Stens Bravo

virtuaalihevonen | a sim-game horse

† RIP 18.08.2008 - 20.03.2022

Yleislaatuarvostelu 25.03.2016
33,5 (16+17,5) - 33 (21+12) - 21,5 - 15 - 4 = 107p YLA1
AP3, parhaat kilpailupisteet

© kuvaaja ei halua nimeään mainittavan

Nimi Stens Bravo Omistaja Meeri N. VRL-02160 & misery. VRL-01080
Rotu, sukupuoli gotlanninruss, ori Kasvattaja Stall Stenbacka
Syntynyt 18.08.2008, 25-vuotias
Säkäkorkeus 124cm Statistiikka 152: 15-11-16
Väri punaruunikko Ennätys 44,5aly / m2.00,3aly
VH-tunnus VH11-028-0202 Voittosumma 8 275v€
Saavutukset VRER-Ponivalio (605p), VIR MVA Ch, VSN National Champion, KTK-I, Stens Snurra Muistoajo voittaja, Ponien montémestaruus 2012 kolmas

Luonnekuvaus

Bravon hankinnan taustalla on klassinen tarina - selailin myytäviä poneja huvin vuoksi ja löysin sieltä kaksi upeaa ravirussia. Toinen niistä oli Bravo, joka oli hienorakenteinen ja hyvästä suvusta tuleva poni, jolle ei kuitenkaan juokseminen ole maittanut. Koska tykkään haasteista, niin siltä istumalta löin kaupat lukkoon. Parin päivän päästä kaksi ruotsalaista russia saapui Helsingin satamaan ja matkasivat kanssani kohti uutta kotia. Bravo on aiheuttanut harmaita hiuksia enemmän kuin tarpeeksi. Välillä se on juossut hienosti, mutta sitten taas juokseminen ei maita alkuunsakaan. Voitte vain kuvitella, että montako kertaa olen siitä rustannut myynti-ilmoituksia. Aina olen kuitenkin onneksi deletoinut ne, sillä en ole luovuttajatyyppiä.

Vuonna 2013 sain kuitenkin tarpeekseni Bravosta. Täysin en siitä halunnut kuitenkaan luopua, sillä jalostusorina tuo KTK-I palkittu poni oli loistava. Ehkä maisemanvaihdos tai treenarin vaihdos tekisi hyvää? Sain yllytettyä ystäväni, Meerin, ostamaan puolet Bravosta. Hän lupasi ottaa sen myös valmennukseen. Huokaisin helpotuksesta, kun trailerin perävalot katosivat pihastani. Pakko myöntää, että Bravoa ja sen hölmöjä temppuja on kyllä välillä ikävä, mutta sitä pääsee aina halutessa katsomaan. Meeri onkin saanut Bravoon uutta virtaa ainakin välillä ja juokseminen maittaa hieman paremmin. Itse taas saan Bravosta kivoja varsoja, joten kaikki voittivat tällä kertaa!

© misery.

Bravo on yleisesti ottaen kiltti ja rauhallinen, ei yhtään orimainen ja tammoistakaan se vähät välittää. Ori on toiminut jopa poniravikoulussa aikoinaan opetusponina. Se oli monen nuoren suosikki, koska ponia pystyi käsittelemään kokemattomatkin ihmiset, jotka eivät olleet aikaisemmin koskeneetkaan raviponiin. Hoitaessa Bravoa voisi kutsua sanalla "pystyynkuollut", sillä ori seisoo rauhallisesti paikoillaan ja ei liiemmin liiku hoitotoimenpiteiden aikana. Kaviot nousee kuin automaattisesti kun jalasta ottaa kiinni ja jalka pysyy ylhäällä niin kauan kuin on tarve. Kengittäminenkin on helppoa, ja koskaan ei Bravon kanssa ole joutunut taistelemaan, että saisi kengät kunnolla laitettua.

Muiden hevosten sekä ponien kanssa ori tulee toimeen hyvin, siihen nähden että se on ori, sillä ei ole koskaan ollut ongelmia kulkea tammojen tarhojen tai karsinoiden ohitse. Bravon voisi melkein kuvitella tarhaavan tammojen kanssa, sillä se ei ole osoittanut oikein minkäänlaista kiinnostusta niitä kohtaan. Ruunat menevätkin sen kanssa samassa tarhassa helposti, kuten lenkeilläkin.

Ajaessa kotona Bravoa saa olla useasti käskemässä eteenpäin, sillä se mielellään kävelisi rauhallisesti eteenpäin keskittyen maisemiin ja mitä ympärillä tapahtuu. Sen saa kyllä juoksemaan käskystä, mutta sitä saa olla kehottamassa eteenpäin vähän väliä että ori pitää vauhdin yllä. Radalla on useimmiten sama ongelma että sitä saa olla käskemässä koko aika, ja jos kuski ei osaa käsitellä sitä niin Bravo saattaa kylmän viileästi siirtya ravista käyntiin niin halutessaan. Kilpailutilainteissa Bravo on todella epätasainen, välillä se painelee hyvällä halulla radalla ja tekee kaikkensa voittaakseen, kun taas sitten vaihtoehtoisesti se saattaa olla joukon viimeisenä vaikka ohjastaja kuinka yrittäisi ajaa sitä eteenpäin. Bravo ei koskaan kuumennu radalla, mutta turhautuessaan ohjastajan käskyihin saattaa ori retkahtaa laukkailemaan.

Bravo on koulutettu ratsuksi, ja siihen hommaan ori sopii vallanmainiosti sillä se tuntuu syttyvän, varsinkin esteillä. Ori tekee töitä mielellään selästä liikuttaen, ja esteet ovat sen mieleen. Se tykkää hyppäämisestä, ja toisinaan siitä voi olla havaittavissa kuumentumista jos se oikein pääsee innostumaan. Käsissä Bravo kuitenkin pysyy, mutta ratsastaja saattaa joutua hieman pidättelemään sitä. Koulukiemurat onnistuu helposti myös, mutta siinä sitä saa jo reilusti käskeä kulkemaan, joten ori ei ihan hirveästi välitä kentällä työskentelystä kouluratsastuksen merkeissä.

Kilpailupaikoilla se käyttäytyy hyvin, seurailee mitä ympärillä tapahtuu, ja saattaa toisinaan huudella muille hevosille sekä poneille. Sen orimaisuuskin tulee toisinaan esille, ja se saattaa kulkea pää ylhäällä ja välillä yrittää hyppiä pystyynkin. Bravolle kuitenkin riittää yleensä napakka komennus, ja ori onkin sen jälkeen taas hieman rauhallisempi, mutta muille hirnumista se ei lopeta ja ympäristön seurailua. Bravo matkustaa myös nätisti, toisinaan kylläkin kuljetusautoon meneminen voi olla haastavaa kun ori ei meinaa haluta sisään. Sitä saa maanitella jonkin aikaa ja viimeisenä vaihtoehtona sen saa melkein työntää koppiin, jos haluaa päästä kilpailupaikalle ajoissa.

