Snillin Aino

Virallinen nimi Snillin Aino "Aino" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 16.08.2016, 11-vuotias (4v 16.09.2016) Kasvattaja Snilli
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma Koulutustaso ko vaativa B, re 70cm
Väri, säkä punarautias, 156cm Rekisterinumero VH16-018-2059

Palkittu 20.08.2017 palkinnolla KTK-II
19 + 18 + 19 + 18 = 74p KTK-II

Ch, arvonimi myönnetty 10.01.2018

Luonnekuvaus

Aino on luonteeltaan juuri sopiva yhdistelmä sen vanhempien persoonallisuuksia. Tamma on perusluonteeltaan emänsä tapaan tasaisen rauhallinen, mutta satulan selkään saatuaan siitä puhkuu isän puolelta perittyä energiaa ja yhteistyöhalua.

Aino on hoidettaessa rauhallinen ja helppo. Se pysyy karsinassa harjauksen ajan hyvin paikoillaan, eikä sitä välttämättä tarvitsisi sitoa edes käytävällä hoidettaessa. Uteliaana se tarkkailee mitä ympäristössä tapahtuu, mutta välillä pitää myös tutkia harjaajankin taskut herkkujen varalta. Tamma on aika perso kaikelle hyvälle ja se tekee kyllä melkein mitä vaan herkkujen toivossa. Aino antaa kopeloida itseään joka puolelta, eikä se onneksi kutia mistään esim. harjauksen aikana. Kaviot ei ihan automaattisesti nouse kaviokoukun ottaessa esiin, mutta mitään tappelua siitä ei tarvitse käydä. Varusteiden laitossa ei ole mitään ongelmaa, sillä kuolaimet tamma ottaa hyvin suuhunsa eikä se pullistele satulavyötä kiristäessä. Aino ei ole taluttaessa perässä vedettävää mallia, vaan tamma kulkee reippain askelin taluttajan vierellä niin, että välillä pitää jopa hieman toppuutella menoa.

Heti alkukäynneistä lähtien Ainolla tuntuu olevan päivästä toiseen kunnolla virtaa. Oli sää minkälainen tahansa tekee hevonen aina mielelllään töitä, ja työmotivaatio sillä on aina kymppi. Tamma onkin herkkä ratsastaa, sillä se tottelee kyllä mukisematta ja reagoi pieniinkin apuihin nopeasti. Kokenut kouluratsastaja saa tammasta paljon enemmän irti kuin "tavallinen" harrasteratsastaja. Ainolla on hyvät askellajit, joista löytyy monta eri vaihdetta eri tilanteisiin. Erityisen hyvät pisteet tamma on saanut mm. kootusta laukasta, joka on kyllä hienoa katseltavaa. Aino tykkää, kun sillä teetetään paljon erilaisia tehtäviä, ja pelkkä kentän kiertäminen uraa pitkin on sen mielestä tylsää. Kyllä se pieniä esteitäkin hyppää vaihtelun vuoksi ihan mielellään, mutta sen hyppytyyli ei ole kaikista kauneinta katsottavaa. Maastoon se on hyvä valinta sen rohkeuden ansiosta, ja tamma tykkääkin kunnon laukkaspurtista pellolla tai muualla maastossa.

Ainon kanssa on aina kiva lähteä kisoihin. Se matkustaa hyvin niin yksin kuin muiden hevosten kanssa, eikä se tarvitse esim. heiniä matkan ajaksi. Kisapaikoilla se käyttäytyy pitkälti samoin kuin kotioloissa, ja se tykkää uteliaana hevosena seurata ympäristöä. Verryttelyyn ei tarvitse varata ylimääräistä aikaa, vaan sille riittää ihan normaali verryttelyaika. Kunhan hevosen saa keskittymään ratsastajaan tekee se hyviä esityksiä kouluaitojen sisäpuolella.

