Dragonball

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

Nimi Dragonball "Pallo"
Rotu, sukupuoli suomalainen puoliverinen, tamma
Väri, säkäkorkeus hiirakonkirjava, 162cm
Syntynyt 24.08.2014, 15-vuotias (4v 01.03.2015)
Kasvattaja Viiru VRL-06066
Omistaja Meeri N. VRL-02160


Koulutus ko vaativa A, re 160cm
Rekisterinumero VH15-261-0001

kuvat © linet http://kuippana.net/linet/, väritys tallin omaisuutta

Ratsuhevosten laatuarvostelu 29.05.2017
8½ + 8 + 7½ + 3½ + 4½ + 7 + 3 + 3½ + 6½ = 57,778% Quality

Sukutaulu

i. Alexandr GD
FWB - vm, 172cm
ERJ-I
ii. Falcon Prins II
FWB - mkm, 175cm
iii. Sir Lautiren
iie. Everyday Shine
ie. Anastasia MS
FWB - vm, 171cm
iei. Vertimer Gio
iee. Pandoria S
e. Fn Casualties Of Cool
FWB - rnvkkkrj, 164cm
ei. Radial Highway
xx - rnkrj, 166cm
eii. Bye Bye Roland
eie. Highway Blues
ee. Hyperdrive
FWB - vkk, 153cm
eei. Oberon II
eee. Cosmic Surf

Isälinja: Alexandr GD
Emälinja: Casualties of Cool

Luonnekuvaus

Suomalainen puoliveritamma Dragonball, tutummin vain Pallo, on hauska ja eloisa hevonen. Tamma on hieman itsepäinen ja jäärä ja vaatii käsittelijältään ehdotonta huumorintajua!

Pallo on kiltti hoitaa, mutta se on erittäin utelias etenkin uusia asioita kohtaan. Usein kaikki karsinan eteen jätetyt tavarat, esimerkiksi lapaset tai ratsastuskypärä, joutuvat jostain syystä Pallon nyplättäväksi ja riepoteltavaksi. Sillä on jatkuvasti oltava jotain suuhunpantavaa, oli se sitten juuri lapaset tai vaikka hoitajan takin hiha. Myös herkut ja muu syömäkelpoinen käyvät, sillä tamma on oikein perso ruoalle. Harjatessa Pallo pysyy aika hyvin paikoillaan ilman sitomista, mitä se nyt tosiaan tutkii irtotavarat ja hoitajan taskut. Varusteiden laitossa ei sen kummempia ongelmia ole, vaan ne saa hevosen selkään ilman tappeluita. Taluttaessa tammalla ei ole mihinkään kiire, paitsi iltaruan aikoihin tarhasta talliin.

Ratsastaessa Pallo on reipas. Tammalla on tasaiset askellajit, joten se on miellyttävä ratsastaa myös ilman satulaa. Toisinaan hevonen on kentällä hieman reaktiivinen, joten se ei sovi ihan aloittelijoille ratsuksi.
Tamma on osaava kouluratsastuksessa, vaikkei se olekaan sen pääpainotuslaji. Pallo ei ole mikään automaatti ratsastettava, mutta jos siltä ei kummempia vaadi, menee se vain jollain tyylillä tasaisesti eteenpäin. Osaavalla ratsastajalla tamma tekee oikeastaan kaiken mitä pyydetään, mutta osaa se kyllä luistaa töistä tarpeen vaatiessa. Jos tammaa ei jokin juttu kiinnosta, se yksinkertaisesti kieltäytyy sitä tekemästä.
Esteitä hypätessä Pallo syttyy, vaikka ei se sileälläkään mikään laiska hevonen ole. Tammalla on loistava hyppytekniikka ja ponnistuskykyä siltä kyllä löytyy. Sen laukka on estehevoselle ominainen, vahva ja tekninen. Ponnua riittää jopa 160cm rataesteille. Pallo saattaa esteillä jopa kuumua, mutta osaavalla ratsastajalla se hyppää silti oikein mukavasti, ja sen voi saada kääntymäänkin kuin pennin päällä. Tamma on varma hyppääjä, eikä se juuri koskaan kieltäydy.
Maastohevosena Pallo on rauhallinen ja varma valinta. Maastoesteillä se saattaa kuumua hieman liikaakin, mutta maastoköpöttelyyn tamma sopii tasaisten askellajien ja rohkeuden ansiosta.

Kilpailuissa Pallo on ihan täpinöissään, ja siksi radalla saattaa tulla pieniä huolimattomuusvirheitä. Tamma on niin innoissaan, että puomeja saattaa kolista ihan urakalla ja kouluradalla se vilkuilee aitojen ulkopuolelle. Tamma täytyykin siis ratsastaa verryttelyssä hyvin kuulolle, vasta sitten sen jälkeen sen kanssa voi lähteä radalle turvallisin mielin.

© Lola & Meeri N.