© siinau.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. Varazze
klm, 127cm
enn. 55,4aly
vs. 4 050v€
ii. Neuman
m, 128cm
enn. 2.12,0 | vs. 44 540vSEK
iii. Gerard trn, 126cm
iie. Narcissa trn, 125cm
ie. Mirella Me
m, 124cm
enn. 53,2 | vs. 90 650vSEK
iei. Planet rt, 125cm
iee. Connie m, 126cm
e. Trollgårds Solros
prt, 122cm
enn. 2.12,5aly
vs. 3 360v€
ei. Häpna
tprt, 125cm
enn. 44,0a | vs. 22 540vSEK
eii. Fånig vrt, 124cm
eie. Trolleri rn, 117cm
ee. Bagatell
trn, 123cm
enn. 49,5a | vs. 15 650vSEK
eei. Bluff trn, 125cm
eee. Ytlig vrn, 130cm

isälinja: Varazze
emälinja: Trollgårds Solros

i. Varazze on jo eläkkeellä oleva russori. Sen raviura ei ollut kovin pitkä (32 starttia), mutta siitä huolimatta se tienasi rahaa reilu 4 000v€. Sen ennätyskään ei ole mikään huono, sillä se on juossut mailin ajalla 55,4aly - Bravolla meni pitkään ennen kuin se juoksi yhtä hyvän ennätyksen. Luonteen Bravo on ainakin Varazzelta perinyt, sillä kummatkin ponit on varustettu varsin leppoisalla luonteella. Myös "Rassea" on sen omistajan Mein mukaan saanut muistutella kärryjen edessä reippaasta vauhdista. Varazzella on yhteensä neljä jälkeläistä, joista Bravo on ainoa ori. Väriltään Varazze on kulomusta ja säkäkorkeutta löytyy 127cm. Virtuaalisessa russkannassa Varazze on pysynyt erityisesti ravirussien sukutauluissa Stens Bravon ja Stens Snurran avulla.

ii. Neuman kilpaili aikoinaan ahkerasti kotimaassaan Ruotsissa. Sen kummempaa suurkilpailumenestystä orille ei tullut, mitä nyt poniraveista se napsi sijoituksia tasaisin väliajoin. Ihan ketä tahansa kuski ei orin kärryille kelpuutettu, sillä poni ei ollut kaikista helpoimmasta päästä ajettavuudellaan. Maasta käsiteltäessä ori oli helpompi kuin kärryiltä. Neumanin ennätykseksi jäi 2.12,0 ja voittosummaksi 44 540vkr eli n. 4 800v€. Korkeutta orilla oli 128cm ja väriltään se oli poikansa Varazzen tapaan musta. Ori kuoli vanhuuden vaivoihin 26-vuotiaana.

iii. Gerard oli myös sekin ravirussi. Ori starttasi Etelä-Ruotsin alueella 53 kertaa, joista totosijoituksia oli yhteensä 20. Muuten sen kuusi vuotta kestänyt raviura oli varsin menestyksekäs, sillä rahaa se keräsi 30 220vSEK ja ennätys täydeltä matkalta 59,3ke. Raviuran jälkeen Gerard siirtyi vallan siitokseen, ja se saikin kaiken kaikkiaan 138 varsaa, joista suurin osa on juossut ihan hyvin. Väriltään se oli tummanruunikko ja säkäkorkeutta oli kantakirjamittauksessa 124cm.

iie. Narcissa ei kovin montaa kertaa startteihin ilmoitettu. Niissä vähäisissä starteissa tamma kyllä teki vauhdikkaita juoksuja, jonka takia sen voittosumma (12 240vSEK) on hieman pieni verrattuna ennätykseen (58,7ke). Epäonneksi Narcissan ura päättyi hankosidevammaan, joka ei kuitenkaan pahemmin vaikuttanut sen elämään seura- ja siitostammana. Tamma palkittiin Ruotsissa erään vuoden parhaana periyttäjätammana, sillä sen varsat juoksivat jopa paremmin kuin se itse. Narcissa oli väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 122cm.

ie. Mirella Me esitti Ruotsissa todella vahvoja ja hienoja juoksuja ollessaan vielä huipulla. Kovin montaa starttia ei jäänyt toton ulkopuolelle, vaan tamma yleensä runnoi lopulta kolmen parhaan joukkoon. Se on Varazzen puolelta parhaiten menestyt ravirussi ennätyksellä 53,2ly ja voittosummalla 90 650vSEK (= 9 768v€). Mirellan varsoista melkein tapeltiin, sillä niistä uskottiin tulevan emänsä kaltaisia huippujuoksijoita. Varsoja teetettiin lopulta viisi kappaletta, joista kolme on alittanut kahden minuutin rajan. Itse tammalla ei luonteen puolesta ollut mitään moitittavaa, ja onneksi osa jälkeläisistä on perinyt sen emältään.

iei. Planet oli aikoinaan hyvinkin suosittu jalostusori. Sen kanssa käytiin useasti erilaisissa näyttelyissä, ja useasti se oli luokkavoittajana BIS-kehässä. Ulkomuodoltaan ori muistutti aika paljon suomenhevosta, koska se oli väriltään rautias liinaharjalla. Raveissa sillä käytiin vain pariin otteeseen, jotta se sai hieman harjoitusta kantakirjauksen käyttökokeeseen. Planetin paras ennätys oli 2.30,5ly ja voittosummaksi kertyi 5 430vSEK.

iee. Connie toimi hyvänä opetusponina mm. erään tunnetun ruotsalaisen ravivalmentajan tyttärelle. "Hyvän työn" tehtyään se yleensä myytiin seuraavalle lapselle opetusponiksi, joten tamma on antanut hyvän alun useammallekin pikkuiselle ravimaailman saloihin. Muutamaan otteeseen sillä myös startattiin, ja useasti se oli mukana P-ajolupakursseilla. Conniella teetettiin vain yksi varsa, ja se oli tietysti Mirella Me.

e. Trollgårds Solros saapui pienen mutkan kautta lopulta Bravon kasvattajalle. Sen raviura käsitti vain 22 starttia, mutta niistä peräti kuusi päättyi voittoon. Tamman ei ihan läpäissyt maagisen kahden minuutin rajaa, mutta rahaa tämäkin sai ihan mukavasti, eli 3 360v€. Syytä "Mökön" lyhyelle raviuralle ei saatu, mutta todennäköisesti siitä tuli opetusponi pienille lapsille. Tamma sekin on luonteeltaan helppo ja rauhallinen, joten ei ole ihmekään, kun lapsikin voi käsitellä Bravoa. Ajaessa tamma ei enää olekaan niin helppo, vaan voitontahtoa sillä ainakin piisaa - ja se näkyy statistiikassa. Bravon lisäksi Mököllä ei ole kuin yksi tammavarsa Stens Bathilda, joka on vasta aloittamassa raviuraa. Tamma on hieman pienikokoisempi russi, sillä säkäkorkeutta sillä on vain 122cm ja väriltään se on rautias. Trollgårds Solros on pysynyt virtuaalirussien suvuissa poikansa Stens Bravon kautta.

ei. Häpna kuului erään Ruotsin kuuluisimman raviponivalmentajan Karolina Simonssonin talliin. Ammattimainen treenaus ja hoito näkyi myös sen juoksuissa, sillä se oli melkein voittamaton. Sillä kuitenkin startattiin harkiten, joten voittosumma (22 540vSEK) ei kasvanut niin suureksi kuin olisi kuvitellut. Ennätys kuitenkin parhaimmasta päästä, eli 44,0ake vieläpä täydeltä matkalta! Häpna voitti B-poneille tarkoitetun Elitlopettin ollessaan 13-vuotias. Varsoja orilla on paljon, sillä totta kai raviponiharrastajat halusivat astuttaa tammansa sillä. Väriltään se oli tummanpunarautias ja säkäkorkeudeltaan 125cm.

