Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH15-031-0013

Dragonball

† RIP 24.08.2014 - 26.01.2022

© Elisa & http://kuippana.net/linet/ ja Meeri N.


ERJ-I, ★★

"Pallo"
suomalainen puoliverinen, tamma
väriltään hiirakonkirjava, säkäkorkeus 162cm
syntynyt 24.08.2014, nyt 23-vuotias
kasvattanut Elisa VRL-06066 , omistaa Meeri N. VRL-02160
ko vaativa A, re 160cm

Luonnekuvaus

Suomalainen puoliveritamma Dragonball, tutummin vain Pallo, on hauska ja eloisa hevonen. Tamma on hieman itsepäinen ja jäärä ja vaatii käsittelijältään ehdotonta huumorintajua!

Pallo on kiltti hoitaa, mutta se on erittäin utelias etenkin uusia asioita kohtaan. Usein kaikki karsinan eteen jätetyt tavarat, esimerkiksi lapaset tai ratsastuskypärä, joutuvat jostain syystä Pallon nyplättäväksi ja riepoteltavaksi. Sillä on jatkuvasti oltava jotain suuhunpantavaa, oli se sitten juuri lapaset tai vaikka hoitajan takin hiha. Myös herkut ja muu syömäkelpoinen käyvät, sillä tamma on oikein perso ruoalle. Harjatessa Pallo pysyy aika hyvin paikoillaan ilman sitomista, mitä se nyt tosiaan tutkii irtotavarat ja hoitajan taskut. Varusteiden laitossa ei sen kummempia ongelmia ole, vaan ne saa hevosen selkään ilman tappeluita. Taluttaessa tammalla ei ole mihinkään kiire, paitsi iltaruan aikoihin tarhasta talliin.

Ratsastaessa Pallo on reipas. Tammalla on tasaiset askellajit, joten se on miellyttävä ratsastaa myös ilman satulaa. Toisinaan hevonen on kentällä hieman reaktiivinen, joten se ei sovi ihan aloittelijoille ratsuksi.
Tamma on osaava kouluratsastuksessa, vaikkei se olekaan sen pääpainotuslaji. Pallo ei ole mikään automaatti ratsastettava, mutta jos siltä ei kummempia vaadi, menee se vain jollain tyylillä tasaisesti eteenpäin. Osaavalla ratsastajalla tamma tekee oikeastaan kaiken mitä pyydetään, mutta osaa se kyllä luistaa töistä tarpeen vaatiessa. Jos tammaa ei jokin juttu kiinnosta, se yksinkertaisesti kieltäytyy sitä tekemästä.
Esteitä hypätessä Pallo syttyy, vaikka ei se sileälläkään mikään laiska hevonen ole. Tammalla on loistava hyppytekniikka ja ponnistuskykyä siltä kyllä löytyy. Sen laukka on estehevoselle ominainen, vahva ja tekninen. Ponnua riittää jopa 160cm rataesteille. Pallo saattaa esteillä jopa kuumua, mutta osaavalla ratsastajalla se hyppää silti oikein mukavasti, ja sen voi saada kääntymäänkin kuin pennin päällä. Tamma on varma hyppääjä, eikä se juuri koskaan kieltäydy.
Maastohevosena Pallo on rauhallinen ja varma valinta. Maastoesteillä se saattaa kuumua hieman liikaakin, mutta maastoköpöttelyyn tamma sopii tasaisten askellajien ja rohkeuden ansiosta.

Kilpailuissa Pallo on ihan täpinöissään, ja siksi radalla saattaa tulla pieniä huolimattomuusvirheitä. Tamma on niin innoissaan, että puomeja saattaa kolista ihan urakalla ja kouluradalla se vilkuilee aitojen ulkopuolelle. Tamma täytyykin siis ratsastaa verryttelyssä hyvin kuulolle, vasta sitten sen jälkeen sen kanssa voi lähteä radalle turvallisin mielin.

© Lola & Meeri N.

