Snilli Joakim

† RIP 01.08.2014 - 08.09.2019

© Suomen Hippos / Pirje Fager-Pintilä

Virallinen nimi Snilli Joakim "Jokke" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 01.08.2014, 16-vuotias (3v 01.09.2014) Kasvattaja Snilli
Rotu, sukupuoli gotlanninruss, ori Koulutustaso ko helppo B, re 70cm
Väri, säkä ruunikko, 125cm Rekisterinumero VH14-028-0277

Ratsuhevosten laatuarvostelu 08.05.2017
8½ + 10 + 6 + 6½ + 7½ + 7½ + 9 + 5½ + 7½ = 75,556% First Champion

Palkittu 28.12.2016 palkinnolla KTK-III
16 + 15 + 16 + 16 = 63p KTK-III

Luonnekuvaus

Snilli Joakim on kiltti ja hyväkäytöksinen russiori. Jokke sulattaa taatusti kaikkien sydämet pelkästään sen suloisella olemuksellaan. Jokella ei ole juuri koskaan ole mitään hankalia päiviä, vaan käyttäytyy aina niin kuin ponin pitääkin. Taluttaessa tai muutenkaan koskaan ori ei pelleile, ei edes vedä ruoholle taikka karsinoiden edessä odotteleville rehuämpäreille. Se kulkee aina nätisti vierellä, ja sen voisi aivan hyvin päästää vaikka irti, silti se tulee perässä aivan kuin koira. Jokke rakastaa hoidettavana olemista. Se on utelias ja haluaa aina tutkia hoitajansa taskut herkkujen varalta, ja jos herkkuja vaikka sattuisikin löytymään, ei se varasta niitä röyhkeästi taskusta vaan odottaa, että niitä tarjotaan sille. Ori rakastaa sitä, kun sitä rapsutetaan sä'än kohdalta, ja saattaapa se rapsuttaa hoitajaansa takaisinkin!

Ratsastaessa Jokke on hieman tahmea, jota saa herätellä liikkumaan heti alkutunnista lähtien. Se haaveilee omiaan eikä aina jaksa keskittyä tottelemaan. Se kyllä tekee annetut tehtävät ja huomioi ratsastajansa avut, eri asia vain, että missä vaiheessa. Jokelle täytyy teettää paljon erilaisia tehtäviä, jotta sen mielenkiinto säilyy. Kouluratsastus on enemmän Jokelle sopiva laji, sillä kun se liikkuu hyvin, sen askeleetkin ovat aika hienot. Joken bravuureita ovat askeleen pidennykset ravissa sekä raviväistöt.
Esteiden hyppääminen on myös mukavaa Joken mielestä. Se on tasaisen varma suorittaja, eikä se kieltele juuri koskaan. Ori suoriutuu 70cm radasta kunnialla, mutta sitä isommat esteet tuottavat hieman hankaluuksia. Jokella on ihan hyvä hyppytekniikka, ja siitä olisi varmasti myös esteradoille!
Maastossa Jokke on mukavan rauhallinen. Ori ei pelkää mitään, ja sen kanssa voi lähteä yksinkin maastoon ihan turvallisesti. Jokke tykkää eniten rauhallisista lenkeistä, mutta ei se valita reippaistakaan reissuista.

© Lola

Sukutaulu

Isälinja: Carentoir's Jerobeam - Cristian SKP - Roora's Get a Kiss - Get a Me
Emälinja: Toy's Vappen - Bindie B - Blondie B - Brunett

i. Carentoir's Jerobeam
rn, 126cm
KRJ-II, KTK-III, Klass-I
ii. Cristian SKP
rn, 123cm
YLA2
iii. Roora's Get a Kiss
iie. Müntyr's Slate Indian Hot
ie. Lysett TUFF
rn, 129cm
iei. Ch Rhett v. Tinu
iee. Lysande AKA
e. Toy's Vappen
rnkrj, 126cm
ei. PP-MVA Helmer Gull
rtkrj, 123cm
eii. Onnelan Portlov
eie. Millarlig NRL
ee. Bindie B
rn, 127cm
KTK-III
eei. Rapp Royal
eee. Blondie B

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 180.81
Nopeus ja kestävyys: 66.32
Kuuliaisuus ja luonne: 540.97
Tahti ja irtonaisuus: 463.75
Tarkkuus ja ketteryys: 109.50

Kouluratsastuksessa 1004.72 op. (vaikeustaso 3)

Päiväkirja & valmennukset

16.11.2015 Kouluvalmennus, valmentajana Lola

"Meeri ja Jokke saivat lämmitellä itsenäisesti. Tämänpäiväisen valmennuksen lajina oli kouluratsastus ja aiheena pohkeenväistöt. Meeri sai herätellä Jokkea aluksi liikkumaan vähän turhankin useasti, joten annoin ratsastajalle raipan, jota käyttäessään ori alkoi heti liikkua hänen allaan reippaammin ja tahdikkaammin. Pohkeenväistöt aloitettiin käynnissä. Jokke yritti hieman luistaa ratsastajan avuilta, mutta Meeri ratsasti topakasti ja patisti oriin napakasti takaisin liikkeelle. Väistöt itsessään sujuivat ihan mukavasti, poni oli suorassa ja ratsastaja käytti selkeitä apuja sen ratsastamisessa. Ravissa väistöt eivät aluksi meinanneet oikein ottaa onnistuakseen. Meeri sai olla todella topakkana, tai muuten ori ei pysynyt lainkaan suorassa. Muutama hyvä pätkä saatiin, ja niiden jälkeen ratsukko sai vieä laukkailla ympyrällä ja sitten lopetella tietysti loppuravien ja -käyntien jälkeen."