Fellbury Rock n' Rose

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

  • Fellbury Rock n' Rose "Roosa" VH19-017-0532
  • shetlanninponi, tamma
  • syntynyt 26.10.2019, 9-vuotias
  • musta, säkäkorkeus 100cm

  • noviisi valjakkoajo
  • painotuslajina valjakkoajo

  • kasvattanut Fellbury Stud
  • omistaa Meeri N. VRL-02160

  • KTK-III (18 + 16 + 16 + 18 = 68p)

Luonnekuvaus

Roosa on heittämällä yksi tallin helpoimmista shetlanninponitammoista, mutta mitä muutakaan voi odottaa kahden hyvätapaisen ja luotettavan ponin jälkeläisestä. Tamma osaa ottaa elämän lunkisti ja mitään murehtimatta, eikä sillä ole tapana esim. näyttää ilkeyttään hampaita tai lähteä taluttajalta karkuteille. Monesti sitä on haettu tarhastakin ilman riimua ja narua vain taluttaen otsatukasta tai houkutellen heinätupolla. Roosa jaksaisi olla harjattavana ja paijattavana ikuisuuden, ja kura-aikaan se on ihan hyvä piirre - se nimittäin tykkää hengata kaikista mutaisimmissa kohtaa tarhassa ja karvapeite on sen mukainen. Takajalkojen välien koskettelu on ainoa, missä ponin korvat menevät luimuun ja naama happamalle. Muuten kaikki hoitotoimenpiteet, eläinlääkärin tutkimukset, kengittäjä yms. menevät kuin vettä vaan, eikä niiden takia tarvitse stressata ponin käytöstä. Herkuista Roosa ei kieltäydy ikinä, tai jos näin käy niin silloin on jokin vialla. Muiden ponien kanssa Roosa tykkää oleskella ja rapsutella. Harvemmin se tarhassa mitään pukkilaukkarallia vetää, muttei sekään mahdotonta ole.

Roosa on ajoponina helppo ja monipuolinen. Kotioloissa jos poni saisi itse päättää matkavauhdin, olisi se hidasta käyntiä. Kuskin ohjeita tamma tottelee yllättävän ripeästi, ja askellajeihin saa huimasti eri vaihteita pyytämällä. Ravin nopeudella ei ihan kilpailla raviponeja vastaan, mutta laukalla pääsee hyvin liikkumaan eteenpäin esimerkiksi kestävyyskokeessa. Se suorittaa tasaisesti kaikki kolme osakoetta, vaikka koulukoe taitaa olla se tamman bravuuri. Siinä Roosan tottelevaisuudesta on todellakin hyötyä, sillä valjakko saa tehtyä esim. siirtymisistä tarkkoja ja volteista pyöreitä. Tarkkuuskokeessa tamma on kankea, mutta kuskin huolellisen tiesunnittelun ansiosta “haitat” ovat pienet. Kaikista tiukoimmissa mutkissa saattaa pallot tippua, jos kuski ei ole tarkkaavainen, mutta poni taistelee aina maaliin täysillä. Roosan kanssa on turvallista lähteä maastoon tai muuten tallin ulkopuolelle lenkille, sillä se ei yleensä pelkää juuri mitään.

Sukutaulu

i. Fellbury Hazelscotch
mrn, 104cm
KTK-II
ii. Monarch of Bowden
tprt, 105cm
KTK-III
iii. Finvallens Jafar
iie. Islewild's Money Penny
ie. Lindengårds Mon Amie
m, 104cm
iei. Fridahls Asterix
iee. Cherie of Brightwell
e. Kruunun Winnie
m, 103cm
VVJ-I, KTK-III
ei. Grunnelunds Calder
m, 104cm
eii. Bergstrand Dynamit
eie. Grunnelunds Tenderheart
ee. Wilona v.d. Dronhalm
m, 106cm
KTK-III
eei. Ollie v.d. Veldhoeve
eee. Verena v.d. Dronhalm

Isälinja: Fellbury Hazelscotch - Monarch of Bowden
Emälinja: Kruunun Winnie - Wilona v.d. Dronhalm

Kilpailukalenteri

Porrastetut Näyttelyt
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.40
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 606.54
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 849.98

Valjakkoajossa 1456.52 op. (vaikeustaso 4)

Päiväkirja & valmennukset

13.05.2020 Päiväkirjamerkintä

Aina välillä tulee selailtua Alegren kaltaisia hevosten myyntisivustoja, vaikka aktiivisesti en uusia hevosia talliin etsikään. Ehkä se ei aina kannattaisi, sillä usein homma etenee ostotarjouksen tekemiseen ja lopulta uuteen kaviokkaaseen. Tällä kertaa kävi samoin, eli selaisin tavallisen tapaani muun painotteisia poneja. Silmäni osuivat Fellbury-kasvattajaliitteeseen, jota itse ihailen shetlanninponikasvattajana. Roosa vaikutti netissä aika näppärältä ponilta, ja niin lähdin vielä trailerin kanssa tammaa katsoaan paikan päälle todeteksani, että tämän minä haluan, tämä lähtee mukaan. Niin Roosa sitten lähti paperitöiden jälkeen ilahduttamaan ponilaumaamme ja muita tallilaisia. Ensivaikutelma ponista ainakin on hyvä, ja se vaikuttaa kiltiltä ja rauhalliselta lastenponilta. Kilparadoilta sillä ei ollut kovin montaa valjakkosijoitusta, joten pienen treenin jälkeen pitää mennä koittamaan lähialueen valjakkokisoihin onnea.