Roscoff Tomahawk

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

† RIP 26.08.2013 - 30.11.2020

© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)

  • Roscoff Tomahawk "Tommi" VH13-029-0344
  • brittiläinen ratsuponi 60.9375%, ori
  • syntynyt 26.08.2013, 20-vuotias (3v 26.09.2013)
  • ruunikonkimo, säkäkorkeus 141cm

  • ko vaativa B, re 90cm
  • painotuslajina kouluratsastus

  • kasvattanut Roscoff
  • omistaa Meeri N. VRL-02160

  • ★★

Luonnekuvaus

Roscoff Tomahawk on ihanan elämäniloinen ja energinen oripoika. Se on luonteeltaan erittäin kiltti ja hyväkäytöksinen, eikä sillä juurikaan ilmene orimaisia piirteitä missään tilanteessa. Sen voi siis huoletta esimerkiksi taluttaa tammalaitumen ohi ihan tavallisella riimulla.

Hoitotilanteissa Tommi on rauhallinen, joskin hyvin seurallinen ja utelias. Se osallistuu mielellään kaikenlaiseen puuhaan hoitajansa kanssa ja tekisi vaikka mitä tämän mieliksi. Tommi nauttii huomion keskipisteenä olemisena ja viihtyy muutenkin harjattavana. Varusteiden laitto sujuu myöskin helposti, Tommi ei edes pullistele mahavyötä kiristäessä, sillä se on aina innolla lähdössä töihin. Hoitotoimenpiteet sujuvat siis orin kanssa oikein mainiosti, ongelmia tämän ponin kanssa on hankala saada aikaan!

Ratsastaessa Tommi on erittäin menevä tapaus. Ori vaatii ratsastajaltaan päättäväisyyttä energisyytensä takia. Alkutunnista voi tuntua, että poni juoksee vain pois alta ja apuja karkuun, mutta kärsivällisen ja pitkäjänteinen ratsastaja sen saa kyllä keskittymään ja esittämään mitä upeimpia liikkeitä. Tommi on todella miellyttävä ja mukava ratsastaa, kunhan ratsastaja vaan osaa, ja se on lisäksi myös hyvin kevyt ratsastettava. Se haluaa aina miellyttää ratsastajaansa ja pyrkii tottelemaan ja toimimaan ratsastajan antamien apujen mukaisesti. Tommillä on mukavan tasaiset askeleet istua.
Esteistäkin Tommi pitää, mutta eihän se raukka niitä osaa hypätä. Vaikka se onkin ihan toivoton tapaus esteillä, sillä on silti motivaatio kohdillaan! Ori vaatii ratsastajan täyden tuen esteillä, sillä se ei osaa katsoa oikeaa hyppykohtaa itse juuri ollenkaan. Se ei kuitenkaan kieltele vaan hyppää vähän hankalemmastakin kohdasta.
Maastoilusta ori pitää myös paljon. Se ei oikein millään malttaisi kävellä rauhallisesti, vaan steppailee tiellä ja kulkee sivuttain. Tästä voikin päätellä, että Tommi rakastaa laukata lujaa maastossa! Tommi ei pelkää mitään ajoneuvoja, joten ainakin sen perusteella orin kanssa voi huoletta lähteä maastoilemaan.

© Vivian

Kuvagalleria

© Franz Venhaus (CC BY-ND 2.0)

Sukutaulu

i. Chim Jimméy
rp 50% - prn, 140cm
KRJ-II
ii. Mihyar ox
ox - prn, 157cm
iii. Abd Al-Rashid ox
iie. Rabi'a ox
ie. Lowri van de Caddock
wB - trt, 132cm
iei. Dai
iee. Blodéuwedd
e. Lover's Lane
rp 71.875% - mkm, 139cm
ei. Henry's Love
rp 50% - mkm, 144cm
eii. Hossny Fa Rabschab ox
eie. Fancyfee Mynach
ee. Silver Perla
rp 93.75% - km, 135cm
eei. Pickwick's Apollo
eee. Tongerline

Isälinja: Chim Jimméy
Emälinja: Lover's Lane

Jälkeläiset

01. 20.10.2016 rp-ori Tornado Snilli 55.46875% kilpaillut porrastetuissa e. Lavender Snilli
02. 16.01.2018 rp-ori Knockturn Fudge 55.46875% KTK-II, kilpaillut porrastetuissa e. Dawnfrost Creamy

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 1148.26
Tahti ja irtonaisuus: 1368.52
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2516.78 op. (vaikeustaso 6)

