Hook Shogun

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

† RIP 04.05.2013 - 30.09.2018

Nimi Hook Shogun "Shotti"
Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, ori
Väri, säkäkorkeus ruunikko, 167cm
Syntynyt 04.05.2013, 20-vuotias (3v 14.05.2013)
Kasvattaja Päivie VRL-05523
Omistaja Meeri N. VRL-02160


Koulutus ko Int II, re 100cm
Rekisterinumero VH14-031-0477

kuvat © tallin omaisuutta

Ratsuhevosten laatuarvostelu 29.05.2017
4 + 3 + 9½ + 6 + 3 + 7½ + 4 + 5 + 5½ = 52,778% Quintessential
KRJ:n laatuarvostelu 20.09.2017
9,5 + 42 + 20,25 + 22 + 15 = 108,75p KRJ-I

Sukutaulu

i. Suprant Crix
FWB - m, 170cm
KTK-II
ii. Suprant Puya
hann - m, 169cm
YLA2
iii. Centurion PB
iie. Chilin Pepper
ie. Suprant Super Chili
FWB - m, 171cm
KRJ-I, KTK-III
iei. Margravenus PB
iee. Chilin Chili
e. Miss Trivium
holst - rn, 173cm
ei. Nontrivial O'Polo
holst - tprn, 172cm
eii. One Nation RB
eie. Dirty Faith SIN
ee. Doom Room PB
holst - rn, 168cm
eei. VIR MVA Ch Muskeet PB
eee. Tropica Lucretia

Isälinja: Suprant Crix - Suprant Puta - Centurion PB - Crixus
Emälinja: Miss Trivium - Doom Room PB - Tropica Lucretia - Lacrimosa

Katso myös kattavampi sukutaulu!

Luonnekuvaus

Shotti tuo mukavaa vaihtelua riehakkaisiin ja mahtaileviin oreihin, sillä se on rento ja rauhallinen hevonen. Orilla on suuri kultainen sydän ja herrasmiesmäinen luonne. Pureminen, uhittelu tai potkiminen eivät kuulu sen tapoihin missään tilanteissa, vaan pikemminkin se on aina lähestymässä ihmisiä lämpimällä hengityksellä. Shotin kanssa kaikki arkipäivän askareet on helppoja ja nopeita, sillä mukavanhaluisena orina se ei tee yhtään sen enempää kuin siltä vaaditaan. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat kummatkin kehuneet orin käyttäytymistä, sillä se vain seisoo nätisti paikoillaan esim. kengityksen tai eläinlääkärin tutkimuksen ajan. Ihan pystyyn kuollut Shotti ei onneksi ole, sillä tammoille sen täytyy aina hieman elvistellä. Tallityöntekijöiden onneksi Shotti välttelee viimeiseen asti mutaisia kohtia varsinkin tarhassa, joten oria ei kovin usein sen takia tarvitse pestä. Klipperin äänestä ori ei todellakaan tykkää, vaan ravureiden tapaan sille laitetaan pumpulia korviin klippauksen ajaksi.

Shotti on ratsuna alkutunnista laiska, mutta vetreytyy lopputuntia kohti. Orin mukavuudenhaluisuus näkyy edelleen selästä käsin, eli se ei tee mitään muuta kuin vaaditut tehtävät. Jos hevosen selkään laittaa hieman kokemattomamman ratsastajan ja hänen käsketään suorittaa tietty tehtävä, luultavasti tuloksena olisi vain turhautunut ratsastaja ja puoliksi tehtävän suorittanut hevonen. Näyttääkseen parhaimmat kykynsä Shotti tarvitsee kokeneen ja päättäväisen ratsastajan, joka todellakin pistää orin tekemään vaaditun tehtävän. Hevosen laukanvaihdot ja ravityöskentely on kaunista katseltavaa, mutta piaffen kanssa on vielä hieman työstämistä. Vaikka Shotti ei olekaan kaikista helpoin ratsastettava, on kaikki uurastaminen satulassa sen väärti, kun kisoista on kotiin tulijaisina vain ruusukkeita.