eii. Fånig on hieman vieraampi russori raviponipiireissä. Ori syntyi ja kasvoi Norjan eteläosassa, mutta se tuotiin Ruotsiin vasta vanhempana. Se oli lähinnä ratsukäytössä, mutta muutaman kerran sillä myös innostuttiin starttaamaan raveissa. Ruotsalaiset olivat hieman epäileväisiä käyttämään oria jalostuksessa, joten se ei kovin montaa jälkeläistä saanut. Fånig oli väriltään vaaleanrautias ja säkäkorkeutta sillä oli 124cm.

eie. Trolleri pärjäsi raveissa ihan kiitettävästi ennen kuin se loukkasi toisen takajalansa ja päätyi seuraponiksi. Tamma ehti startata vain 16 kertaa, joista 6 päätyi totokolmikkoon. Jos se ei olisi loukannut jalkaansa, olisi se varmasti jatkanut starttaamista ja pärjännyt hyvin. Trolleri sai yhteensä 5 varsaa, joista jokainen on startannut ainakin 10 kertaa. Kovin isosta ponista ei ollut kysymys, sillä ruunikko tamma oli vain 117cm korkea.

ee. Bagatell oli Karolina Simonssonin hieman vanhempi siitostamma, joka myös teki uraa raviponina. Tamma oli itse asiassa Simonssonin ensimmäinen poni, ja sillä nainen opetteli treenaamaan ja ajamaan kilpaa. Opit Karolina sai isältään, joka oli ruotsalainen ravivalmentaja. Virheiden ja erehdysten jälkeen Bagatell kuitenkin juoksi Karolinan ohjastama ennätyksen 49,5ake ja rahaa kertyi sijoituksista 15 650vSEK. Sillä teetettiin viisi varsaa, joista kolme tallin omalla jalostusorilla Häpnalla. Tamma oli väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeutta oli 123cm.

eei. Bluff ei startannut ollekaan raveissa, vaan se oli puhtaasti ratsu. Ratsuhommien lisäksi sen kanssa harrastettiin aktiivisesti näyttelyissä käymistä, eikä ihme - olihan sen ulkonäkö ja rakenne silmiä hiveleviä. Se oli haluttu siitosori, ja varsoja se sai monta sataa. Luonteeltaan ori oli aika rauhallinen, mutta tietyissä tilanteissa sen orimaisuus tuli esille. Se oli väriltään tummanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 125cm.

eee. Ytlig oli varsinainen monitoimiponi. Tammalla kilpailtiin sekä ratsastuslajeissa sekä raveissa, ja sijoituksia kummastakin lajista. Mitään kovin korkeita luokkia (heC, 50cm) luokkia tammalla ei kisattu, mutta sen omistajaperheen lapset pääsivät harrastamaan ja kilpailemaan ihan riittävästi - ensin ratsain ja myöhemmin kärryiltä. Ytlig sai yhteensä 3 varsaa, joista ainoastaan Bagatellista tuli raviponi. Väriltään tamma oli vaaleanruunikko ja säkäkorkeudeltaan 130cm.

© Meeri N.

Syntymäaika Sukupuoli Nimi Emä Muuta
01. 10.04.2012 ori Bartholomew I.F. Stens Torhild KTK-II, 45,2aly / 7 838v€
02. 03.02.2013 tamma Ensam k. Shannye Diva
03. 08.08.2013 ori Einherjar I.F. Sigrid REC 41,1aly / 7 062v€
04. 09.08.2013 tamma Brianna I.F. Stens Torhild KTK-III, 2.04,3aly / 1 250v€
05. 05.11.2013 ori Aloysha I.F. Diega's Alysha KTK-III, 2.06,1aly / 2 185v€
06. 01.12.2013 ori Musikant Majken B 2.15,2aly / 455v€
07. 12.12.2013 tamma Toy's Silje Stina Q'91 2.19,4ly / 150v€
08. 14.07.2014 tamma Karkurannan Haltia Fantasia Diva kadonnut
09. 02.10.2015 ori Toy's Bjarte Carbonara's Juliette 38,5ly / 9 845v€
10. 10.10.2015 tamma Ch JK Jasna Niityn Aada KTK-II, 42,1aly / 5 130v€
11. 22.04.2016 tamma Bellaire RC Bella Ciao KTK-III, 46,3aly / 6 043v€
12. 01.05.2021 ori Bravo II Da Capo Kalyca KTK-III, 2.15,1aly / 9 011vSEK