21.09.2017 KRJ Champions - Pony Champion, helppo B - 02/33, 79,375%
30.06.2017 KRJ Cup Fiktio - vaativa B - 03/216
18.09.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa B - 02/50
19.09.2014 KRJ Kouluratsastus kutsu Vaativa B - 06/50
31.12.2013 KRJ Cup Kouluratsastus kutsu Vaativa B - 27/407

Päiväkirja & valmennukset

24.09.2017 Päiväkirjamerkintä

Meidän tallilta lähti aikamoinen joukko ratsukoita KRJ Champions - kouluratsastuskilpailuihin. Tommin vakioratsastaja oli otettu, kun kysyin olisiko hän kiinnostunut osallistumaan parhaimmillaan 4-päiväisiin koulukisoihin Tommin kanssa. Lotta oli kyllä heti valmis haasteeseen, ja siitä alkoikin aikamoinen harjoittelu. Ensimmäisen kilpailupäivän aamuna koko konkkaronkka lähti matkaan, ja Tommi matkusti siivosti matkan ajan. Ensimmäisenä luokkana oli helppo C, jossa oli melkein 40 osallistujaa. Lotta ja Tommi aloittivat kisarupeamansa sijoittuen keskikastiin saaden melkein 65 % tuloksen. Toisena päivänä ratsastettiin astetta vaativampi luokka, ja siinä parivaljakko loisti oikein kunnolla! Lotta oli ihan onnensa kukkuroilla, eikä suotta, sillä tuloksena oli toinen sija reilulla 79% tuloksella. Kolmannelle päivälle ratsukko lähti itsevarmalla otteella, mutta ei tainnut olla silloin Tommin parhain päivä. Muutama virhe radassa laski pisteitä ja tuloksena oli loppupään sijoitus, jolla ei enää seuraavalle päivälle päässyt. Lotta oli totta kai pettynyt, mutta pian näin hänet paijaamassa ja hoitamassa Tommia. Seuraavana päivänä hän oli taas Tommin selässä valmis treenaamaan lisää. Uskon kyllä, että tästä ratsukosta kuullaan vielä tulevaisuudessa lisää.


04.01.2017 Kouluvalmennus, valmentajana Sippe

"Vietyään Rentun pois ja purettuaan sen, Meeri talutti käytävälle ratsuponiori Tommin. Omistajan varustaessa poniaan kyselin hieman ratsukon mahdollisista ongelmakohdista sekä toiveista tulevaan valmennukseen liittyen. Meeri kertoi, että toisinaan ongelmia on erityisesti laukkatyöskentelyssä, kun poni meinaa jäädä raskaaksi edestä ja vain laahata takaosaa perässä.

Maneesissa Meeri nousi Tommin selkään ja lähti kävelemään antaen ratsulle pitkät ohjat. Heti aluksi pyysin ratsastajaa pidentämään jalkkareita reiällä ellei jopa kahdella, jotta hän saisi itse jalat pitkiksi ja rennoiksi ponin kylkiä vasten. Jo pitkin ohjin kävellessä neuvoin Meeriä kiinnittämään huomiota poninsa liikkeeseen ja siihen, että se astuu kunnolla myös takajaloilla. Ratsastajan tuli ratsastaa takajalkoja aktiivisiksi siirtymisillä ja väistöillä, ja samalla tietenkin myös pyytää Tommia liikkumaan pitkin askelin ulkopohkeen avulla.

"Noniin, aletaan tulla niin että sieltä pitkän sivun alusta vähän uran sisäpuolelta väistätät käynnissä viitisen askelta kohti keskikenttää, ja heti kun vika väistö on done, nostat laukan siirtämällä sisäjalkaa vähän eteen. Laukkaa neljä askelta, siirrä käyntiin ja väistä ulos saman verran kun mitä sisälle. Sit voit ravata tänne päätyyn asti, päädyssä ympyrä jolla laukka ja nää kuusi puomia mitkä on täs kaarevasti". Meeri väisti sivun alusta sisälle, mutta väistö oli hieman löysä. Huomautin tästä heti ja kehotin skarppaamaan takapään kanssa seuraavan väistön kohdalla. Käyntiin siirtyminen sujui hyvin, ja ratsukko lähti taas väistämään. Neuvoin Meeriä avaamaan vähän omia lonkkiaan ja istumaan rennommin syvällä satulassa, kuitenkin kannatellen itsensä vatsalihasten avulla ja tekemällä niillä pieniä pidätteitä jos poni meinaisi lähteä alta. Tämä väistö sujui jo paljon paremmin, samoin kuin ympyrällä olevat puomit. Valmennuksen aikana Meerin ja Tommon yhteistyö parani, ja ponista tuli selvästi herkempi ja mukavampi ratsastaa."