Moon Sankari

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

 • Moon Sankari "Sankari" VH14-018-1940
 • suomenhevonen, ori
 • syntynyt 19.10.2014, 15-vuotias (3v 19.11.2014)
 • vaaleanpunarautias, säkäkorkeus 160cm

 • ko helppo B, re 110cm
 • painotuslajina esteratsastus

 • kasvattanut Moondance
 • omistaa Meeri N. VRL-02160

 • KTK-III (17 + 16 + 17 + 17 = 67p)
  Superior Grade
  ★★★

Luonnekuvaus

"Keitä ne on ne sankarit
sellaiset sankarimiehet
joita koko valtakunta arvostaa?"

Moon Sankari on taas laatukasvatuksen tulos Moondancesta. Siinä missä orin isä on varsinainen ADHD-tapaus, on Sankari luonteeltaan kuin emänsä - nöyrä ja korkean työmoraalin omaava hevonen. Sankarin kanssa työskenteleminen on helppoa, eikä tarvitse olla kovin kokenut hevosmies, jotta pärjää siinä hommassa. Tallissa sitä ei meinaa edes huomata, sillä karsinassa ollessaan yleensä se vain etsii karsinan pohjalta mahdollisia heinänkorsia tai torkkuu kauimmaisessa nurkassa. Ori tervehtii melkein aina karsinaan tulijoita haistelemalla ja tutkimalla taskut, mutta myrtsipäivinä se vain murjottaa, eikä ota elettäkään ihmisten suuntaan. Onneksi murjotuspäiviä ei ole kuin muutaman kerran vuodessa! Harjaus, loimitus yms. sujuvat karsinassa moitteitta, kiinnitettynä tai ilman. Sankari rakastaa varsinkin keväällä kunnon harjausta piikki- ja kumisuan kanssa, jolloin sen alahuuli alkaa väpättämään oikein kunnolla ja silmät ummistuvat. Varustaminen sujuu rutiininomaisesti - seistään paikoillaan, kuolaimet menee nätisti suuhun eikä pullistella kovasti satulavyötä laitettaessa. Taluttaessa ori seuraa nätisti vierellä, mitä nyt tammoille täytyy välillä hieman pörhistellä ja esittää kovista.
Laumahierarkiassa Sankari ei ole (ainakaan vielä) päässyt kovin korkealle, vaan pysyttelee keskikastissa. Se tulee toimeen muutamien muiden orien kanssa, mutta jotkut orit ovat sille melkein kuin vihollisia. Tammoille se on ensiesiintymisen jälkeen kuin herrasmies.

Ratsuna Sankari on ennen kaikkea yhteistyöhaluinen. Se suorittaa sille annetut tehtävät mukisematta, oli ne sitten sileällä, maastossa tai esteradalla. Kouluhevosena se ei ole kovin loistanut, vaikka sillä ihan ok askellajit onkin, laukka tosin parempi kuin muut - esteet ovat enemminkin sen "the juttu". Yksittäisinä sillä ollaan hypätty jopa 120cm, menestyksekkäästi ratana menee 110cm. Sen etuna on hyvä hyppytekniikka, reipas laukka sekä rohkeus erikoisesteitä kohtaan. Tarpeen tullen se yrittää paikata ratsastajan virheet esimerkiksi huonoissa lähestymisissä tai ponnistupaikoista. Apuihin se reagoi varsin nopeasti, eikä sitä tarvitse kahta kertaa käskeä jotain tekemään. Vaikka se innostuukin esteistä kovasti, tottelee se silti ratsastajan pidätteitä, tosin pienellä viiveellä. Se on kyllä esteillä hyvänä päivänä sarjassaan lyömätön, ja sitä kertoo myös sijoitukset kansallisissa estekisoissa sen maksimitasolla. Maastossa se harvoin pelkää mitään vihreitä miehiä, mutta hirvet ovat sen mielestä hirveän pelottavia.

Matkaajana Sankari on kokenut, eikä se hätkähdä oikein mistään matkan aikana, kunhan vain on ruokaa nenän edessä. SIlle on ihan sama matkustaako se yksin vai kaverin kanssa, mutta hevosautossa se viihtyy paremmin kuin normaalissa trailerissa. Kisapaikoilla ori hieman terävämpi ja tarkkaavaisempi kuin kotona, mutta ikinä sen käytöstä ei ole tarvinnut hävetä julkisella paikalla. Itse kilpailussa se suorittaa esteet samanlailla kuin kotona, eli rohkeasti yli reippaassa tahdissa.