Jälkeläiset

01. 14.01.2016 FWB-ori Fauxhawk Snilli kisannut porrastetuissa i. Kings F-rot
02. 13.07.2016 FWB-tamma Snail Snilli ei saavutuksia i. Kings F-rot

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2959.81
Nopeus ja kestävyys: 8.25
Kuuliaisuus ja luonne: 3683.27
Tahti ja irtonaisuus: 6.26
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6643.08 op. (vaikeustaso 11)

31.05.2016 ERJ Cup Ventos - 130cm - 08/108
31.07.2015 ERJ Cup KK Ginger - 160cm - 04/183

Päiväkirja & valmennukset

05.01.2015 Päiväkirjamerkintä

Eilen kaverini Viiru pisti myyntiin muutamia hevosiaan, ja itse huomasin ilmoituksen juuri kreivin aikaan. Harmikseni eräs himoitsevani hevonen ehdittiin myydä ennen tarjouksen tekemistä, mutta myyntihevosten joukosta löytyi myös toinen mielenkiintoinen hevonen - hiirakonkirjava puoliverinen! Olen jotenkin tykästynyt hieman erikoisemman värisistä hevosista, joten Dragonball-niminen suomipuokkitamma rupesi kiinnostamaan entistä enemmän. Mistään huonosta suvusta hevonen ei ainakaan tule, kun vanhemmat ovat kisanneet 160cm luokissa. Pakkohan sitä oli tarjous tehdä, sillä sen verran sympaattinen ja mielenkiintoinen tapaus oli kyseessä. Vastauksena Viiru toi omistajanvaihdospaperit, ja Palloksi kutsuttu tamma pääsi muuttamaan meille! Lisää kirjavia puoliverisiä talliin vaan. Tästä sitten alkaa meidän ja Pallon yhteinen elämä, jota odotan kyllä innolla.


23.10.2015 Estevalmennus, valmentajana Riesa

"Valmensin Meeriä ja veikeän kirjavaa puoliveritamma Palloa tällä kertaa, esteratsastuksessa siis. Meeri ja Pallo saivat tänään alkulämmitellä oikein huolellisesti ympyröitä, pysähdyksiä ja siirtymisiä tehden. Samalla kasailin kentälle jonkunlaisen estetehtävän.
Tänään valmennuksen estetehtävään kuului harvinaislaatuisesti vain yksi este, okseri, jonka olin laittanut kentän keskelle ns. lyhyiden sivujen suuntaisesti. Okseria hypättiin oikeastaan kaheksikon muodossa. Samalla ratsukko teki tietysti myös laukanvaihtoja, sillä koko tehtävä ratsastettiin aina laukassa. Aluksi este oli vain 70 cm korkea, mutta sitten se nousi ensiksi yhdeksäänkymppiin, metriin ja vielä jopa 130 cm korkeaksikin.
Muutama kieltäytyminen tälle okserille tuli, ja pääasiassahan niitä kieltoja tuli jossain 120 senttimetrin korkeuksissa. Pallolle tarvitsi selvästi päättäväisen ratsastajan, joka on koko ajan mukana hypyissä ja hevosen tukena. Olihan Meeri sitä, mutta välillä hänenkin keskittyminen herpaantui ja Pallo joutui välillä hyppäämään "yksin"."

01.09.2016 Estevalmennus, valmentajana Vivian

"Meeri sai verrytellä Pallon itsenäisesti kaikissa askellajeissa sillä aikaa, kun rakensin kentälle lyhyehkön radan. Pallo näytti reippaalta ja alkoi innostua vielä enemmän siinä vaiheessa, kun esteitä alkoi tulemaan kentälle. Se ei olisi malttanut oikein keskittyä taivutteluihin ja siirtymisiin, se olisi jo halunnut hyppäämään!
Kun Pallo oli tarpeeksi lämmennyt, ratsukko sai ihan ensiksi hypätä muutaman yksittäisen esteen. Esteet olivat matalia, alle kuudenkymmenen sentin ja Pallo hyppäsikin ne "vähän" turhankin korkealta. Nostin esteitä aina sitä mukaa kun se oli hypätty, ja näin alkoi ilmavarakin vähän tasoittua. Pallo ei enää hypännyt liian korkealta ja ratsastajankin oli helpompi mukautua hyppyyn.
Rataa aloitettiin hyppäämään heti, kun olin nähnyt Pallon hyppyä tarpeeksi yksittäisillä esteillä. Ponnua tammalla näytti todellakin löytyvän, joten odotin innolla, millainen se on radalla. Ensimmäiselle esteelle ratsastaja ohjasi hiukan huolimattomasti ja hypystä tuli vino, mutta yli päästiin puhtaasti. Tamma alkoi jopa kuumuamaankin jo, ja ratsastajalla oli kova työ pidellä sitä esteiden välissä. Hypyt olivat kaikesta huolimatta tasaisia ja rauhallisia, joten hyviin tunnelmiin saatiin valmennus lopetettua!"

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  |  Background © MediaLoot.com  |  Muokkaukset © Meeri N.
Tämä on virtuaalitalli | This is a sim-game stable