Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH18-017-0133

Lily's Little Winter Sparkle ★★★

© ransu.kuvat.fi (CC BY-NC 3.0)

Virallinen nimi Lily's Little Winter Sparkle "Sissi" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 23.03.2018, 17-vuotias Kasvattaja Viveka / Ratsutalli Lilja
Rotu, sukupuoli shetlanninponi, tamma Koulutustaso ko helppo B, re 50cm, noviisi valjakko
Väri, säkä musta, 100cm Saavutukset ★★★

Luonnekuvaus

Lily's Little Winter Sparkle sai nopeasti tallilaisten suussa lempinimen Sissi. Tammalla tuntuu olevan ihan kuin kaksi eri puolta - maastakäsin Sissi toimii kuin unelma, kun taas ajaessa se ei sovellu kuin vauhtia rakastaville kuskeille. Tamma oikein rakastaa pitkiä harjaushetkiä ja lapsia, jotka jaksavat puunata sitä aina turvasta häntään. Nappisilmä on aika perso ruoalle, ja siitä saa helposti kaverin antamalla muutaman herkkupalan. Se pysyy karsinassa esimerkiksi harjattavana jopa oven ollessa auki, mikäli sen turvan edessä on edes pieni tuppo heinää. Taluttaessa Sissi yleensä yrittää vaivihkaa päästä esim heinäkasan lähelle, mutta luopuu kyllä ajatuksesta, jos/kun taluttaja kieltää. Loimista tamma ei hirveästi pidä, vaan tarhassa se yrittää kaikkensa saadakseen sen pois. Onneksi se on pärjännyt ilman loimea ainakin toistaiseksi, niin ei korjauskasa kasva ihan tajuttoman isoksi. Sissi viihtyy suuressa ponilaumassa, ja yksin ollessaan se yrittää keksiä kaikenlaisia temppuja ajankuluksi, joista tallihenkilökunta ei aina oikein pidä. Varustaessa tamma jaksaa kyllä seistä paikoillaan, virtaa alkaa tulla siinä kohtaa kun kuski antaa lähtömerkin lähteä eteenpäin.

Sissi olisi varmaan pärjännyt nopeutensa puolesta myös raviponina, sillä vauhtia tämän ponin kanssa ei ainakaan puutu kärryjen kanssa. Ponilla on heti tallista päästyään hirveä meno päällä, ja siinä saa kuski jatkuvasti hieman toppuutella ja rauhoitella. Sissi toimii aika pienillä avuilla, eikä raippaa tarvitse pitää oikeastaan kuin näön vuoksi mukana. Yleensä ajon jälkeen kuskin käsissä kyllä tuntuu tamman eteenpäinpyrkimys. Koulukoe ja siihen liittyvät harjoitukset ovat tamman mielestä yleensä liian tylsiä ja pitkäveteisiä, ja se haluaisikin suorittaa ne yleensä pikavauhtia. Tarkkuus- ja kestävyyskokeissa poni sitten pärjääkin jo paremmin, vaikka paikoin pää veisi lujempaa kuin jalat. Jos kuski vaan pysyy tamman menossa mukana ja osaa hieman ennakoida tilanteita tehden hyvät tiet eri osakokeissa, on Sissi hyvä kilpaponi valjakkoon.
Vaikka valjakko onkin Sissille se päälaji, on se silti koulutettu ratsuksi aina heB-tasolle asti. Vauhdikas tamma on edelleen, vaikka kärryt vaihtuvatkin satulaan ja ratsastajaan. Siksi se ei ihan vasta-alkajille sovi, vaikka se näyttääkin ilman ratsastajaa rauhalliselta pullaponilta. Esteitä tamma hyppää yllättävän hyvin, sillä puhtaan radan se on tehnyt 50cm radalla.

