, vaan jäin odottelemaan juuri sen sopivan hevosen löytämistä - ja onneksi odotin. Kun näin Sinten myynti-ilmoituksen 2-vuotiaasta vuono-orista, tiesin, että siinä on etsimäni hevonen. Kävin pariin otteeseen katsomassa Nuuvaksi kutsuttua oria ja kolmannella kerralla vuono olikin trailerissa matkalla kohti uutta kotia.

Nyt Nuuva on asunut meillä muutaman päivän, ja se on kotiutunut varsin hyvin. Ruoka maittaa ja se on tutustunut tarhassa aidan takaa muutamiin muihin hevosiin. Pian se täyttää 3 vuotta, ja on aika aloittaa ratsukoulutus. Ajohevosen perusteet se onneksi osaakin jo, niin uskon ratsukoulutuksen onnistuvan hieman helpommin. Kyllä me Nuuvasta vielä kouluratojen tähti saadaan aikaiseksi.

20.07.2017 Päiväkirjamerkintä

Voittajan on helppo hymyillä, mutta niin on myöskin juuri kantakirjatun hevosen omistajan! Nuuva ja pari muutakin tallin hevosta hyväksyttiin tänään kantakirjaan kaikki toisella palkinnolla.

Nuuva matkusti tapahtumapaikalle yllättävän hyvin, vaikka kyydissä oli tamman lisäksi toinen ori. Sitä puunattiin eilen oikein antaumuksella ja hiljalleen se rentoutui melkein nukuksiin asti. Itse arviointipaikalla hevonen käyttäytyi varsin mallikkaasti, vaikka alkuun se hieman huuteli muille paikallaolijoille. Esittäjänkään ei tarvinnut huonon käytöksen takia muistuttaa raipalla tai edes sanoa mitään vihaisella äänellä. Rakennearvostelussa ori seisoi paikallaan hyvin, hieman olisi saanut olla ryhdikkäämpi ja iloisempi. Pieni yllätys oli tulosten julkistamisessa, kun kuulutettiin Nuuvan saaneen 79 pistettä eli pistettä vaille ykköspalkinto! Valokuvissa esittäjän naama oli ihan kuin naantalin aurinko, kun taas Nuuva oli päivän moodin mukaan vähän hällä väliä fiiliksellä. Kotimatkakin lyheni huomattavasti, kun saatiin matkalla fiilistellä onnistunutta päivää.


25.05.2016 Tarinakilpailut Lykkeligissä (KRJ, helppo C, 02/06)

Pidät suosittua hevosblogia sinun ja hevosesi elämästä. Vastaa lukijakysymyksiin: 1. Mitä kisarutiineja teillä on? 2. Onko hevosellasi ärsyttäviä tapoja? 3. Sopisiko hevosesi opetusratsuksi?

"On se niin ihmeellistä, että yhden vuonohevosorin elämä kiinnostaa näin paljon! Kysymyksiä sateli runsaasti, mutta nämä kolme kysymystä jostain syystä toistuivat todella useasti. Näihin siis tällä kertaa vastaukset, muut toisella kertaa :)

1. Mitä kisarutiineja teillä on?
= Nuuva ei ole vielä kovin kokenut kisahevonen, joten mitään kovin erikoisia kisarutiineja ei meille ole yhdessä muodostunut. Itse aloitan omalta osin kisavalmistautumiset jo hyvissä ajoin lähinnä kirjoittamalla listaa tarvittavista varusteista etc. Aina jokin tavara unohtuu listasta ja niinpä käsin kirjoitettuja lisäyksiä on paperissa aika paljon :D Ori saa kuitenkin aina porkkanoita radan jälkeen palkinnoksi.

2. Onko hevosellasi ärsyttäviä tapoja?
= Kuolaaminen! Muuten Nuuvan kanssa eläminen on aika kivaa ja helppoa, mutta esimerkiksi kaikki sen ruoka-astiat on aina ruokailun jälkeen kuolassa, samoin ratsastaessa sen suu ja turpa. Kaikenlisäksi sillä on vielä tapana mm. satulavyön kiristämisen/löysäämisen yhteydessä antaa pusuja, niin sitten on myös oma naama ja vaatteet ihan kuolassa.