Kuvagalleria

Sukutaulu

i. Sakarias
rt, 160cm
ERJ-I, YLA2, SLA-II, KTK-III
ii. Sankarin Väinämöinen
trt, 158cm
iii. Vankka
iie. Anitta
ie. Santeli
vprt, 162cm
iei. Pohjan-Poika
iee. Manteli
e. Anseriina
prt, 160cm
ERJ-I, YLA2, SLA-II, KTK-II
ei. Antton
vrt, 160cm
eii. Anselmi
eie. Neiti Näpsä
ee. Sissin Tyttö
prn, 154cm
eei. Tähti-Topper
eee. Sesilija II

Isälinja: Sakarias
Emälinja: Anseriina

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1080.37
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1362.92
Tahti ja irtonaisuus: 3.85
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 2443.29 op. (vaikeustaso 6)

31.07.2018 ERJ Cup Mörkövaara - 110cm - 05/133
30.06.2018 ERJ Cup Kuuralehdon hevostila - 110cm - 03/140
31.10.2015 ERJ Cup KK Ginger - 100cm - 15/244

Päiväkirja ja valmennukset

25.03.2016 Estevalmennus, valmentajana felissa

"Saavuin pitkästä aikaa Snilliin valmentamaan ja tänään olisikin tarkoitus tehdä vähän rataharjoituksia Meerin ja hänen suomenhevosorinsa Sankarin kanssa pian alkavaa ulkokautta ajatellen. Snillin kenttä oli vuodenaikaan ja säähän nähden todessa hyvässä kunnossa, joten ratsukko pääsi ulos hyppäämään. Olin kasaamassa kentälle esteitä kun Meeri saapui Sankarin kanssa verryttelemään. Ratsukko sai itsenäisesti tehdä temponvaihteluja ja taivutteluja sekä ratsastaa kaikki askellajit läpi. Sankari silminnähden innostui kun kasasin esteitä kentälle ja Meeri sai tehdä kunnolla puolipidätteitä, että ori malttoi keskittyä siihen mitä oltiin tekemässä. Alkuveryttelyn jälkeen pyysin ratsukkoa hyppäämään muutaman yksittäisen pystyesteen, jotka sijaitsivat kentän pitkillä sivuilla. Sankari oli todella vauhdikas ja sekaantuikin vähän omiin jalkoihinsa ensimmäisellä esteellä, mutta korjasi itse tilanteen. Seuraavat hypyt sujuivat paljon paremmin, kun Meeri sai pidäteltyä oria ja ratsastettua paremmat tiet. Pyysin ratsukkoa työskentelemään laukassa tehden kahdeksikkoa ja suuria voltteja. Korotin sillä aikaa muutamaa estettä, jonka jälkeen ratsukko sai tulla kerralla koko radan, mikä sujuikin yhtä estettä lukuun ottamatta todella hyvin. Seuraavaksi pyysin Meeriä ratsastamaan radan toiseen suuntaan ja muistutin vielä tekemään kunnolla puolipidätteitä ja istumaan rauhassa laukassa. Ratsukko suoritti radan moitteetta, joten kehuin Meeriä ja Sankaria vuolaasti, koska kehuja he toden totta olivat ansainneet! Lopuksi Meeri sai lähteä Sankarin kanssa vielä kävelemään loppukäyntejä maastoon sillä aikaa kun jäin itse siivoamaan kenttää esteistä."

15.05.2017 Estevalmennus, valmentajana misery.

"Sankari on kyllä komea hevonen - vaikka sen näin kasvattajana itse sanonkin. Hulmuharja kulki alusta asti varsin mallikkaasti ja teki kaiken mitä ratsastaja pyysi. "Olette kyllä tylsiä valmennettavia, kun en pääse moittimaan melkein mistään!" nauroin ratsastajalle. Ristikkorata meni hyvin, eikä 60-70cm radallakaan tullut pudotuksia tai virheitä. Ratsastaja ehkä hieman oikoi kaarteista ja saisi tehdä isommat tiet, sillä nyt ei ratsasteta aikaa. 110cm radalla Sankari otti yhden puomin mukaansa. En tiedä mitä siinä tapahtui, mutta se lähti hyppyyn hieman turhan pohjasta ja se ei päässyt puhtaasti ylitse. Rehdisti Sankari kyllä yritti, sillä moni muu olisi lyönyt liinat kiinni tuossa kohtaan. Pyysin ratsukkoa tulemaan radan uudelleen ja kehotin ratsastajaa katsomaan askeleet vähän paremmin ensi kerralla sille esteelle. Seuraavalla yrittämällä rata meni kuin oppikirjasta. Sankari teki koko valmennuksen läpi rehtiä ja hyvää työtä, hyppää hyvällä tyylillä ja nauttii selkeästi hommasta! Ratsukon yhteistyö oli myös saumatonta. Ratsastaja teki tuon yhden virhearvioinnin ja vähän oikoi teistä, mutta istunta ja kaikki muu oli kunnossa. "