Vieraissa paikoissa Sissin luonne ei hirveästi poikkea kotioloista - ilman kärryjä tamman kanssa pärjää kuka vain. Tarpeen vaatiessa pienellä heinätupolla tamman saa rauhoittumaan oikeastaan missä tilanteessa vain.

Sukutaulu ja jälkeläiset

Isälinja: Lily's Little Winter Star - Lily's Little Black Beauty - Ludde
Emälinja: Huvin Odella - Odette Odile Dei - Ward's Simbelmynë

i. Lily's Little Winter Star
mrn, 100cm
KTK-III
ii. Lily's Little Black Beauty
mrn, 102cm
VVJ-II, SHLA-II, YLA2, VFA3, KTK-III
iii. Ch Ludde
iie. VIR MVA Ch Juliet of Yearwood
ie. Lily's Little Glittering Star
rtkrj, 102cm
KTK-III
iei. Midnight Moon
iee. Sparkling Sensation
e. Huvin Odella
mrn, 104cm
SHLA-II, KTK-III
ei. Härdellin Justus
rt, 106cm
VVJ-I, KTK-II, VV-III
eii. Hermes v. Stern
eie. Dilkenhof Jasmine
ee. Odette Odile Dei
m, 100cm
VVJ-I, SHLA-I
eei. VIR MVA Ch Lycos Merlin
eee. VIR MVA Ch Ward's Simbelmynë

05.08.2018 shet-o. Snilli Pumba (i. Snilli Phineas)
18.09.2023 shet-o. Snilli Roosevelt (i. VIR MVA Ch Mossbank Royal Ace)

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.40
Nopeus ja kestävyys: 0.05
Kuuliaisuus ja luonne: 728.22
Tahti ja irtonaisuus: 82.08
Tarkkuus ja ketteryys: 827.13

Valjakkoajossa 1555.35 op. (vaikeustaso 4)

31.05.2024 VVJ Cup Fellbury Stud - noviisi yhdistetty pareille - 05/58
24.09.2023 VVJ Fellbury Stud - Keilakunkku 2023 (syksy), noviisi kestävyyskoe - 61/85
23.09.2023 VVJ Fellbury Stud - Keilakunkku 2023 (syksy), noviisi tarkkuuskoe - 16/94
22.09.2023 VVJ Fellbury Stud - Keilakunkku 2023 (syksy), noviisi koulukoe - 04/104
31.07.2023 VVJ Cup Fellbury Stud - noviisi yhdistetty pareille - 06/40
31.03.2020 Kuunokka, tuom. Miltsu - II-palkinto
27.04.2019 VVJ Husgård Stud - Keilakunkku 2019 (kevät), noviisi koulukoe - 08/143

Päiväkirja ja valmennukset

05.08.2018 Päiväkirjamerkintä

Tänään sitten vihdoin koitti se päivä, kun Sissin ensimmäinen varsa saapui maailmaan. Varsan syntymää oltiin talliporukan kanssa odotettu jo pitkään, sillä tamman tiineys kesti hieman lasketun ajan yli. Kyllä sitä itseäni myös hieman jännitti minkäköhän värinen varsa sieltä mahtaa tulla, kun isänä on tallin oma ruunivoikonkirjava Phineas - pääasia kuitenkin olisi terve varsa. Viime yönä sitten sain äkkihälytyksen tallille, ja sinne päästyäni varsan etujalat näkyivätkin jo ja pian koko varsa makasi oljilla. Komea pieni kirjava orivarsa. Olin jo aikaisemmin pyöritellyt tulevan varsan nimeä ja heti varsan nähdessäni valinta ei ollut vaikea - Snilli Pumba. Sissi otti uuden tulokkaan vastaan hyvin, eikä mennyt kauaa kun Pumba nousi seisomaan huterilla jaloilla. Vaikeaa oli jättää kaksikko hetkeksi rauhaan ja palata muihin tallitöihin, mutta eiköhän tätä ihanuutta saa ihastella vielä pitkän aikaa.