virtuaalihevonen
© tallin omaisuutta © tallin omaisuutta © tallin omaisuutta
Ulkoasu © M Layouts
Kuvat © tallin omaisuutta

† RIP 14.07.2013 - 20.10.2019

© tallin omaisuutta
Rotu, sukupuoli virtuaalinen ratsuponi (?) 62.5%, ori
Syntymäaika 14.07.2013, 17-vuotias (3v 01.03.2014)
Väri, säkäkorkeus ruunikonkimo, 143cm
Rekisterinumero VH15-261-0001
Omistaja Meeri N. VRL-02160
Kasvattaja Miia VRL-10864
Koulutustaso ko helppo A, re 120cm
Saavutukset First Champion, 3*** Prospect

Disco on varsin menevä, mutta samalla tottelevainen poni. Tallissa Discon kanssa on ihan mukava ja helppo työskennellä, sillä poni tottelee kyllä ihmisiä mukisematta. Meille tullessaan se testasi jonkin verran henkilökunnan asettamia rajoja, mutta nykyään se ei enää kyseenalaista niitä. Ori viihtyy harjattavana jopa yllättävän kauan, ja se onnistuu niin karsinassa, käytävällä kuin myös ulkona kesäpäivinä. Sujuva kavioiden nostaminen on edelleen hieman hakusessa, mutta muuten ei ole mitään ongelmaa. Poni tykkää leikkiä pesukarsinassa olevissa vesilätäköissä, eikä sitä saa kovin helpolla sieltä pois. Discolla on hieman paha tapa olla jääräpäinen niin halutessaan, eli esimerkiksi taluttaessa mikäli ori haluaa mennä ruohotupsulle menee se kyllä sinne, jos taluttaja ei ole tarkkana. Sen takia se ei ihan ole sopiva poni pienille hevosharrastajille.
Muussa laumassa Disco on selvä johtaja ja osaa se pomottaa kyllä muita tarpeen tullen.

Discon energinen asenne ja luonne näkyvät parhaiten satulan päällä. Se on aina valmiina tekemään töitä, oli tulossa sitten kunnon estetreeni, kouluhumputusta tai rento maastokävely. Orilla on kolme moitteetonta askellajia, joiden puolesta se varmaan olisi pärjännyt myös kouluratsastuksessa. Laukka varsinkin on eteenpäinsuuntautuvaa, joten poni on vaarallinen vastustaja nopeissa uusinnoissa. Discon bravuuri on hienoista askellajeista huolimatta kuitenkin esteet, ja se silminnähden rakastaa niiden hyppäämistä. Ihan kaikista pienimpiä yksiköistä ei millään viitsisi ylittää kunnolla, mutta mitä korkeammiksi esteet menevät, sitä innokkaammin se niitä hyppää. Ponnistusvoimaa ja -kapasiteettia löytyy aina 120cm rataan asti, ja yksittäin menee vielä korkeampikin. Ori ei ole mitenkään ihmeellisen herkkä suustaan tai kyljistään, mutta kovin kovakouraisia apuja se ei siedä.

Kilpailupaikoilla Disco on innoissaan. Poni matkustaa sinne hyvin, mikäli sillä on matkan aikana heinää turvan edessä. Ratsastettavuudeltaan ori on kisapaikalla samanlainen kuin kotonakin, eli vauhtia ja isoja hyppyjä on ratsastajalle tiedossa.

i. Disco Distance JDB
rp 50% - rt, 148cm
ii. VIR MVA Ch Disco Inferno
austp - rt, 129cm
KTK-II, ERJ-II, YLA1
iii. Caribbean Disco Dancer
austp - rt, 130cm
iie. Bad Moon Rising
austp - rt, 125cm
ie. Der Reise GER
trak - tprn, 168cm
ERJ I, YLA1
iei. Mosin Nagant
trak - rn, 175cm
iee. Schwarze Skorpion
trak - trt, 165cm
e. Carlie-Rajni
rp 75% - mkm, 139cm
ei. Ch Broughton Masquerade
austp - mkm, 131cm
KTK-III
eii. Secret Service
austp - km, 134cm
eie. Broughton Mannequin
austp - km, 127cm
ee. VIP MVA Fn Cecylie-Roshni
rp 50% - mkm, 147cm
KTK-II, KRJ-III
eei. Resa Haroun
kasp - mkm, 122cm
eee. Fikryya
malo - rnkm, 158cm