3. Sopisiko hevosesi opetusratsuksi?
= Itse asiassa Nuuva on käynyt muutamaan otteeseen tekemässäkin pari helppoa ratsituntia. Onneksi ratsastajat olivat olleet kokeneita, eikä mitään selässä pomppivia lapsia, niin ei orilla ihan mennyt herne nenään niin sanotusti. Opettajana toimi eräs läheisempi tuttuni, ja sen ansiosta lähinnä uskalsinkin orin antaa. Häneltä kuulinkin, että ihan hyvin ori oli siellä mennyt joukon jatkona eikä tammatkaan olleet sitä kovin häirinneet. Ihan alkeisratsuksi Nuuvaa on hieman hankala kuvitella, mutta kokeneiden tunneille miksipäs ei - ihan toimivaksi ratsaisuksi se on tähän asti todettu."


26.08.2016 Kouluvalmennus vuonohevosille, valmentajana Uppe

"Lykkeligissä järjestetyn norjanvuonohevosille avoimen ryhmävalmennuksen tehtävät liittyivät pitkälti avo- ja sulkutaivutuksiin sekä laukkatyöskentelyyn. Pitkille sivuille hieman uran sisäpuolelle tehtävät taivutukset sijoitettiin valmennuksen alkuun ja niiden avulla ratsukot saivat verrytellä sopivasti myös omaan tahtiin. Taivutuksiin lisättiin välikäyntien jälkeen keskihalkaisijalle ratsastaminen, jonka aikana tuli nostaa laukka ja palata raviin varten sivun päässä. Lopuksi työstettiin vielä keskiympyrällä pienemmissä kahden hengen ratsukoissa vastalaukkaa. Nuuvasta löytyi ainakin kaasupoljin jos ei muuta! Se oli virkeä ja vastaanottavainen taivutustehtävän parissa ja esittelitte ylpeänä liikkeitä tehtävässä, joka teiltä kyllä sujui vallan hyvin. Keskihalkaisijalla toivoin hieman harkitumpia askelia ja tasaisempia laukannostoja, sillä ori herkästi ikäänkuin pyrähti laukkaan innoissaan sen sijaan, että olisitte siirtynyt kauniista ravista sulavasti kauniiseen laukkaan. Laukkakin sai kyllä oman kauniin muotonsa etenkin vastalaukkatehtävässä keskiympyrällä."

17.12.2016 Kouluvalmennus, valmentajana Sinte

"Tänään pääsin valmentamaan vanhaa kasvattiani, Metsälammen Nuuvaa! Oli upeaa nähdä millaiseksi komistukseksi ori oli päässyt kehittymään, ja millaiset taidot se oli saanut jo kouluratsastuksen saralla. Aloitimme valmennuksen käyntipohkeenväistöillä. Huomasin että Nuuva oli hieman hitalla tuulella ja omissa ajatuksissaan. Herättelimme siis oria työntekoon tekemällä paljon siirtymisiä sekä temponvaihteluita. Pohkeenväistöissä Nuuva otti ristiaskeleita taitavasti, mutta väistön aikana kaasupoljin hukkui ja vauhti tipahti. Muistutin ratsastamaan enemmän eteen, ja tarpeen mukaan ratsastamaan väistön aikana hetken suoraan, jotta väistöstä tulisi riittävän pitkä. Ravissa pohkeenväistöt sujuivat huomattavasti rennommin kuin käynnissä, mikä oli yllättävää! Laukkatyöskentelyn hoidimme suurella kahdeksikolla, jonka risteämispisteeseen tehtiin pysähdys ja laukanvaihto. Nuuvalta pysähtyminen suoraan laukasta sujui hyvin, samaten laukannostot olivat tehokkaita. Laukkaa voisit ratsastaa enemmän eteen. Muista pitää jalat pitkinä maata kohti ja leuka ylhäällä! Onnea ja menestystä kisakentille!"