Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH14-017-0249

Wyat Fancy Melody

© kasvattaja


★★★

"Molli"
shetlanninponi, tamma
väriltään rautiaankirjava, säkäkorkeus 85cm
syntynyt 14.02.2014, 16-vuotias
kasvattanut Wyat Shetlands , omistaa Meeri N. VRL-02160
noviisi valjakkoajo

Luonnekuvaus

Ihana pieni Molli-tamma sulattaa varmasti monen hevosharrastajan sydämen. On varsin huvittava näky, kun tamma yrittää pienillä jaloillaan pysyä muiden isompien ponien perässä esimerkiksi laitumella. Yllättävän lujaa se kyllä tarvittaessa pääsee, mutta hieman mukavuudenhaluisena ponina se tykkää enemmän tarhassa hengailla heinäkasalla kuin reuhata muiden kanssa.

Molli on juuri sopivan kokoinen hoitoponi perheen pienimmille. Se jaksaa kyllä olla letitettävä tai harjattavana vaikka koko päivän, kunhan välillä saisi pitää ruokatauon. Tamma tervehtii karsinaan tulijoita yleensä hörökorvilla ja iloisella ilmeellä - harvassa on ne päivät, jolloin se näyttää vihaisena takapuoltaan heti ensimmäisenä. Molli pysyy aika hyvin paikoillaan harjatessa kiinnittämättäkin, mutta silloin se saattaa välillä tutkia esim. taskuja ja harjapakin sisältöä. Jos se löytää jotain hevosnameja, niin ne katoavat silmänräpäyksessä parempiin suihin. Muutenkin tamma on aika perso kaikelle ruoalle, ja sen avulla ponin saa tekemään melkein mitä vaan. Arkiaskareet onneksi sujuvat hyvin ilman ruoalla lahjomista. Loimista tamma ei pidä, ja useamman ulkoloimen olen tarhasta löytänyt järsittynä mudasta. Muut varusteet pysyvät päällä hyvin ja lapsikin saa sille laitettua suitset päähän ja satulan selkään.

Molli on ajoponina hieman tylsä kokeneemmalle kuskille, mutta kiva opetusponi pienimmille. Tamma tottelee kuskin ohjeita lähes viiveettä, eikä raippa tarvitse olla mukana kuin muodon vuoksi. Siinä mielessä poni on tylsä ajettava, koska se tekee vain sen, mitä kuski on käskenyt - eikä yhtään ylimääräistä. Se kulkee korvat hörössä juuri sitä vauhtia, mitä kuski pyytää. Laukassa se saattaa hieman innostua menemään hieman lujempaa, mutta kokematon kuski tuskin sitä huomaa. Molli on tasaisen varma suorittaja kaikissa osakokeissa, mutta kuskin osaaminen on aika suuressa roolissa. Koulukoe on kuitenkin osaavan kuskin kanssa tamman bravuuri, sillä siinä valjakko pääsee näyttämään minimaaliset avut ja hyvän yhteistön hedelmät.

Sukutaulu ja jälkeläiset

Isälinja: Shade of Mystic - Felix v.d. Wills
Emälinja: Wyat Vogue Me Crazy - Kayleigh's Curley Pemble

i. Shade of Mystic
rt, 79cm
KTK-III
ii. Felix v.d. Wills
phkkokrj, 80cm
iii. Petalle's Cream
iie. Janda v.d. Wills
ie. Hagelbergs Vivine
vkkkrj, 76cm
iei. Fjållen SWE
iee. Hagelbergs Vanessa
e. Wyat Vogue Me Crazy
rtkrj, 83cm
VVJ-I, KTK-III
ei. Ch Bonham Razzberry
rtkrj, 82cm
SHLA-I, VVJ-I, KTK-III
eii. Cranberryraz
eie. Atterberry Exotica
ee. Kayleigh's Curley Pemble
rtkrj, 84cm
VVJ-I, SHLA-I
eei. Boombox Beatsticks
eee. Kayleigh's Cutterfly

♥ 01. shet-t. Snilli Melinda, syntynyt 05.08.2020, i. Moons Sweety Batman

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 615.02
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 792.11

Valjakkoajossa 1407.13 op. (vaikeustaso 4)

31.03.2020 Kuunokka, tuom. Miltsu - III-palkinto
25.11.2018 Valyrian Shetlands, tuom. birdie - II-palkinto
07.07.2018 Valyrian Shetlands, tuom. EmmiN. - III-palkinto

31.12.2020 VVJ Cup Fellbury Stud - noviisi yhdistetty - 06/80
28.04.2019 VVJ Husgård Stud - Keilakunkku 2019 (kevät), noviisi tarkkuuskoe - 08/129
28.08.2018 VVJ Lorun Suomenhevoset - Keilakunkku 2018 (syksy), noviisi koulukoe - 05/131

Päiväkirja ja valmennukset

01.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Eipä ole vielä Mollylle löytynyt sopivaa oria ensimmäisen varsan isäksi. Ihan toimettomana tamma ei ole siitä huolimatta ollut, vaan se on päivät viettänyt isossa ponilaumassa hengaillen muiden ponien kanssa. Kerran meiltä pyydettiin erääseen lasten tapahtumaan rapsutusponia ja Molly tuli heti mieleen. Ai että poni nautti saamastaan huomiosta, kun useampi lapsi antoi sille rapsutuksia ja herkkuja. Nyt tuli ainakin testattua, että tamma sopii tällaisiin hommiin koska vaan.

Ollaan me Mollyn kanssa käyty myös pariin otteeseen näyttelyissä kisauran jälkeen hakemassa ulkopuolista arviointia. Hieman on hajontaa tuloksissa, sillä ensimmäisessä shetlanninponien rotunäyttelyssä tamma palkittiin minitammojen luokassa kolmannella palkinnolla ollen toiseksi viimeinen, mutta RMP-ensiarvostelussa tuloksena oli 3 tähden palkinto. Ehkä ensiarvostelussa arvosteltu tamman hyvä luonne hieman kompensoi rakennetta, joka ei heidän mielestään ollut mikään älyttömän huono. Ei tämä kauheasti helpota sopivan orin etsintää, mutta kyllä me se vielä joskus löydetään!