Snillin Kanerva

Virallinen nimi Snillin Kanerva "Kanerva" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 29.04.2014, 16-vuotias (3v 29.05.2014) Kasvattaja Snilli
Rotu, sukupuoli suomenhevonen, tamma Koulutustaso ko helppo A, re 90cm
Väri, säkä ruunikko, 158cm Rekisterinumero VH14-018-1135

Palkittu 05.08.2014 palkinnolla KTK-III
17 + 15 + 17 + 17 = 66p KTK-III

Luonnekuvaus

Kanerva on yksi tallin hellyydenkipeimmistä tammoista. Se nauttii huomiosta, oli se sitten hyvällä tai pahalla ansaittua. Hoidettaessa tamma jaksaa kyllä seistä paikoillaan vaikka hamaan tappiin asti, mikä on tehnyt siitä hyvän harjoitteluhevosen innokkaille lapsille. Mahan alta tamma on hieman herkkä, mutta muuten se antaa kyllä kopeloida läpikotaisin. Kanervan hoitaminen onnistuu oikeastaan missä vain, vaikka pihalla puuhun sidottuna tai karsinassa irrallaan. Siinä missä tamma on ihmisille kuin enkeli, on sen karsinakäyttäytymisesä pientä toivomisenvaraa. Hevosella on tapana sotkea heinät pitkin karsinaa, joka tietysti teettää lisätöitä karsinaa siivotessa. Tamma tykkää myös lotrata vedellä, jolloin sen vesikupin ympäristö on yleensä hieman märkä. Varusteiden laitossa pitää olla hieman tarkempi mahan alta menevistä osista (esim. satulavyö), mutta muuten Kanervalle on helppo laittaa varusteet niskaan. Taluttaessa tamma tykkäisi olla melkein taluttajassa kiinni, joten pienen hajuraon pitäminen on ihan fiksu ajatus.

Ratsuna Kanerva on innokas, mutta samalla tottelevainen. Jo heti alkukäynneistä lähtien tamma kulkee reippaasti eteenpäin, ja välillä sitä saa jopa hieman rauhoitella. Hevonen tottelee pieniäkin apuja hyvin, joten parhaimmillaan kouluradoilla ratsastajan apuja ei edes huomaa katsomoon. Tammalle on ihan sama kuka kyydissä on, sillä se kyllä tottelee ketä vaan, kunhan pyydetyt avut ovat sellaisia mitä se ymmärtää. Raippaa ei tämän hevosen kanssa tarvitse välttämättä ollenkaan. Tammalla on hyvät ja lennokkaat askellajit, joista ravi on varmaan se näyttävin. Kouluratsastus on Kanervan ehdoton bravuuri, vaikka se hypätäkin osaa. Helppo A-luokkien liikkeet onnistuvat tammalta vaikka silmät sidottuna ja erään taitavan kouluratsastajan kanssa myös osa vaativa B-luokan liikkeistä. Esteillä Kanerva ei ole niin helppo ratsu kuin kouluradalla. Selvitäkseen puhtaasti maksimitasonsa esteradasta, tarvitsee tamma ratsastajaksi kokeneen esteratsastajan, joka osaa auttaa ja rohkaista tammaa tiukkojen paikkojen tullen. Pienempiä esteitä hevosella voi kyllä hypätä muutkin, jotka haluavat hieman vauhtia elämäänsä.

Kanerva matkustaa kisapaikoille hyvin niin yksin kuin jonkun muun kanssa. Itse kisapaikoilla tamma on aikalailla samanlainen kuin kotona. Yleensä se on verryttelyssä hieman energinen, mutta rauhoittuu aika nopeasti kuuntelemaan tarkemmin ratsastajan käskyjä.

Sukutaulu

Isälinja: Snillin Sulkapallokuningas - Kuuramaan Kultakavio - Kullan Sipsuttaja - Kullan Tupsu-korva
Emälinja: Kamomilla - Joujanni ILO - Tammihaan Terttu - Siruliina

i. Snillin Sulkapallokuningas
hprn, 159cm
SLA-I, KRJ-II, SV-I
ii. Kuuramaan Kultakavio
rt, 160cm
iii. Kullan Sipsuttaja
iie. Kullan Pitsihelma
ie. Snillin Justiina
hpm, 155cm
iei. VIP MVa Fn Rosoreuna
iee. Piparkakku P.
e. VIR MVA Ch Kamomilla
rt, 158cm
KRJ-I, KTK-II
ei. Fiktion Kuuno
m, 159cm
KTK-III, KRJ-II, VVJ-II, SLA-II
eii. VIR MVA Ch Kuunpimennys
eie. Metsäkartanon Tamina
ee. Joujanni ILO
vrt, 158cm
KRJ-I, SLA-I
eei. VIR MVA Ch Kajo-Varjo
eee. Tammihaan Terttu

Jälkeläiset

01. 07.03.2015 sh-ori Snillin Kalastaja KTK-I, KV-I, SV-II, kilpaillut porrastetuissa i. Vaapukan Kasipallo
02. 01.11.2015 sh-tamma Snillin Kevätesikko kilpaillut porrastetuissa i. Moon Aamunkoi

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 376.75
Nopeus ja kestävyys: 272.12
Kuuliaisuus ja luonne: 969.68
Tahti ja irtonaisuus: 837.21
Tarkkuus ja ketteryys: 0.03

Kouluratsastuksessa 1806.89 op. (vaikeustaso 5)

30.06.2018 KRJ Cup Kilpailukeskus Stewart - helppo A - 05/249