Starttikalenteri

23.03.2016 Kerystonin Kartano - monté ryhmäajo 2100m - m2.02,6ake, 09/09
22.02.2016 Narrilaivan - ryhmäajo 1600m - 45,0aly, 02/08, 120v€
18.02.2016 Narrilaivan - ryhmäajo 1600m - 45,2aly, 03/08, 80v€
16.02.2016 Aken ravitalli - monté ryhmäajo 1600m - m2.11,5aly, 04/08, 170v€
12.02.2016 Savitaival - ryhmäajo 1609m - 48,4aly, 04/08, 30v€
10.02.2016 Narrilaivan - ryhmäajo 1600m - 45,0aly, 01/08, 250v€
10.02.2016 Savitaival - ryhmäajo 1609m - 49,6aly, 07/07
08.02.2016 Savitaival - ryhmäajo 1609m - 48,5aly, 07/08
07.02.2016 Duán Stable - ryhmäajo 1600m - hpl
02.02.2016 Kerystonin Kartano - monté ryhmäajo 1600m - m2.00,3alyx, 08/09
29.01.2016 Narrilaivan - ryhmäajo 2100m - 47,1ake, 06/10
13.01.2016 Narrilaivan - ryhmäajo 2100m - 45,2ake, 05/10, 25v€
03.01.2016 Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 45,8kexx, 10/10
27.12.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 49,3kexx, 09/11
23.12.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 48,7ke, 05/12, 60v€
18.12.2015 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 54,4lyx, 14/14
17.12.2015 Bulevardi - monté ryhmäajo 1100m - m2.19,5aly, 06/08
13.12.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 45,5ke, 02/12, 200v€
12.12.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 55,1lyxx, 07/14, 10v€
30.11.2015 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 55,5ly, 02/09, 350v€
29.11.2015 Snilli Trotters - ryhmäajo 1600m - 44,5aly, 09/10
27.11.2015 Kerystonin Kartano - monté ryhmäajo 1600m - hll
23.11.2015 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 56,4ly, 06/11, 60v€
22.11.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 50,4ly, 14/14
15.11.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 46,6ly, 04/14, 30v€
08.11.2015 Narrilaivan - ryhmäajo 1600m - 47,3aly, 09/11
31.10.2015 Narrilaivan - Narrilaivan Poniruhtinas 2015, ryhmäajo 1100m - 52,9alyxx, 04/11, 100v€
28.10.2015 Narrilaivan - ryhmäajo 1600m - hll
25.10.2015 Narrilaivan - tasoitusajo 1600m - 46,2ly, 03/13, 30v€
19.10.2015 Savitaival - ryhmäajo 1609m - hml (5.)
24.09.2015 Snilli Trotters - ryhmäajo 1600m - 50,2aly, 10/11
08.09.2015 Savitaival - monté ryhmäajo 1609m - m2.14,5aly, 09/10
02.09.2015 Kerystonin Kartano - monté ryhmäajo 1600m - hll
23.08.2015 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.02,3ly, 10/11
02.08.2015 Savitaival - ryhmäajo 1609m - 50,4aly, 04/07, 50v€
29.06.2015 Snilli Trotters - ryhmäajo 1600m - 51,6alyx, 08/12
29.06.2015 Miseryn ravitalli - ryhmäajo 1600m - 48,5aly, 08/09
21.06.2015 Snilli Trotters - ryhmäajo 1100m - 49,4alyx, 08/11
04.06.2015 Duán Stable - ryhmäajo 1600m - 51,4aly, 07/11
01.06.2015 Pompeji - tasoitusajo 1600m - 49,3ly, 08/13
25.04.2015 Minnantila - tasoitusajo 1600m - 53,3ly, 06/12, 15v€
24.04.2015 Kerystonin Kartano - ryhmäajo 1600m - hva
20.04.2015 Pompeji - tasoitusajo 1600m - 50,5ly, 02/08, 70v€
17.04.2015 Snilli Trotters - ryhmäajo 1600m - 49,4aly, 10/11
12.04.2015 SISF - voltstart 1640m - 07/08
09.04.2015 VRKK - monté tasoitusajo 1100m - m2.13,3lyx, 06/16, 25v€, 2p
07.04.2015 VRKK - monté tasoitusajo 1100m - m2.12,2lyxx, 07/16, 25v€, 1p
30.03.2015 Cresendo - ryhmäajo 1600m - 47,2aly, 01/08, 250v€
18.02.2015 VRKK - monté tasoitusajo 1600m - m2.16,4ly, 08/13, 1p
16.02.2015 VRKK - monté tasoitusajo 1600m - m2.18,4ly, 09/14, 1p
10.02.2015 Kerystonin Kartano - ryhmäajo 2100m - 52,3ake, 01/06, 250v€
28.01.2015 Kerystonin Kartano - ryhmäajo 1600m - 52,5aly, 10/11
08.01.2015 SISF - voltstart 1640m - 05/07
08.01.2015 SISF - voltstart 1640m - 07/07
28.12.2014 Kerystonin Kartano - ryhmäajo 1600m - 50,1aly, 08/11
19.12.2014 Kerystonin Kartano - tasoitusajo 2100m - 56,2kex, 03/10, 80v€
18.12.2014 Aken Ravitalli - tasoitusajo 1600m - 59,2ly, 01/09, 500v€
03.12.2014 Kerystonin Kartano - ryhmäajo 1600m - 50,2aly, 01/08, 250v€
30.11.2014 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.02,3ly, 07/09
11.10.2014 Snilli Trotters - B-ponien montémestaruus tasoitusajo 1100m - m2.11,4ly, 04/10, 65v€
20.09.2014 Snilli Trotters - tasoitusajo 1100m - hml
15.09.2014 Miseryn ravitalli - ryhmäajo 1600m - 49,5aly, 06/11, 30v€
16.08.2014 Aken Ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.03,3ly, 06/08
11.08.2014 SISF - autostart 2140m - 03/05
09.08.2014 Aken Ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.03,3ly, 04/06, 125v€
02.08.2014 Aken Ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.02,4ly, 06/09
29.07.2014 Bulevardi - ryhmäajo 1609m - 53,1aly, 07/09
25.07.2014 Salmen ravirata - tasoitusajo 1100m - 50,4ly, 02/11, 350v€
22.07.2014 Bulevardi - ryhmäajo 1609m - 54,6alyx, 09/11
20.07.2014 VRKK - Vauhtirussi 2014 ryhmäajo 1100m - 50,9aly, 10/12
30.06.2014 VRKK - ryhmäajo 1600m - 55,5ake, 06/09, 20v€, 2p
28.06.2014 Snilli Trotters - tasoitusajo 1100m - 52,4lyx, 09/10
22.06.2014 Niityn ravitalli - ryhmäajo 1100m - k
21.06.2014 Niityn ravitalli - ryhmäajo 1100m - 2.03,3aly, 09/10
20.06.2014 Niityn ravitalli - ryhmäajo 1100m - 2.00,6aly, 05/10, 15v€
19.06.2014 VRKK - monté ryhmäajo 1609m - m2.13,0aly, 03/09, 70v€, 6p
14.06.2014 Snilli Trotters - tasoitusajo 1100m - 55,6ly, 12/13
30.05.2014 VRKK - monté ryhmäajo 1609m - m2.10,2aly, 01/09, 180v€, 10p
17.05.2014 Mystic Cloud - tasoitusajo 1600m - 51,3ly, 02/14, 90v€
02.05.2014 Bulevardi - ryhmäajo 1100m - hpl
22.04.2014 Kerystonin Kartano - ryhmäajo 1609m - 53,7alyx, 06/10, 10v€
15.04.2014 RaPu - monté tasoitusajo 1600m - hml
13.04.2014 Snilli Trotters - tasoitusajo 1600m - 52,6ly, 06/11, 10v€
29.03.2014 Aken ravitalli - Stens Snurra Muistoajo tasoitusajo 1600m - 55,2ly, 01/08, 500v€, loimi
23.03.2014 Starberry - ryhmäajo 1609m - 55,1aly, 02/11, 75v€
19.03.2014 Snilli Trotters - ryhmäajo 1600m - hll
08.03.2014 Snilli Trotters - tasoitusajo 1600m - 51,6ly, 06/10
07.03.2014 Bulevardi - monté ryhmäajo 1100m - m2.15,4ly, 03/08, 60v€
03.03.2014 RaPu - tasoitusajo 1600m - 55,5ly, 06/12, 15v€
24.02.2014 RaPu - tasoitusajo 1600m - 2.07,5ly, 03/11, 30v€
19.02.2014 Salmen ravirata - tasoitusajo 1600m - 51,6lyxx, 06/08
18.02.2014 RaPu - monté ryhmäajo 1600m - m2.22,5alyxx, 07/07
16.02.2014 Aken ravitalli - ryhmäajo 1100m - 2.08,4aly, 10/10
15.02.2014 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.03,4lyxx, 09/12
12.02.2014 Maunolan ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.02,2aly, 02/10, 80v€
09.02.2014 VRKK - ryhmäajo 1600m - 2.07,5aly, 04/09, 30v€, 4p
09.02.2014 Carbonara - tasoitusajo 1600m - 59,6ly, 04/07, 40v€
05.02.2014 Starberry - tasoitusajo 1600m - 2.00,5lyxx, 06/15, 20v€
17.01.2014 Bulevardi - tasoitusajo 1100m - 2.06,4lyx, 01/07, 350v€
07.01.2014 Miseryn ravitalli - ryhmäajo 1600m - 2.00,0aly, 07/08
01.01.2014 Toy Minitrotters - tasoitusajo 1609m - 2.13,2ly, 02/14, 125v€
21.12.2013 Bulevardi - monté tasoitusajo 1100m - m2.24,6ly, 13/14
18.12.2013 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.00,2ly, 02/10, 300v€
10.12.2013 Salmen ravirata - ryhmäajo 1600m - 2.10,1ly, 01/12, 200v€
07.12.2013 Maunolan ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.09,2lyx, 08/10
30.11.2013 Maunolan ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.09,5ly, 03/13, 40v€
24.11.2013 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.08,2lyxx, 03/08, 300v€
24.11.2013 Aken ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.09,6lyx, 01/09, 500v€
10.11.2013 Carbonara - ryhmäajo 1600m - 04/10, 40v€
10.11.2013 Carbonara - ryhmäajo 1600m - 05/12, 15v€
09.11.2013 VRKK - tasoitusajo 2100m - 2.10,6kexx, 04/10, 40v€, 4p
02.11.2013 Maunolan ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.08,2ly, 01/10, 160v€