Sukutaulu

Isälinja: Lemminkäinen AK - Tykkimies HUI - Kuisman Tatu - Raadelman Ärräpää - Raadelman Yksinolla - Taikakuun Kuutti - Oopperan Kummitus - Unohtumaton
Emälinja: Kultakylän Tähtianis - Fiktion Miriami - Fiktion Mimosa - Aavan Milana - Aavan Miina - Västerbyn Akviliina - Hiluhanna - Unholan Hilaria - Neponen

i. Lemminkäinen AK
vkk, 146cm
KTK-III
ii. Tykkimies HUI
km, 144cm
YLA2
iii. VIR MVA Ch Kuisman Tatu
iie. VIR MVA Ch Syntitaakka KAT
ie. VIP-MVA Fn Vapun Kaipuu
rt, 146cm
KTK II, YLA1, SLA II, KRJ I, KRL III
iei. Keijulammen Kaipuu
iee. Wadelman Amelia
e. Kultakylän Tähtianis
vprt, 155cm
ei. Aavan Lenni
m, 151cm
KRJ-III, KTK-III
eii. VIR MVA Ch Mörkövaaran Rasmus
eie. Aavan Lumikki
ee. Fiktion Miriami
trt, 146cm
eei. Fiktion Hilpuri
eee. Fiktion Mimosa

Kilpailumenestys

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 3.24
Nopeus ja kestävyys: 0.05
Kuuliaisuus ja luonne: 1098.53
Tahti ja irtonaisuus: 1484.82
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 2583.35 op. (vaikeustaso 6)

28.02.2018 Hengenvaara, tuom. Milja H. - CH, 39p
10.02.2018 Ratsutalli Lilja, tuom. Milja H. - RCH, 39p
02.12.2017 Lily's Trotters - irtoSERT
25.08.2017 Ratsutalli Lilja, tuom. taffel - SW5, 36,5p
04.07.2017 Hortensia, tuom. dookie - RCH, 39p
25.06.2017 Lilymoor - irtoSERT
09.05.2017 Haavelaakso - irtoSERT

Päiväkirja & valmennukset

01.09.2017 Kouluvalmennus, valmentajana Jenna S.

"Tämä valmennus olikin täyttynyt lähes pelkästään suomenhevosilla. Snillin Aino oli valmennuksen kolmas suomenhevonen. Aino vaikutti erittäin hyväluontoiselta ja oli ilo silmälle. Pyysin ratsastajia aloittamaan itsenäisen alkuverryttelyn, mutta sisällyttämään siihen siirtymiä kootusta ravista lisättyyn raviin, kiemurauria sekä mahdollisimman paljon taivutuksia. Ainolla tuntui olevan virtaa kuin pienessä kylässä, eikä siltä alkuun tuntunut löytyvän sen paremmin koottua ravia kuin lisättyä raviakaan, vaan kaikki ratsukon toiminta näytti ylenpalttiselta koheltamiselta. Kehotin ratsastajaa vetämään syvää henkeä, ottamaan hetken aikaa käynnissä pysähdyksiä ja peruutuksia sekä koettamaan uudelleen. Kohta tehtävä alkoikin kuin napista painamalla sujumaan oikein hienosti! Seuraavaksi otin ratsukon kerrallaan toiselle pääty-ympyrälle ympärilleni. Tehtävänä oli ratsastaa puoli ympyrää koottua laukkaa ja puoli ympyrää keskilaukkaa. Ratsukko näyttikin minulle heti ensimmäisenä koko valmennuksen parhaan kootun laukan, wau! Keskilaukka oli aluksi hieman liian isoa ja reipasta, mutta pienillä korjauksilla sekin alkoi sujua. Lopuksi harjoittelimme vielä avo- ja sulkutaivutuksia keskihalkaisijalla. Tältä rasukolta tämä tehtävä sujuikin kuin vettä vain, joten siitä olikin sitten hyvä jatkaa loppuverryttelyyn kera rennon eteen alas ravin isoilla kaarevilla urilla. Hienoa!"