Kisapaikalla Shotti on yleensä hieman jännittynyt ja siksi orin ympärillä hössötetä mitään ylimääräistä. Orin kanssa saavutaan kisapaikalle hyvissä ajoin ja käydään hieman tutustumassa paikkoihin taluttaen. Kunhan alkuverryttelyt ja lämmittelyt on tehty Shotin vauhdin mukaan, on suorituksestakin luvassa upea ja rauhallinen kokonaisuus.

Jälkeläiset

01. 20.01.2015 FWB-tamma Wolf's Geisha KRJ-I, KV-II, 42 KRJ-sijoitusta e. Hukkapuron Manon
02. 18.05.2015 FWB-ori Shugo Snilli VAR-I, kilpaillut porrastetusti e. Gelsey Snilli

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 220.02
Nopeus ja kestävyys: 111.40
Kuuliaisuus ja luonne: 2468.91
Tahti ja irtonaisuus: 3350.03
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 5818.94 op. (vaikeustaso 10)

30.06.2017 KRJ Cup Fiktio - Int II - 07/132
31.10.2014 KRJ Cup Fiktio - Int I - 02/71

Päiväkirja & valmennukset

08.07.2017 Päiväkirjamerkintä

Oli harvinaista herkkua päästä maastoilemaan ilman kiirettä, ja vieläpä hyvässä seurassa. Olimme varustaneet ystäväni Oonan kanssa isä Shotin ja poika Shugonin tarkoituksena tehdä pitkä, rauhallinen maastolenkki. Isä ja poika ovat sen verran työskennelleet yhdessä, joten tiesin, ettei mitään kärhämää pitäisi lenkillä tulla. Ilma oli aurinkoinen, mutta puiden varjossa oli suuri sopivan lämmintä. Itse ratsastin Shugolla ja Oona halusi ehdottomasti ratsukseen Shotin, kun hän oli joskus nähnyt orin kisoissa ja tykästynyt siihen valtavasti. Shotti oli normaaliin tapaansa hieman laiskalla tuulella, joten Oonan piti välillä vähän kehottaa sitä liikkumaan reippaammin. Shugolla kesti taas hieman rauhoittua, sitä sai taas pidätellä ja rauhoittaa. Laukkaspurtissa poika veti kyllä pidemmän korren, sillä Oona ja Shotti jäivät kauas taakse, kun Shugo hieman innostui. Pituutta lenkille kertyi noin kuusi kilometriä. Siinä ajassa ehdimme hyvin Oonan kanssa juoruta asioita ja pojat saivat hyvää liikuntaa ja pienen hien pintaan. Oona jäi vielä tietenkin auttamaan minua tallitöissä lenkin päätteeksi. Shotti ei oikein tykkää pesarissa pesusta, joten hän sai pihalla hieman pestä sienellä orilta enemmät hiet pois. Shugo taas nautti runsaasta vedestä ja se loiskikin vettä niin, että koko pesari oli sen jälkeen märkänä. Ei kyllä aina uskoisi, että nuo kaksi hevosta ovat noin läheisiä sukulaisia, mutta Shugo onkin tainnut periä luonteensa täysin emänsä puolelta.


07.01.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Lissu T.