miseryn kisaamat startit
30.10.2013 Maunolan ravitalli - tasoitusajo 1600m - 2.10,0ly, 01/15, 140v€
25.10.2013 Maunolan ravitalli - monté tasoitusajo 1100m - m2.20,8ly, 03/15, 40v€
15.10.2013 Maunolan ravitalli - monté tasoitusajo 1100m - m2.14,3lyxx, 11/13
09.10.2013 VRKK - ryhmäajo 1600m - 2.11,0aly, 01/07, 250v€, 10p
08.10.2013 Ikirouta - tasoitusajo 1600m - 2.07,9ly, 02/14, 100v€
04.10.2013 Kaihoranta - tasoitusajo 1100m - 2.19,4ly, 05/05
03.10.2013 Kaihoranta - tasoitusajo 1100m - 2.19,9ly, 03/05, 70v€
14.09.2013 Maunolan ravitalli - monté tasoitusajo 1600m - m2.30,8ly, 04/08, 30v€
14.09.2013 Narrilaivan - tasoitusajo 2100m - 2.11,8lyx, 10/12
07.09.2013 Maunolan ravitalli - monté tasoitusajo 1600m - m2.25,7ly, 08/08
02.09.2013 Starberry - monté tasoitusajo 1600m - m2.17,2ly, 06/16, 15v€
07.06.2013 SISF - tasoitusajo 2140m - 05/05, 1 000vSEK
29.12.2012 Keryn Kartano - Ponien montémestaruus tasoitusajo 1100m - m2.17,2ly, 03/05, 125v€
28.12.2012 kutsu, villit ravit, ryhmäajo 1600m, 5/9 (2.11,6 + 20v€)
26.11.2012 kutsu, villit ravit, tasoitusajo 1600m, 5/7 (2.12,4)
15.11.2012 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 1609m, 5/6 (2.13,4ly)
14.11.2012 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 1609m, 3/6 (2.13,3ly + 36v€)
17.07.2012 kutsu, villit ravit, ryhmäajo 1600m, 2/11 (2.16,7 xx + 150v€)
12.07.2012 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1600m, 6/11 (2.23,0 + 10v€)
29.06.2012 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1600m, 1/7 (2.20,3xx + 100v€)
04.04.2012 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1600m, 9/12 (2.24,1)
29.03.2012 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1600m, 11/12 (2.26,9)
16.02.2012 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1600m, hyl
15.02.2012 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1100m, 1/4 (2.24,8a + 100ve)

26.12.2011 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 1100m, 3/7 (2.28,3 + 50ve)
20.12.2011 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 1600m, 3/5 (2.27,0 + 45v€)
17.12.2011 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1100m, 5/5 (2.29,3)
13.12.2011 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1100m, 3/5 (2.30,5a + 25ve)
11.12.2011 kutsu, villit ravit, tasoitusajo 1100m, 8/11 (2.26,1)
11.12.2011 kutsu, villit monté, tasoitusajo 1100m, hll
03.12.2011 kutsu, villit monté, tasoitusajo 1600m, 12/14 (2.30,0mx)
15.11.2011 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 2100m, 1/6 (2.29,0 + 150ve)
13.11.2011 kutsu, villit ravit, tasoitusajo 1600m, 6/10 (2.31,0x)
31.10.2011 kutsu, vRER ravit, tasoitusajo 1100m, hkä
27.10.2011 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 1600m, 3/6 (2.31,7 + 45v€)
14.10.2011 kutsu, villit ravit, tasoitusajo 1100m, 3/9 (2.30,2 + 240ve)
10.10.2011 kutsu, VRER ravit, tasoitusajo 1600m, 4/8 (2.30,1xx + 30v€)

12.01.2009 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1100m, 4/12 (2.30,7)
10.01.2009 kutsu, VRER monté, ryhmäajo 1600m, 8/12 (2.38,8m)
06.01.2009 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1600m, 6/12 (2.33,8)
01.01.2009 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1100m, 6/08 (2.36,2)

16.12.2008 kutsu, VRER ravit, ryhmäajo 1609m, 07/10 (2.42,6aly)
10.12.2008 kutsu, villit ravit, ryhmäajo 1600m, 9/12 (2.38,6)

Näyttelyt

Palkittu 25.04.2012 palkinnolla KTK-I
- erittäin hyvä orileima ja rotutyyppi
- hyvä kaula ja tiivis runko, etusäärissä supistumaa, muuten hyväasentoiset jalat
19 + 19 + 21 + 21 = 80p, KTK-I

30.12.2017 VSN Eliittinäyttely - Elite Winner 4, 40p
14.08.2017 Adina, tuom. taffel - SW1, 40p
13.06.2014 Acantha Farm, tuom. sallis - I-palkinto
23.03.2014 Stall Ahlstedt, tuom. Sirpa - RCH, 39,5p
25.12.2013 Dahlgård, tuom. Cannabia - SW2, 40p
07.03.2012 kutsu, NJ näyttely, gr-ravurit (LKV2, irtoSERT)
30.11.2011 kutsu, NJ näyttely, poniorit (BIS4, MVA-SERT)
30.10.2011 kutsu, NJ näyttely, poniorit (LKV1, MVA-SERT)
11.10.2011 kutsu, NJ näyttely, russit (BIS3, MVA-SERT)
10.10.2011 kutsu, NJ näyttely, poniorit (LKV2, irtoSERT)

Ratsastuskilpailut

Bravo on myös ratsukoulutettu, ja sen koulutustaso on ko helppo B ja re 80cm. Ponilla kilpaillaan ravien lisäksi esteratsastuksessa lähinnä porrastetusti.

Kouluratsastus | 9 sijoitusta
25.03.2015 KRJ Cresendo - helppo B - 06/95
14.05.2013 KRJ Infinity - helppo C - 05/50
03.04.2013 KRJ Oak Hill Evet Park - helppo C - 04/40
27.03.2013 KRJ Rumour Ponies - helppo C - 04/82
25.03.2013 KRJ Rumour Ponies - helppo C - 05/82
05.03.2013 KRJ CAR - helppo C - 01/40
16.02.2013 KRJ kutsu - helppo C - 01/40
14.02.2013 KRJ kutsu - helppo C - 04/40
13.02.2013 KRJ kutsu - helppo B - 04/40
Esteratsastus | 11 sijoitusta
25.03.2013 ERJ Rumour Ponies - 70cm - 06/65
24.03.2013 ERJ Rumour Ponies - 70cm - 02/65
22.03.2013 ERJ kutsu - 80cm - 04/30
14.02.2013 ERJ Konkkaronkka - 80cm - 04/40
12.02.2013 ERJ Juksula - 80cm - 02/60
11.02.2013 ERJ Juksula - 80cm - 04/60
11.02.2013 ERJ Taavilan Suomenhevoset - 80cm - 02/50
10.02.2013 ERJ kutsu - 80cm - 04/33
09.02.2013 ERJ Konkkaronkka - 80cm - 02/40
08.02.2013 ERJ Juksula - 80cm - 05/60
07.02.2013 ERJ Taavilan Suomenhevoset - 80cm - 03/50

Ominaisuuspisteet porrastetuissa kilpailuissa
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 78.42
Nopeus ja kestavyys: 0.0
Kuuliaisuus ja luonne: 236.50
Tahti ja irtonaisuus: 173.65
Tarkkuus ja ketteryys: 0.0

Valmennukset

15.02.2016 Estevalmennus valmentajana Eeva K. - kirjoittanut misery.
Alkuverryttelyssä Bravo juoksi alta pois ja vei hieman ratsastajaa - siinä kohtaan mietin, että mitähän tästä mahtaa tulla. "Nyt jotain rotia tuohon touhuun. Pitkälle sivulle kaksi pysähdystä ja lyhyelle sivulle yksi", huusin kentän keskeltä napakasti. "Bravo, jos et nyt käyttäydy niin lupaan tehdä susta makkaraa", kuulin ratsastajan ärähtävän ponille hikikarpaloiden valuessa otsalla. Ponit ovat sitten ihania, kun sille päälle sattuvat. Lopulta pidätteet menivät läpi ja pysähdykset olivat hyviä, joten pienten välikäyntien jälkeen oli aika siirtyä itse tehtäviin.