Sukutaulu ja jälkeläiset

Isälinja: Alexandr GD
Emälinja: Casualties of Cool

i. Alexandr GD
FWB - vm, 172cm
ERJ-I
ii. Falcon Prins II
FWB - mkm, 175cm
iii. Sir Lautiren
iie. Everyday Shine
ie. Anastasia MS
FWB - vm, 171cm
iei. Vertimer Gio
iee. Pandoria S
e. Fn Casualties Of Cool
FWB - rnvkkkrj, 164cm
ei. Radial Highway
xx - rnkrj, 166cm
eii. Bye Bye Roland
eie. Highway Blues
ee. Hyperdrive
FWB - vkk, 153cm
eei. Oberon II
eee. Cosmic Surf

♥ 01. FWB-o. Fauxhawk Snilli, syntynyt 14.01.2016, i. Kings F-rot
♥ 02. FWB-t. Snail Snilli, syntynyt 13.07.2016, i. Kings F-rot
♥ 03. FWB-t. Dragonia Snilli, syntynyt 15.09.2019, i. ML Halloween
♥ 04. FWB-o. Kingpin Snilli, syntynyt 17.09.2021, i. Killmonger F

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 2959.81
Nopeus ja kestävyys: 8.25
Kuuliaisuus ja luonne: 3683.27
Tahti ja irtonaisuus: 6.26
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 6643.08 op. (vaikeustaso 11)

31.05.2016 ERJ Cup Ventos - 130cm - 08/108
31.07.2015 ERJ Cup KK Ginger - 160cm - 04/183

Päiväkirja & valmennukset

05.01.2015 Päiväkirjamerkintä

Eilen kaverini Elisa pisti myyntiin muutamia hevosiaan, ja itse huomasin ilmoituksen juuri kreivin aikaan. Harmikseni eräs himoitsevani hevonen ehdittiin myydä ennen tarjouksen tekemistä, mutta myyntihevosten joukosta löytyi myös toinen mielenkiintoinen hevonen - hiirakonkirjava puoliverinen! Olen jotenkin tykästynyt hieman erikoisemman värisistä hevosista, joten Dragonball-niminen suomipuokkitamma rupesi kiinnostamaan entistä enemmän. Mistään huonosta suvusta hevonen ei ainakaan tule, kun vanhemmat ovat kisanneet 160cm luokissa. Pakkohan sitä oli tarjous tehdä, sillä sen verran sympaattinen ja mielenkiintoinen tapaus oli kyseessä. Vastauksena Elisa toi omistajanvaihdospaperit, ja Palloksi kutsuttu tamma pääsi muuttamaan meille! Aina tallista löytyy tyhjä karsina sitä tarvitsevalle. Tästä sitten alkaa meidän ja Pallon yhteinen elämä, jota odotan kyllä innolla.

15.07.2016 Päiväkirjamerkintä

Pallon hieno estehevosen ura päättyi tamman ollessa huipulla, ja nyt se on jo kahden varsan emä! Se tiinehtyi ensimmäistä varsaa suunnitellessa heti ensiyrittämällä oman tallin esteori-Louisista. Nopean synnytyksen jälkeen ohjilla makasi pieni ruunikko orivarsa, joka ei pieneksi harmiksi perinyt Pallon kumpaakaan erikoisväriä. Nyt Fauxhawksi nimetty ori on energinen vuosikas ja Pallo synnytti juuri toisen varsansa samaisesta orista. Tällä kertaa karsinassa oli iloinen yllätys, sillä isokokoinen tammavarsa peri emältään kirjavan värityksen ja kaikenlisäksi herasilmän. Kovin pitkään tammavarsa ei tallissa tule olemaan, sillä se matkaa vieroituksen jälkeen uuteen kotiinsa Eternal Warmbloodsin. Pallo hoiti Fauxhawk’n kasvattamisen varsin mallikelpoisesti, joten uskon varsasta tulevan ihan yhteiskuntakelpoinen tamman opissa.

21.09.2018 Päiväkirjamerkintä

Pallon elämä on viime aikoina ollut aika rauhallista. Sen päivät ovat koostuneet lähinnä syömisestä ja tarhailusta pienessä laumassa, kun tällä hetkellä ei varsaakaan ole häiritsemässä jaloissa. Kolmas varsa on kyllä ollut mietinnässä, mutta se on jäänyt vaan ajatuksen tasolle. Ei Pallo mikään huono periyttäjä kuitenkaan ole, sillä sen ensimmäinen jälkeläinen on menestynyt hyvin kansallisella tasolla esteillä jopa 160cm luokissa. Kuulin juuri juttua, että tamman toisen jälkeläisen Snail Snillin osti maailmaa nähnyt kyvykäs esteratsastaja, joten odotan innolla miten omilla kasvateilla menee kisakentillä.