"Kirpeästä pakkaspäivästä huolimatta pysyin päätöksessäni pitää valmennus ulkona, vaikka Meeri asiasta marmattikin (ja omat varpaani palelivat). Tänään valmentaisin Meeriä ja hänen Shotti-puoliverioriaan kouluratsastuksen parissa. Verryttelyt sujuivat hitaasti, ruunikko oli laiska ja kyseenalaisti työnteon mielekkyyden kerta toisensa jälkeen. Shotti kyllä teki, mitä siltä vaadittiin, kunhan Meeri oli tarpeeksi määrätietoinen. Askelten tahdikkuudessa ja elastisuudessa oli toivomisen varaa, mutta ori suoritti kaiken, vertyi ja kulki kumpaankin suuntaan hyvin.
Aloittaessamme varsinaisen treenin komensin pitämään huolta, että hevonen liikkuu. Meeri ei saanut tyytyä siihen liikkeeseen, mitä ori itse tarjosi, vaan puoliverisestä oli ratsastettava aktiivista, tahdikasta ja irtonaista askellusta - Shotti kuitenkin pystyi siihen. Verryttelyissä ori oli liikkunut käsijarru päällä. Avo- ja sulkutaivutukset sekä siirtymiset (koottu ravi - lisätty ravi - koottu ravi, koottu ravi - lisätty käynti - koottu käynti, koottu käynti - koottu laukka - keskilaukka) sujuivat kerta toisensa jälkeen paremmin, kun Meeri sai oriinsa enemmän energisyyttä ja tarmoa. Shotilla oli todella komeat liikkeet, kun ori väläytteli parasta osaamistaan.
Päivän pääpaino oli kuitenkin piaffessa, jonka työstöön Meeri oli pyytänyt apuani. Shotin askeleet olivat korkeudeltaan epätasaisia ja ori oli piaffissa hieman kiireinen, vaikka passagessa hevonen liikkui tasatahtisesti. Toistoja, toistoja, minimaalisia pidätteitä, vatsalihaksilla liikettä vastaan ratsastamista orin askelrikkojen aikana - pikkuniksejä, mutta niillä saatiin aikaan pätkittäin erittäin vakuuttavaa, askelkorkeudeltaan tasaista ja hyvätahtista piaffea. Teillä on jo komea kisaura takana, joten Shotti kyllä hallitsee piaffen - ehkä hevonen vain kaipaa lisää itseluottamusta kyseisen liikkeen kanssa? Loppuverryttelyjen ajan jatkoimme Shotin piaffen analysointia, loppyverryttelytehtävät Meeri sai keksiä itse."

10.03.2015 Kouluvalmennus, valmentajana chloette

"Pääsin pitkästä aikaa valmentamaan minulle jo valmiiksi melkoisen tuttua ratsastajaa, Meeriä kouluratsastuksessa. Tällä kertaa hänen ratsunaan toimi ruunikko puoliverirotuinen ori Shotti, joka näytti olevan suhteellisen haastava ja vaativa tapaus. Heti ratsukon oltua alkulämmitellyt itseään ihan tarpeeksi kauan aikaa, he saivat alkaa laukkaamaan kaheksikolla samalla mahdollisimman siistejä ja rauhallisia laukanvaihtoja tehden. Meeri ratsasti Shottia hyvällä, oikeastaan loistavalla tyylillä ja niinpä Shotti tekikin laukanvaihdot jopa joka toisellakin askeleella kuin vettä vaan -asenteella. Kuitenkin aina kun Meerin keskitys vähänkään herpaantui ja hänen istuntansa horjahti, Shotti teki pieniä mutkia, eikä laukanvaihdotkaan tietysti sitten sujuneet niin hyvin kuin alkuvalmennuksen aikana. Loppuravit Meeri ja Shotti menivät suurikokoisella keskiympyrällä ja samalla Meeri taivutteli siinä hevostaan."

18.06.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Lol

"Ruunikko tasokkaan koulutason omaava puoliveriori Shotti ja ratsastajansa Meeri suorittivat hieman mutkikkaat ja rikkonaiset laukanvaihdot lävistäjällä. Ori liikkui liian hitaasti, eikä siksi vaihdoissa ollut kunnon voimaa ja näyttävyyttä. Käskin Meerin laittaa Shotin liikkumaan ihan kunnolla ja oikeasti, jotta työt onnistuisivat. Shotti totteli ratsastajaansa oitis eikä vikuroinut ollenkaan, mutta vauhdin ylläpitäminen ei onnistunut aluksi ihan toivotulla tavalla. Ori nosti vauhtiaan muutaman askeleen ajaksi, jonka jälkeen hidasti jälleen ja ratsastaja joutui taas siitä sille huomauttamaan. Kesti aikansa saada Shotin vauhti kunnolliseksi, mutta töitä ei todellakaan mukava tehdä hitaalla hevosella.
Lopulta laukanvaihdot ja passaget sujuivat oikein mukavasti ratsukolta. Shotti oli erittöin yhteistyöhaluinen ratsastajansa kanssa, eikä kyseenalaistanut mitään, mitä Meeri siltä pyysi. Tunti sujui siis oikein kivasti alkukankeutta lukuunottamatta!"

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  |  Background © Pixabay  |  Muokkaukset © Meeri N.
Tämä on virtuaalitalli | This is a sim-game stable