Harjoituksena oli neljän kavaletin sarja. Bravo on kuulemma hieman turhankin reipas poni välillä, joten tällä jos millä saataisiin siihen kuuliaisuutta. Toisella pitkällä sivulla oli kaksi puomia 12 metrin välillä ja siihen väliin piti tehdä ravissa pieni voltti. Ensimmäisillä kerroilla ratsukko kaatoi kavaletteja siihen malliin, etten tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Voltti ihme kyllä onnistui, vaikkakin sekin oli välillä turhan reipas. "Hidasta, hiiidaaastaa, ei niin lujaa!" huusin taas ratsukolle. Ratsastaja otti reippaampia pidätteitä, ohjasi kaveleteille ja suoritti ne vihdoinkin puhtaasti. Bravo viiletti korvat hörössä ja nautti selkeästikin hyppäämisestä. Ratsukon kävellessä kasasin vielä muutaman yksittäisen 50-60cm pystyn ja ratsukko sai hypätä niitä. "Ei hullummin raviponilta", tokaisin, kun ratsukko hyppäsi hyvällä tyylillä ja hyvässä rytmissä esteitä. Annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn. Bravo kulki rentona pidemmällä ohjalla ja pärski tyytyväisenä.

01.03.2016 Kouluvalmennus valmentajana Saara P. - kirjoittanut misery.
Bravolla oli taas sellainen päivä, ettei ratsastaja tuntunut saavan oriin alussa mitään eloa pelkkiä pohkeita käyttämällä. Kehotin ottamaan rohkeasti raipan avuksi siirtymisiin, sillä ratsastajan punkemista ei ollut mukavaa katsoa. "Kyllä me se vielä liikkumaan saadaan", lohdutin alkuverryttelyn jälkeen hikistä ratsastajaa.

Harjoituksena oli tänään ympyrät ja siirtymiset. Kuulosti ehkä yksinkertaiselta, mutta sitä ei aina ollut. Ympyrällä Bravo tykkäsi punkea ulkopohjetta vastaan ja ratsastaja jäi roikkumaan sisäohjaan ponin kadotessa alta. "Nyt jotain rotia tuohon touhuun sen ponin kanssa! Kumpi teistä oikein määrää?" ärähdin kerran, jolloin ratsastaja päätti, että hän määrää tänään. Kun Bravo alkoi taas punkea ulos, niin ratsastaja huomautti raipalla ulkopohkeen taakse ja sai toivotun reaktion kankeassa ponissa aikaiseksi. Hioimme ympyröitä käynnissä ja ravissa kumpaankin suuntaan parikymmentä minuuttia, kunnes rautakankiponi alkoi taipua ja kuunnella ratsastajaa.

Sitten olikin vuorossa siirtymiset uralla. Lyhyet sivut mentäisiin harjoitusravia ja pitkät sivut laukkaa. Bravo innostui aluksi turhankin paljon laukasta ja ei ihan hidastanut raviin lyhyillä sivuilla. "Hyvä, että se liikkuu eteenpäin, mutta nyt pitäisi saada myös ohjasotteet läpi", naureskelin kentän keskeltä. Hetken kuluttua yhteistyö alkoi myös ohjasotteiden osalta pelata ja Bravo huokaisi syvään kuin ajatellen, että tänään on ehkä pakko nöyrtyä ratsastajan tahtoon. Loppuvalmennus meni hyvin, vaikka teetin myös käynti-laukka-siirtymisiä ja muutamia pysähdys-peruutus-raviin-siirtymisiä. Ne eivät olleet helppoja raviponille, mutta lopulta nekin menivät oikein mallikkaasti. Kun annoin luvan itsenäiseen loppuverryttelyyn, niin ratsastaja ja poni huokasivat kumpikin yhteen ääneen. Taisin huokaista itsekin, sillä seuraavat ratsukot olisivat hieman helpompia tapauksia - toivottavasti.

12.03.2016 Kouluvalmennus - kirjoittanut Meeri N.
Tänään päätettiin Bravon kanssa treenata ja keskittyä kunnollisiin siirtymisiin askellajien välillä. Orin ratsastajana toimi tällä kertaa tallityttö Nelli, jolla on ravihevosten lisäksi kokemusta myös ratsuista.
Bravo oli alkutreenissä varsin laiskan tuntuinen, joten ratsastaja sai patistaa sitä ensin liikkumaan kunnolla eteenpäin. Käskin ratsukkoa samalla tekemään paljon voltteja ja muita eri teitä, jottei alkuverryttelyt jäisi pelkästään uralla kävelyyn. Kun kaikki askellajit oli käyty kunnolla läpi, aloitettiin varsinainen työskentely. Aluksi tehtävänä oli tehdä pitkällä sivulla käynti-pydähtys-käynti-siirtyminen ja nostaa kulmassa ravi. Pysähtyminen sujui ihan kohtuullisesti, mutta takaisin käyntiin siirtyminen ei ollut vielä täysin sujuva. Ravin nostaminen onnistui aika hyvin, kun Nelli käytti hieman raippaa apuna. Käskin ratsukkoa siirtymään takaisin käyntiin ja tekemään saman tehtävän uudestaan toisella pitkällä sivulla. Bravo alkoi ymmärtämään jutun juonen ja se reagoikin ratsastajan apuihin jo hieman paremmin seuraavilla kerroilla. Oli aika ottaa laukka mukaan kuvioihin. Nyt ratsukon oli määrä nostaa laukka kulmasta ennen pitkää sivua, siirtyä raviin pitkän sivun puolessa välissä ja nostaa laukka uudestaan kulmassa. Raippaa hellästi apuna käyttäen siirtymiset saatiin tehtyä parin toiston jälkeen varsin mallikelpoisesti. Raippaa ei onneksi tarvittu kuin ensimmäisillä kerroilla, kun ori tajusi miten homma hoidetaan. Lopputreenistä Bravo oli jo paljon rennomman näköinen kuin alkutunnista, ja siitä näki hyvin, kuinka se oli joutunut tekemään töitä. Loppuravien jälkeen lähdimme tekemään maastoon loppukävelyt (minä kävellen ratsukon vierellä), ja kävimme valmennuksen vielä kertalleen jutellen läpi.

Päiväkirja

19.09.2011 Bravon uusi koti kirjoittanut misery.
Selailin huvin vuoksi markkinoita (olen sen itseltäni kieltänyt useasti!) ja huomasin myynnissä olevan jo mukavan ikäisiä startanneita ravirusseja. Tarkoitus ei ollut vielä niitä ostaa, mutta enpä pystynyt Tolloa ja Bravoa vastustamaankaan. Niin lähdin samana päivänä hevosautolla (oli sen verran tuulinen ilma, että traikku ja pari pientä ponia olisivat varmaan lentäneet tuulen mukana!) ajelemaan Helsinkiä kohti, johon ponit oli tuotu laivalla hetki sitten. Illalla myöhään pääsin kotiin onnellisena uutena omistajana ja vein kaksikon karsinoihin. Työntekijä naureskeli vierestä ja aikoi laittaa myyntisivustot kiellettyjen sivujen listalle tietokoneellani. Bravo oli levoton karsinassa ja ei koskenut heiniinsä, mutta kaipa se kotiutuu.

