Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH15-017-0394

Snilli Liling ★★★

© VRL-06066, joulukalenteri14

Virallinen nimi Snilli Liling "Lilli" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 28.04.2015, 17-vuotias Kasvattaja Snilli
Rotu, sukupuoli shetlanninponi, tamma Koulutustaso ko helppo B, re 40cm
Väri, säkä rautias, 101cm Saavutukset ★★★

Luonnekuvaus

Lilli oli nuorena varsinainen ikiliikkuja ja kaikesta kiinnostunut poni. Vuosien saatossa poni on rauhoittunut kummasti, eikä sitä enää kovin monia asia yllätä. Nuoruuden intoa tammalla on edelleen tallessa, sillä kyllä se tarhassa vetää pukkilaukkaa muiden kanssa, jos joku oikein yllyttää. Lilli on kiltti ja rauhallinen tapaus, jonka voi antaa käsiteltäväksi nuoremmillekin hevostelijoille. Se tykkää, kun lapset harjaavat sitä oikein urakalla tai letittävät sen harjaa. Tamman hoitaminen sujuu niin karsinassa, hoitopaikalla kuin käytävällä, sillä poni seisoo paikoillaan kuin tatti. Takajalkojen nostaminen on välillä hieman hankalaa, mutta muutaman yrityskerran jälkeen kavioidenkin putsaaminen onnistuu. Lilli on talvisin sitä mieltä, että loimet on turhia. Jos sille pukee loimen tarhaan viedessä päälle, ei sitä enää illalla ole päällä. Tamma on mestari niiden riisumisessa, mutta hyvin se on ilmankin pärjännyt. Onneksi se kasvattaa paksun talvikarvan talvia varten.

Lillin esi-isien laukkatausta ei näy sen ratsastettavuudesta mitenkään. Tamma on hyvä ratsu lapsille, sillä se liikkuu tasaisen varmasti eikä hötkyile. Se on tottunut vuosien saatossa vaihtuviin ratsastajiin, eikä se ota nokkiinsa, vaikka joku lapsi vetäisikin vahingossa sen suusta tai antaisi pohkeita tavallista voimakkaammin. Raippa on ihan hyvä pitää mukana, vaikka harvoin sitä tarvitsee. Ponin askellajit on kivoja istua, sillä ne ovat pikkuponiksi tasaisia. Puomit ja pienet kavaletit on Lillin mielestä vielä jees, mutta isompien esteiden kohdalla tamman itsevarmuus ja kyvyt loppuvat. Kouluratsastus onkin tammalle parempi laji näyttää osaaminen. Kuuliaisesti se tottelee ratsastajan ohjeita, vaikka viivettä apujen antamisen ja toteuttamisen välillä voi olla. Maasto on ainut paikka, jossa Lilliin saa virtaa enemmän. Se tykkää laukata suoralla maastopätkällä korvat hörössä, jos siihen on vain mahdollisuus.

Sukutaulu ja jälkeläiset

Isälinja: Snilli Raichu - Rudolf v.d. Jewel - Ruupert Rio
Emälinja: Snilli Lilly - Mic Layla - Leya

i. Snilli Raichu
m, 102cm
ii. Rudolf v.d. Jewel
rn, 104cm
SHLA-II, KRJ-II, KTK-III, YLA2
iii. Ruupert Rio
iie. Stina-Frida SWE
ie. Nira Inside Spell
klm, 99cm
iei. Death Song
iee. Vanish My Freedom
e. Snilli Lilly
m, 101cm
KTK-III
ei. Frein Gone in Sixty Seconds
rt, 98cm
eii. Barith v.d. Seneer
eie. Dakota Grace
ee. Mic Layla
m, 101cm
eei. Master of Disharmony
eee. Leya

Syntymäaika Sukupuoli Nimi Isä Saavutukset
01. 15.10.2017 tamma Snilli Lill-Linda Dazhbog v. Moons KTK-III, kilpaillut porrastetuissa

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.05
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 461.92
Tahti ja irtonaisuus: 623.09
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1085.01 op. (vaikeustaso 3)

29.04.2023 Ilvessuo - helppo C - 13/17, 60,000%
29.04.2023 Ilvessuo - helppo D - 04/11, 72,692%
31.07.2018 KRJ Cup Runoratsut - helppo C - 07/192
31.05.2016 KRJ Cup Hukkapuro - helppo B - 19/319
28.09.2015 Radical Trotters, tuom. Spookiness - SIN

Päiväkirja ja valmennukset

28.09.2015 Päiväkirjamerkintä

Läheisellä raviradalla järjestettiin mätsärit, ja tietysti meiltä lähti sinne suuri osallistujajoukko. Lilli ei ensimmäistä kertaa ollut kisoihin lähdössä, mutta näyttelyihin sitä ei oltu viety aiemmin - syytä en tiedä. Mielestäni sen rakenteessa ei ollut suurta vikaa, joten nyt uskalsin sen vielä ulkopuoliselle tuomarille näytille.

Tamma matkusti lyhyen matkan hyvin. Sen luokka oli aika päivän loppupuolella, joten innokkaat mukaan lähteneet tallitytöt saivat puunata sitä oikein urakalla. Meiltä samassa luokasa oli Aarre, ja rehellisesti sanoen uskoin sen pärjäävän paremmin kuin Lilli. Lillin pariksi oli arvottu aivan syötävän ihana ja kaunis welsh A-tamma, joten tiesin jo kehään mentäessä, että sinisen nauhan varmaan saamme. Kehässä Lilli häsläsi jonkin verran ilmeisesti tylsyyttään. Muutaman kerran sain sen seisomaan mielestäni hyvin, mutta suurimman osan ajasta sillä oli vähintään yksi jalka ilmassa. Sininen ruusuke ja tuomarin kannustavat kommentit sieltä tuli. Meidän esiintymisellä ei enää jatkokutsua kehään saatu, joten yksi kerta riitti tällä kertaa tammalle seisomista. Harjoitusta vaan lisää, niin eiköhän Lillistäkin vielä jonkinlainen näyttelyponi saada.

28.09.2015 Päiväkirjamerkintä

Lillin astuttaminen sai alkunsa vierailustani ystäväni miseryn luona, jonne Lillin emä, Snilli Lilly, oli monien mutkien jälkeen päätynyt. Kävin katsomassa vanhaa tammaani eräänä alkusyksyn päivänä. Lillikseksi kutsuttu poni oli kotiutunut sinne hyvin, ja se veti leikki tarhassa muiden ponitammojen kanssa. misery esitteli minulle myös muita ponejaan, myös oripuolelta Dazhbogin eli Danin. Ori oli komea, laatuarvosteluissa palkittu, mutta luonteeltaan hieman haastava. misery kertoi sen keskittyvän nyt vain siitospuuhiin ja mainosti tietenkin, että "käytä ihmeessä sitä omille tammoillesi!". Asia jäi kytemään mieleeni, vaikka orin luonne hieman mietitytti. Sitten hoksasin, että Lillin astuttaminen Dazhbogilla voisi olla kokeilemisen arvoinen yhdistelmä.

Ja niin Lilli oli kantavana Dazhbogista. Tiineys sujui hyvin, eikä siitä olisi uskonut kuin ihan loppupuolella sen ylipäätään olevan tiineenä. Eilen aamuyöllä syntyi sitten meidän yllätykseksi uusi pienokainen. Pieni tumma tammavarsa nousi nopeasti jaloilleen ja löysi äkkiä tien maitobaariin. Varsan nimeä palloteltiin tallilaisten kesken, ja joku keksi nimen Lill-Linda - se sopi hyvin emälinjan L-kirjainteemaan.