Pallo nyt ei ole kisakenttiä nähnyt hetkeen aikaan, mutta olemme silti käyneet näyttäytymässä parissakin eri arvostelutilaisuudessa. Ensin kävimme Ratsuhevosten laatuarvostelutilaisuudessa ja myöhemmin uudessa RMP-järjestön ensiarvostelussa. RHLAn tilaisuudessa Pallo oli vähän säheltäjä-tuulella, eikä se aina jaksanut keskittyä esittäjään tai tuomareihin. Rakenteen arviointi meni vielä ihan kivasti, mutta ratsastettavuusosion kohdalla olisin vain halunnut laittaa silmät kiinni ja häipyä paikalta. Onneksi tuomarit sentään näkivät jonkinlaista potentiaalia, sillä Quality-palkinto sieltä sitten tuli. Ei Pallo parastaan näyttänyt RMPn ensiarvostelussakaan, sillä yleensä pisteitä tuli hieman alle keskiarvon niin rakenteesta, luonteesta kuin askellajeista. Taidoista onneksi tuli hieman enemmän pisteitä, ja tuomaristo kehui hevosen nopeutta - juu kyllähän tamma aika nopea on liikkeissään. Hyppytekniikkakin osoittautui hyväksi, joten ei se nyt ihan penkinalle mennyt, vaikka pisteitä tuli vain 906/1900 ja 2 tähden palkinto. Pallon kanssa on vielä tarkoitus suunnata ERJn laatuarvosteluun, mutta sitten saa erilaiset arvostelut riittää, kun ei tamma niissä oikein osaa näyttää parastaan. Ehkä se kolmas varsakin saadaan vielä aikaiseksi.


23.10.2015 Estevalmennus, valmentajana Riesa

"Valmensin Meeriä ja veikeän kirjavaa puoliveritamma Palloa tällä kertaa, esteratsastuksessa siis. Meeri ja Pallo saivat tänään alkulämmitellä oikein huolellisesti ympyröitä, pysähdyksiä ja siirtymisiä tehden. Samalla kasailin kentälle jonkunlaisen estetehtävän.
Tänään valmennuksen estetehtävään kuului harvinaislaatuisesti vain yksi este, okseri, jonka olin laittanut kentän keskelle ns. lyhyiden sivujen suuntaisesti. Okseria hypättiin oikeastaan kaheksikon muodossa. Samalla ratsukko teki tietysti myös laukanvaihtoja, sillä koko tehtävä ratsastettiin aina laukassa. Aluksi este oli vain 70 cm korkea, mutta sitten se nousi ensiksi yhdeksäänkymppiin, metriin ja vielä jopa 130 cm korkeaksikin.
Muutama kieltäytyminen tälle okserille tuli, ja pääasiassahan niitä kieltoja tuli jossain 120 senttimetrin korkeuksissa. Pallolle tarvitsi selvästi päättäväisen ratsastajan, joka on koko ajan mukana hypyissä ja hevosen tukena. Olihan Meeri sitä, mutta välillä hänenkin keskittyminen herpaantui ja Pallo joutui välillä hyppäämään "yksin"."

>01.09.2016 Estevalmennus, valmentajana Vivian

"Meeri sai verrytellä Pallon itsenäisesti kaikissa askellajeissa sillä aikaa, kun rakensin kentälle lyhyehkön radan. Pallo näytti reippaalta ja alkoi innostua vielä enemmän siinä vaiheessa, kun esteitä alkoi tulemaan kentälle. Se ei olisi malttanut oikein keskittyä taivutteluihin ja siirtymisiin, se olisi jo halunnut hyppäämään!
Kun Pallo oli tarpeeksi lämmennyt, ratsukko sai ihan ensiksi hypätä muutaman yksittäisen esteen. Esteet olivat matalia, alle kuudenkymmenen sentin ja Pallo hyppäsikin ne "vähän" turhankin korkealta. Nostin esteitä aina sitä mukaa kun se oli hypätty, ja näin alkoi ilmavarakin vähän tasoittua. Pallo ei enää hypännyt liian korkealta ja ratsastajankin oli helpompi mukautua hyppyyn.
Rataa aloitettiin hyppäämään heti, kun olin nähnyt Pallon hyppyä tarpeeksi yksittäisillä esteillä. Ponnua tammalla näytti todellakin löytyvän, joten odotin innolla, millainen se on radalla. Ensimmäiselle esteelle ratsastaja ohjasi hiukan huolimattomasti ja hypystä tuli vino, mutta yli päästiin puhtaasti. Tamma alkoi jopa kuumuamaankin jo, ja ratsastajalla oli kova työ pidellä sitä esteiden välissä. Hypyt olivat kaikesta huolimatta tasaisia ja rauhallisia, joten hyviin tunnelmiin saatiin valmennus lopetettua!"