30.11.2011 Voihan Bravo! kirjoittanut misery.
Suoraan sanottuna en tällä hetkellä ole varma, onko Bravosta ravuriksi vai pitäisikö suosista kouluttaa se ratsuksi. Ori on pärjännyt ulkomuotonsa ansiosta näyttelyissä, mutta raviradalla suurempaa menestystä ei ole tullut. Rahasaldo sentään kohosi nollasta vajaaseen viiteen sataan, mutta itse suoritukset ovat olleet huonoja lukuunottamatta uusinta starttia, jossa Bravolla yhtäkkiä menivät kaikki palikat kohdalleen ja se todella taisteli kärkipaikasta. Startissa tosin oli vain kuusi ponia, mutta olin ylpeä sen suorituksesta.

Samaa ei voi sanoa eräästä suorituksesta.. Micke onneksi ajoi Bravoa 30.10.2011 startissa. Hän valitteli ennen lähtöä, että poni tuntuu todella tahmealta. Väitin sen johtuvan siitä, että Micke ei voinut sietää Bravoa - tai poneja yleensäkään. Lähdimme starttiin Tollon ja Bravon kanssa. Keskityin täysin omaan suoritukseeni ja Tollo tekikin hyvän juoksun. Sen sijaan maaliin päästyä ihmettelin, että missä Bravo on. En ollut kuullut, kun kuuluttaja ilmoitti, että Bravo hylätään väärän askellajin vuoksi. Micke seisoi naama punaisena kuljetusauton luona poniorin kanssa, joka oli selvästi saanut pari napakkaa iskua karvapepullensa. "Tämä typerä otus siirtyi käyntiin tallikaarteessa, eikä suostunut enää kulkemaan! Eräs katsoja tuli taluttamaan meidät pois radalta. En enää IKINÄ aja tuota kopukkaa, se on sata varma", Micke vaahtosi. En voinut sille mitään, mutta itseäni nauratti aivan suunnattomasti. Toisaalta toki aloin myös miettimään, että onhan Bravo kunnossa ja onkohan siitä ravuriksi. Seuraavassa startissa se oli kuitenkin taas parempi.

31.01.2012 Talvihorroksesta heräilyä kirjoittanut misery.
Ponit ovat saaneet nauttia kuukauden talvilomasta. Bravo on nauttinut siitä todella ja sen huomaa vatsanympäryksestä, joka pääsi hieman pyöristymään. Bravo tosin ei täysin toimettomana ollut lomaa, vaan sillä opeteltiin ratsun alkeita. En ollenkaan luota siihen, että siitä tulee vielä raviponi. Viimeaikainen menestys - tai oikeastaan sen puute - on epäilyttänyt. Jos Bravo ei tästä petraa, niin se saa vaihtaa alaa. Ratsuopit ovat menneet hienosti poniorin pieneen pääkoppaan ja se jollakin tavalla jopa nauttii siitä. Eritoten esteet ovat Bravon alaa.

28.12.2012 Bravon uranvaihdos kirjoittanut misery.
Kaikista poneista ja hevosista ei vain ole juoksijaksi. Totesin sen tänään lähdön jälkeen. Bravolla ei riitä kilpailupää, vaikka se kulkee upealla ravilla. Ori juoksee, jos sitä huvittaa, mutta pääosin juoksu ei maistu sille. Olen ehkä turhan kauan yrittänyt turhaan ja aina toivonut, että ehkä se nyt alkaisi juosta. Tänään päätin, etten enää starttaa Bravolla. Käyn vielä huvin vuoksi ajelemassa ja ehkä hiittailemassa. Tai sitten voisin keskittyä montéen. Ehkä se olisi orille mieluisampaa? Ratsukoulutus on onneksi jo aloitettu, joten pian päästään kilpailemaan ratsupuolella. Bravo on oppinut ratsukiemurat hienosti ja erityisesti esteratsastus on sen mieleen.

07.09.2013 Uusi treenari, uudet kujeet kirjoittanut Meeri N.
- Ota sä tää valmennukseen, ei tästä tuu mun käsissäni yhtään mitään! Kaikkeni mä oon yrittäny, mutta ei se vaan kulje!
Näiden sanojen saattelemana misery työnsi käteeni riimunnarun, jonka päässä seistä möllötti hikinen, juuri treenilenkiltä tullut russi. Ilmeisesti minulla ei ollut vaihtoehtoa, sillä misery oli jo ehtinyt lastata ponin tavarat meidän traileriimme ennen kuin ehdin edes tajuta koko asiaa. Johan mulla oli talli jo täysi poneista, ja vielä yksi pitäisi sinne mahtua. Kun asiaa katsoi toiselta kantilta, olin jo joskus aikaisemmin salaa haaveillut, että tuo poni olisi hieno saada omistuksiin. Ja kuinkas kävikää, nyt kyseinen KTK-I -palkittu russi seisoi edessäni, puoliksi minun omistuksessani.

Bravo siirtyi osaomistukseeni ja valmennukseeni, kun miseryn kanssa ori ei enää oikein radoilla kulkenut. Kovat on paineet siitä, että saanko sitten minä taiottua ponista kunnon juoksijan. Sen vain aika näyttää...

08.09.2013 Ensimmäinen ajolenkki kirjoittanut Meeri N.
En kyllä yhtään ihmettele miksi misery halusi minun treenaavaan Bravoa. Bravohan tuli eilen meille ravireissun päätteeksi ja on kotiutunut suhteellisen hyvin, joten oli sopiva hetki käydä itse testaamassa minkälainen ori kysessä oikein on. Valjastus oli lupaava, sillä ponihan vain seisoi käytävällä, vaikka tammoja oli ympärillä ja toistakin ponia valjastettiin sen edessä.

Itse ajolenkki ei sitten ollutkaan enää niin lupaava. Bravo luikerteli minkä ehti, eikä se oikein tuntunut kuuntelevan kuskia ollenkaan. Toinen seurassa ollut poni tuntui kiinnostavan sitä paljon enemmän kuin juokseminen. Radalla ori juoksi aika tahmeasti, niin kuin sillä tapana on. Testasin hieman kuinka lujaa se oikein pääsee, eikä tulos oikein säväyttänyt - 2.28,0. No, siitä on hyvä lähteä petraamaan. Ensimmäiseksi ryhdymme tavoittelemaan orin virallista ennätystä (2.11,6aly), jonka jälkeen sitä sitten tiputetaan parhaamme mukaan. Ehkäpä vielä jonain päivänä Bravo juoksee alta maagisen 2.00,0 -ajan.

09.02.2014 Maagisen 2.00,0 - ajan alitus kirjoittanut Meeri N.
Tänään oltiin Bravon kanssa Carbonarassa startissa. Poni on kotona treeneissä kulkenut ihan hyvin, joten miksipäs ei sitä starttiin ilmotettaisi. Aikaisemmin astetin orille kaukaiseksi haaveeksi alittaa 2.00 - maaginen raja, mutten kyllä uskonut, että tänään se alittuisi. Päätin itse hypätä ponin kärryille, kun aikaisemmin sen kuskina on toiminut lainaohjastaja. Ori lähti hieman hitaasti matkaan, mutta otti paalupaikalta heti kärkipaikan. Kolme ponia tuli meidän ohi, vaikka Bravo juoksikin mailin hyvin. Se sai hyvää kiriapua nopeimmilta, sillä sen ennätys putosi 2.00,0 - ajasta aikaan 1.59,6! Ehkä ponille sopii paremmin pieni ylisarja, sillä niissä lähdöissä se onkin tehnyt parhaimmat juoksunsa. Misery oli varikkoporteilla jännäämässä, ja kyllä hän oli iloinen, kun kuuli orin uuden ennätyksen. Nyt meni suunnitelmat ihan uusiksi, sillä uuden ennätyksen takia ori joutuu nyt hieman eri lähtöihin mitä olin sitä suunnitellut ilmoittavani.