Isälinja: Disco Distance JDB - Disco Inferno
Emälinja: Carlie-Rajni - Cecylie-Roshni

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1368.15
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1649.89
Tahti ja irtonaisuus: 30.76
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 3018.04 op. (vaikeustaso 7)

Saavutukset

Ratsuhevosten laatuarvostelu 29.05.2017
8 + 10 + 3 + 4½ + 7½ + 8½ + 8½ + 5 + 5 = 66,667% First Champion

22.10.2015 Estevalmennus, valmentajana Riesa

"Meeri ja lähes vitivalkoinen ratsuponiori Disco olivat tällä kertaa estevalmennuksessani, jonka heille pidin. Discon ilme kirkastui heti kun näki jo valmiiksi tekemäni esteet kentän laidalla. Tänäänhän meidän oli tarkoitus hypätä jumppasarjaa heti ratsukon alkulämmittelyiden jälkeen.
Meeri alkulämmitteli Discon sillä lailla suhteellisen nopeasti. Ratsukko teki suurimman osan alkulämmittelyistä kaheksikolla ravaillen. Siinä Discoa sai myös taivutettua paljon paremmin kuin pelkästään uralla ravaillessa. Disco vaikutti erittäin reippaalta ja hyvin työskentelevältä ponilta, kun Meeri ratsasti sitä lämpimäksi.
Jumppasarjassa oli neljä estettä, ja niiden jokaisen väliin mahtui yksi laukka-askel. Disco oli aina todella innokkaan ja valppaan näköinen, kun Meeri ohjasi sen jumppasarjaa kohti lyhyen sivun lopusta alkaen. Disco hyppäsi erittäin hyvin, ja jumppasarjan esteetkin nousivat suunnilleen metrin korkuisiksi. Tätä jumppasarjaa Meeri ja Disco hyppäsivät siis molempiin suuntiin."

01.09.2016 Estevalmennus, valmentajana Vivian

"Meeri ja suloinen Disco saivat aluksi verryttelyaikaa 15 minuuttia. Ratsukko verrytteli itsenäisesti ja samalla näin itse vähän ratsukon yhteistyötä. Orin liikkeet olivat laadukkaan näköisiä, ehkä jopa kouluradallakin pärjääviä. Meeri oli aikaisemmin kertonut Discon olevan oikea energiapakkaus, ja siltä se kieltämättä vaikuttikin jo alkuravailuiden aikana. Kun hyppääminen aloitettiin, näytti aluksi siltä, ettei poni olisi ollut ollenkaan hallinnassa. Ratsastaja kuitenkin vakuutti minut pysäyttämällä poninsa aina esteen jälkeen käynnille ilman mitään hirveän suurta ongelmaa. Disco oli siis kovasta vauhdista ja menohaluista huolimatta hyvin kuulolla ja kontrollissa ratsastajalla. Ratsukko suoritti jokaisen esteen virheettä, pudotuksia ei tullut eikä mitään kieltoja tai edes kyttäämisiä, vaikka seassa olikin muutama vähän erikoisempi este. Matalemmilla esteillä Disco ei tosin vaivautunut nostamaan koipiaan liikaa, joten kavio kolahti muutaman kerran puomiin mutta puomit pysyivät silti paikoillaan. Korkeammat esteet poni hyppäsi sen sijaan oikein kunnon ilmavaralla, joten vastaavanlaisia tilanteita ei tullut. Olin kyllä melko yllättynyt (positiivisesti!), että noin pieni voi hypätä noin hyvin ja korkealle!"