Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH21-031-0320

Kingpin Snilli

"Kille"
suomalainen puoliverinen, ori
väriltään ruunikonkimo, säkäkorkeus 167cm
syntynyt 17.09.2021, 5-vuotias
kasvattanut Snilli , omistaa Meeri N. VRL-02160
ko helppo A, re 160cm
EV-I (35p)

Luonnekuvaus

Kille on varsinainen sylivauva. Mikään ei olisi sen mielestä parempaa kuin olla lähekkäin sille rakkaan ihmisen kanssa ja saada rapsutuksia - paitsi ruoka. Ilman tammojen läsnäoloa se jopa seuraa hoitajaansa vapaanakin esim. tarhaan ja takaisin. Onneksi ori pitää huomiosta ja harjattavana olemisesta, sillä kura-aikaan sen kimoa karvapeitettä saakin olla putsaamassa oikein urakalla. Ihmisten on helppo toimia Killen kanssa, eikä sen käsittelemisessä tarvitse olla kokenut konkari. Lähes kuka vaan saa sen harjattua niin karsinassa kuin käytävällä ja kaviotkin nousevat mallikkaasti. Karsinassa vapaana ollessa ori saattaa emänsä tavoin tutkia kaikki taskut ja ämpärit, mutta kiinni ollessaan se vain nauttii huomiosta. Välillä ei uskoisi sen olevan ori ollenkaan, mutta kiimassa olevat tammat saavat sen vähän machoilemaan.
Kille tulee yllättävän hyvin toimeen muiden orien ja ruunien kanssa. Se haluaisi tehdä kovasti tuttavuutta kaikkien kanssa, ja orin näkee yleensä tarhassa juoksevan kilpaa muiden tarhakavereiden kanssa.

Kahden huippuhyvän estehevosen varsasta odottaa suuria. Kille täyttää sukunsa ennakkokuvitelmat hyvin, sillä se on estehevonen isolla eellä. Se ei ole mikään kokemattomien ratsu, sillä energiaa orissa on pienen kylän verran. Sen huomaa varsinkin hevosen laukkatyöskentelyssä, sillä maisema vaihtuu laukassa nopeasti. Muuten orin askellajit ovat ehkä hitusen liioiteltuja, eikä ravissa ole kaikkein helpointa istua. Killellä on todella hyvä hyppytekniikka, ja ratsailla se tuntuu lentoon lähdöltä. Se yrittää kyllä joka esteen kohdalla parhaansa, vaikka hyppypaikka olisi vähän huono. Matkaavoittavan laukkansa ansiosta ori on nopea esteradoilla. Kaiken lisäksi se on vielä varsin ketterä, joten ratsastaja voi suunnitella radan tien melko vapaasti ja kunnianhimoisestikin. Hevonen kulkee pienilläkin avuilla, joten orin ratsastettavuus on liki täysi kymppi.

Kille on kyllä ensiluokkainen matkustaja ja kisakävijä. Sen käyttäytymistä ei ole ainakaan vielä tarvinnut hävetä kisapaikalla, vaan sen rauhallisuus ja ihmisläheisyys jatkuvat kotiolojen ulkopuolelle. Yleensä ori hieman pörhistelee muille hevosille verryttelyyn mennessä, mutta rauhoittuu pian työntekoon. Kilpailutilanteissa se edelleen erittää parhaansa, ja yleensä tuliaisina kotiin on jonkinlainen ruusuke.

Sukutaulu

Isälinja: Killmonger F - Konstant C
Emälinja: Dragonball - Casualties Of Cool

i. Ch Killmonger F
FWB - rnkm, 167cm
KTK-II
ii. Konstant C
westf - rt, 169cm
KTK-II
iii. Karnival C
iie. Emeral Vion
ie. Born To Fly
FWB - km, 160cm
ERJ-I, KTK-III
iei. Born from Vision
iee. Made in Finland
e. Dragonball
FWB - vmkrj, 162cm
ERJ-I
ei. Alexandr GD
FWB - vm, 172cm
ERJ-I
eii. Falcon Prins II
eie. Anastasia MS
ee. Fn Casualties Of Cool
FWB - rnvkkkrj, 164cm
KTK-III
eei. Radial Highway
eee. Hyperdrive

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 482.94
Nopeus ja kestävyys: 1.04
Kuuliaisuus ja luonne: 557.11
Tahti ja irtonaisuus: 0.78
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Esteratsastuksessa 1040.05 op. (vaikeustaso 3)

03.05.2022 Hannaby Hanami Week - 120cm - 28/59 (8vp)
19.03.2022 ISJS 2022 - Speed Young Horse 120cm - 22/28 (68.850s)

Päiväkirja ja valmennukset

17.10.2021 Päiväkirjamerkintä

Kille kääntyi juuri kolmivuotiaaksi, ja alkaahan se muistuttaa jo isoa poikaa. Ori on tällä hetkellä veikeän värinen, kun pää alkaa jo hiljalleen kimoutua, mutta muu kroppa on tumma valkoisin sekakarvoin. Sitä saa olla koko ajan putsaamassa, kun Kille tykkää painia tarhakaverinsa kanssa varsinkin näin kura-aikoina. Onneksi orille tulee jo pienestä pitäen pesupaikka tutuksi - jotain hyötyä värityksestä ja vapaa-ajan leikeistä. Loimethan se yleensä rikkoo melkein käyttökelvottomiksi, joten niistä ei hirveästi apua ole.

Hevosen koulutus on alkanut hyvin käyntiin, ja se on saanut jo satulan selkään. Itse selässä ei olla vielä käyty, mutta se on tulossa vähän myöhemmin. Seuraavana meillä olisi tavoitteena osallistua estevarsojen laatuarvosteluun, ja sitä varten olemme harjoitelleet säännöllisesti irtohypytystä. Ori on aina täpinöissään, kun pääsemme maneesille, kun se tietää mitä on luvassa. Välillä se on suorittanut radan vähän turhankin innokkaasti, mutta se rauhoittuu kyllä toistojen kasvaessa. Orin hyppytyylistä päätellen meillä ei pitäisi olla mitään hätää itse laatistilaisuudessa, mutta ainahan voi jotain sattua.