15.09.2014 Uusi ennätys 49,5aly kirjoittanut Meeri N.
Nyt on historian kirjat sekaisin! Tänään oltiin Bravon kanssa startissa miseryn järjestämissä raveissa, enkä odottanut orilta mitään erityistä juoksua vastuksen ollessa todella kova. Orin kuskina toimi tällä kertaa tallityttömme Ansku, joka on sen kanssa touhunnut ja treenannut ahkerasti. Saapahan ainakin kuski ajokokemusta, vaikkei Bravo pärjäisikään kummoisesti.

Bravo oli tuntunut kuulemma lämmittelyssä ihmeen hyvältä. Yleensä se ei ole ennen starttia oikein minkään oloinen, joten Anskun kommentti sai jännittämään starttia entistä enemmän. Bravo lähti auton takaa hyvin, muttei kovin lujaa. Valjakko jäi porukan (11 valjakkoa) puoleen väliin, kun kärkeen sillä ei ollut asiaa. Hyvin he pysyivät kärkiporukan tuntumassa koko matkan ajan, ja maaliin poni tuli rehellisesti. Plussaa oli, ettei Bravo laukannut kertaakaan, mitä se yleensä tekee. Ansku oli jäähdyttelemässä ponia, kun kuuluttaja luki lähdön tulokset. "Kuudes oli numero 5 Stens Bravo ajalla 49,5!" Wau, Bravo alitti juuri 50-ajan! En kyllä olisi aamulla herätessäni uskonut, että meidän laiskuri-Bravo joskus alittaisi 1.50, mihin ei kovin moni russi pysty. Siinä oli kyllä sekä kuskilla että itselläni ilo ja itku herkässä, poni sen sijaan vain möllötti tavalliseen tapaan.

02.12.2014 Tarinakilpailu (pariponiravit, sij. 3/6) kirjoittanut Meeri N.
- Eiköhän hei osallistuta Bravon kanssa tällasiin pariponiraveihin, jotka pidetään huomenna? Joo, pistetään Bravon perään sellainen ahkio! Muistatko, sellainen mikä oli siellä eräässä tapahtumassa yhen shettiksen perässä? Sä voisit ohjata ja mä toimia vähän niin kuin groomina, eks olis hyvä idea? Siis Bravo vetää ahkioo ja me ollaan MOLEMMAT siel kyydissä!
Kun misery saa jotain päähänsä, sitä ei käännetä millään. Niinpä me päätettiin orilla osallistua PARIponiraveihin, vaikka itseäni hieman epäilyttikin koko asia. Onneksi sentään oli lunta, että voitiin ahkio kaivaa tallin vintiltä alas. Harmi, että ilmoitus huomattiin vähän liian myöhään, eli treenaaminen jäi välistä. No, tuleepahan itse kisasta hauska!

- Äääh, mä meinaan tippua täältä! Ohjaaksä varmasti sitä? Vauhtia, vauhtia!
Siitä tulikin aika hauska kisa. Yleensähän Bravolla on starteissa silmälaput, pallot korvissa, suojat ja potkuremmi, mutta nyt ne kaikki päätettiin jättää pois tuomaan hieman tasoitusta muille - onhan Bravo juossut aivan huimia aikoja "yksilöraveissa". Hieman poni katsoi pitkään ennen lähtöä, kun kyydissä olikin kaksi aikuista naista yhden sijaan. Yksi, kaksi, aja! Hyvä, että Bravo sai meidät edes liikkeille, mutta pienten ilopukkien siivittelöimänä saatiinkin edes vähän vauhtia. Siinä kohtaa kuskia hieman hirvitti, ja misery sen kun nauroi selkäni takana! Eipä sieltä ponin jalkojen tasolta näe paljon mitään, tuurilla eteenpäin!

- Voi vitsit kun toi oli hauskaa! Voidaanko ottaa uusiksi? Hieno Bravo!
Kieltämättä se oli kyllä hauskaa, vaikka itse olinkin saada pariin otteeseen kaviosta päähän. Onneksi ahkiossa oli pitkät aisat, niin ei tarvinnut kutsua lanssia paikalle. Ensi kerralla saa kyllä misery astua kuskin paikalle, niin minä voin istua takana ohjeistamassa :D

23.02.2015 kirjoittanut Meeri N.
Eilen startattiin Bravon kanssa Narrilaivassa illan toiseksi viimeisessä lähdössä. Ihme ja kumma ori juoksi taas hyvin, ja lopullinen kilometriaika oli lähellä ponin virallista ennätystä (44,5aly). Kotiin viemisiä oli toinen sija ja viimeinen ravikilpailuista saatu ruusuke, sillä ori juoksi viimeisen starttinsa eilen. Pitkän uran ehti poni tehdä, sillä se starttasi peräti 149 kertaa sijoittuen kolmen parhaan joukkoon 42 kertaa. Rahaakin ori tienasi mukavat reilu 8 000v€, joten ei se mitenkään pöllömmin loppujen lopuksi juossut. Nyt Bravo saa jäädä viettämään meille eläkepäiviä siitosorin ominaisuudessa. Bravon viimeisimmän varsan Toy's Bjarten suhteen odotukset ovat kovat, josko se pärjäisi yhtä hyvin kuin isänsä. Luonteensa puolesta ne ovat ainakin kuin kaksi marjaa - samanlaisia laiskajaakkoja kummatkin :D

13.03.2016 Tarinakilpailu (este 60cm, sij. 4/15) kirjoittanut misery.
"Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun huomasin, että valjaiden sijaan minulle lyötiin taas satula selkään. Olen raviponi, hemmetti soikoon, enkä mikään ratsu! Mielialani toki hieman kohosi, kun huomasin, että olimmekin estekilpailuissa ja saisin mennä kovaa ja korkealta. Ratsastaja olisi ehkä asiasta hieman eri mieltä, mutta minä päättäisin taas vauhdin, hän päättäköön suunnan. Verryttelyssä suunnitelmani toteutui, mutta radalla ratsastaja päätti, että nyt ei kaahoteta pää viidentenä jalkana. Kyllä minä niin mieleni pahoitin taas. Maalilinjan jälkeen lähdin kostoksi pukkilaukalla kohti verryttelyaluetta ystävien luokse. Tein vielä taidokkaan väistöliikkeen ja tumps - ratsastaja makasi maassa hiekkaa maistellen. Ravasin nätisti hoitajatytön luokse saaden häneltä sokeripalan palkkioksi. Nyt ratsastaja taisi pahoittaa mielensä, koska hän uhkasi viedä minut suoraan makkaratehtaalle. Mitä lie siellä tehdään, kun minut sinne aina uhataan viedä."

alkuperäinen ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  ▪  taustakuva © Pixabay  ▪  kaikki © Meeri N. ellei toisin mainita
Tämä on virtuaalitalli  ▪  This is a sim-game stable