Rycroft

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

© Cherie (CC BY-NC 2.0)

 • Rycroft "Ryti" VH15-011-0132
 • hannover, ori
 • syntynyt 21.05.2014, 16-vuotias (3v 15.03.2015)
 • ruunikko, säkäkorkeus 167cm

 • ko helppo A, re 160cm
 • painotuslajina esteratsastus

 • kasvattanut Miia VRL-10864
 • omistaa Meeri N. VRL-02160

 • Quality
  ★★★

Luonnekuvaus

Ryti ei ole hirveän seurallinen hevonen tallissa. Karsinassaan hevonen yleensä vain seisoo, torkkuu tai hamuaa maasta heinänkorsia. Tutut ihmiset se ottaa ihan mielellään vastaan, mutta muille se on aika välinpitämättömän oloinen. Vaikka Ryti ei heti ensisilmäyksellä sulata sydämiä, on sitä kaikkialla helppo käsitellä ja arkiaskareet sujuvat sen kanssa helposti. Harjatessa ori yleensä vain seisoo paikallaan, eikä sitä tarvitse karsinassa sitoa kiinni. Varusteet on myös helppo laittaa päälle, kun hevonen vain seistä möllöttää paikoillaan vaihtaen välillä painoa jalalta toiselle. Tavallisesti taluttaessa Ryti kävelee ihan nätisti vierellä, mutta tammoille pitää aina välillä esittää ja pullistella. Orin kanssa on varsin mutkatonta lähteä kisamaan vaikka hieman pidemmäksi. Se matkustaa hyvin sekä trailerissa että hevosautossa, mieluiten yksin tai niin ettei ole toista hevosta vierellä.
Ryti nauttii olostaan, kun se saa tarhata isossa tarhassa yksinään. Se ei ole vihainen useampia muita oreja kohtaan, se vaan tykkää olla rauhassa. Tammoille orin pitää tosiaan välillä esittäytyä ja niihin se haluaisi kovasti tehdä tuttavuutta.

Ryti on ratsastaessa reipas ja kuuliainen. Orilla on luonnostaan matkaavoittavat askellajit, joissa on ihan mukava istua. Ratsastajat ovat varsinkin tykästyneet sen laukkaan, jossa voi melkein tuntea lentävänsä - toisaalta esteet tuntuvat tulevan vastaan hieman liian nopeasti. Hevonen tottelee ratsastajan apuja kuuliaisesti, ja sen on sanottu olevan kevyt ratsastaa. Vauhtia orissa riittää ihan tarpeeksi, joten hieman pitää olla ratsastajalla kokemusta, että pystyy orilla kunnolla ratsastamaan ja nauttimaan siitä.
Esteratsuna Ryti on elementissään. Kaikista pienimpiä esteitä se ei viitsi hypätä tosissaan, mutta mitä korkeammaksi este nousee, sitä innokkaammin ja tarkemmin se ylittää ne. Hevonen ei ole notkeimmasta päästä, joten sille pitää valita esteradoilla hieman pidempi reitti, mutta onneksi vauhti ja hyvä laukka kompensoivat asiaa. Lähestymisissä Ryti luottaa kuitenkin aika pitkälti ratsastajan arviointiin, joten selässä ei saa jäädä vain ratsastajaksi, mikäli haluaa kunnolla esteiden yli. Pudotusten määrä riippuu aika pitkälti ratsukon yhteistyöstä, sillä luottoratsastajan kanssa ori on tehnyt aivan upeita hyppyjä vaikeilla radoilla.
Maastoon Rytin kanssa uskaltaa lähteä koska tahansa. Siellä se osaa rauhoittua, eikä meno ole yhtä energistä kuin kentällä. Meillä onkin tapana yleensä tehdä loppukäynnit pienellä maastolenkillä, ja siitä ori on tykännyt. Maastoesteitäkin ollaan hypätty, mutta ei Rytistä kuitenkaan kenttähevosta varmaan saada.

Sukutaulu ja jälkeläiset

i. FF Rudyard Nor
hann - rn, 168cm
ii. VIP MVA Fn Rollington #1
hann - rn, 171cm
YLA1, KTK-II
iii. Don Sparrow W!
iie. Noorallah Ring xx
ie. Charmyard Psylocke xx
xx - rn, 165cm
KTK-II, EV-II
iei. Merchant Man RVC
iee. Raincome's Maia xx
e. Cirion Eilenach
hann - tprn, 163cm
ei. Impera II Vegas
FWB - trn, 163cm
ERJ I, YLA1
eii. Cassini SWA
eie. Wan's Winnie
ee. Ancient Key W!
hann - trn, 167cm
eei. Thel 'Vadamee W!
eee. Malachite W!

Isälinja: Rudyard Nor - Rollington #1 - Don Sparrow W! - Snipe Hunting PB - Street Guy PB - Grenier GER
Emälinja: Cirion Eilenach - Ancient Key W! - Malachite W! - Pyrr Sapphire - Umbrella

01. 27.02.2017 hann-ori VIR MVA Ch Recall 21 KTK-I, 32 ERJ-sijoitusta e. Cahaya Oak

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3026.13
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 3582.74
Tahti ja irtonaisuus: 0.00
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6608.87 op. (vaikeustaso 11)

30.06.2018 ERJ Cup Kuuralehdon hevostila - 160cm - 06/60
31.05.2016 ERJ Cup Ventos - 150cm - 14/175

Päiväkirja ja valmennukset

08.05.2017 Päiväkirjamerkintä

Kaikenlaiset arviointitilaisuudet on aina kivoja, joten niinpä ilmoitin Rytin ja muutaman muun tallin hevosen RHLA:n seuraavaan tilaisuuteen. Orin kanssa on kuitenkin jonkinlaisena tähtäimenä osallistua ERJ:n laatuarvosteluun, joten tämä on vaan hyvää harjoitusta sitä varten. Hevonen matkusti kisapaikalle hyvin, varsinkin kun se sai viereensä russiori Joakimin, jonka se hyväksyy kaverikseen. Hieman oli Ryti ihmeissään, kun kunnon esteitä ei ollutkaan lähimailla. Sen arviointivuoro oli tilaisuuden alkupäässä, meidän hevosista ensimmäisenä. Varustin orin pikaisesti ja lähdin lämmittämään sitä ennen kehää. Hevonen oli alkuun hieman jännittyneen oloinen, kun tilaisuus oli ihan uusi tapahtuma sille. Se näkyi valitettavasti luonnepisteissä maastakäsin-osuudessa, mutta onneksi ori rentoutui saadessaan satulan selkäänsä testiratsastajan kohdalla. Jännitin tuloksia yllättävän paljon, mutta en ollut yllättynyt Rytin saadessa tummanpunaisen Quality-ruusukkeen. Kovin tuomarit kehuivat orin ratsastettavuutta sekä kapasiteettia, ja niistä tulikin (melkein) täydet pisteet. Ori oli tyytyväinen, kun se päästi lopun ajaksi hevosautoon syömään heinää siksi aikaa, kun muut tallilaiset kävivät omalla vuorolla tuomariston edessä. Tällä kertaa Rytin kaverilla Joakimilla kävi parempi tuuri ja se sai astetta paremman palkinnon kuin ori itse.