Snilli Raichu

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

† RIP 05.12.2014 - 15.06.2020

© Suomen Hippos / Pirje Paananen

 • Snilli Raichu "Raipe" VH14-017-0730
 • shetlanninponi, ori
 • syntynyt 05.12.2014, 19-vuotias (3v 05.01.2015)
 • musta, säkäkorkeus 102cm

 • ko helppo B, re 50cm
 • painotuslajina kouluratsastus

 • kasvattanut Snilli
 • omistaa Meeri N. VRL-02160

 • First Champion
  ★★

Luonnekuvaus

Raipe on monen pienen poniratsastajan suosikkiponi, enkä ihmettele yhtään. Sitä voisi luonnehtia leppoisaksi ja rauhalliseksi ruunaksi, jolla vain sattuu olemaan pallit jalkojen välissä. Ori ei paljoa välitä mitä ympärillä tapahtuu, kiimassa olevat tammat ovat ainoa ruoan lisäksi mikä saa sen höristämään korvia ja hirnumaan hieman. Raipen voi tosiaan antaa hoidettavaksi melkein minkä ikäiselle vain, sillä se seisoo koko ajan vain paikallaan esimerkiksi tutkien kuivikkeita mahdollisten heinänkorsien varalta - joskus se jopa nukahtaakin. Kaviot ori nostaa mallikelpoisesti ylös ilman tappelua. Raipella tuntuu olevan välillä pohjaton maha, eikä sillä mene kauaa tyhjentää ruokakippo ja iso heinäkasa. Porkkana on sen lempiherkku, ja siitä se on valmis tekemään mitä temppuja vain. Taluttaessa orilla ei yleensä ole kiire minnekään, vaan se kävelee perässä rauhalliseen tahtiin ja katselee mitä uutta tiluksille on tullut. Ponilla on kyllä tuhottoman iso ääni, nimittäin jos sillä on asiaa niin koko talli kuulee sen ihan varmasti.
Raipe tulee hyvin toimeen muiden orien kanssa, sillä se ei ole provosoiva osapuoli. Tammoja kohtaan se on varsinainen herrasmies, eikä se ihmisillekään lähes ikinä ole vihainen.

Raipen selkään uskaltaa laittaa kyllä vähän nuoremmankin ratsastajan. Ori on tasaisen varma ratsu, eikä sen askeleet ole onneksi kauhean pompottavia. Hieman kokeneempien ratsastajien mielestä Raipe toimii melkein kuin automaatti, eikä sitä tarvitse kuin hellästi ohjata oikeeseen suuntaan ja poni tekee mitä pyydetään. Hurjapäisille ratsastajille tämä ori voi olla hieman huono valinta, mutta mikäli haluaa harjoitella kouluratojen tehtäviä kuuliaisella ponilla ori on napakymppi. Helpot koulutehtävät ovat ponin vahvaa osaamisalaa, mutta esteetkin ylittyvät varsin mallikelpoisesti. Raipe osaa itsekin aika hyvin arvioida oikea ponnistuspaikka, joten tulevien esteratsastajien pitää vain reippaasti ratsastaa kohti estettä ja poni hoitaa loput.

Raipe on tottunut matkustamiseen vuosien varrella. Kilpailupaikoilla siitä tulee orimaisuus enemmän esiin, mutta kyllä se pysyy silti helposti hanskassa. Poni on yleensä varsin koominen näky koulukentillä isojen hevosten joukossa, mutta se tekee kyllä itse kilpailusuorituksessa kaiken, mitä ratsastaja käskee.

Kuvagalleria

© Suomen Hippos / Pirje Paananen

Sukutaulu

i. Rudolf v.d. Jewel
rn, 104cm
KRJ-I, SHLA-II, YLA2, KTK-III
ii. Ruupert Rio
rt, 105cm
KRJ-II, SHLA-II, KTK-III
iii. Herr Lucas
iie. Mulan's Viktoria
ie. Stina-Frida SWE
m, 100cm
iei. Marius SWE
iee. Malene SWE
e. Nira Inside Spell
klm, 99cm
ei. Death Song
m, 102cm
LJP-I, SHLA-II, KTK-III
eii. Commando
eie. Modern Girl
ee. Vanish My Freedom
vprt, 97cm
eei. Faithful Wilson
eee. Scarlet Nala

Isälinja: Rudolf v.d. Jewel - Ruupert Rio
Emälinja: Nira Inside Spell - Vanish My Freedom

Jälkeläiset

01. 28.04.2015 shet-tamma Snilli Liling SCh-IH, Q-AR, kilpaillut porrastetusti e. Snilli Lilly

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 557.32
Tahti ja irtonaisuus: 592.66
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1149.98 op. (vaikeustaso 3)

20.04.2019 KRJ SHLA-Cup - helppo C - 03/63
15.05.2016 ERJ SHLA-Cup - 50cm - 03/24
26.12.2015 Härdelli, tuom. EmmiN. - SIN

Päiväkirja & valmennukset

27.12.2015 Päiväkirjamerkintä

Eipä ihan mennyt Raipen osalta putkeen joulun jälkeinen mätsäri. Meiltä lähti tallilta useampi hevonen ja poni mukaan Härdellissä pidettäviin mätsäreihin, kun jouluaatosta oltiin selvitty edes jotenkin. Varsinkin ponit näyttivät aika tukevilta kunnon talvikarvoissaan, kun en niitä halunnut klipata kesken kireitä pakkasia. Raipen vuoro olikin jo heti ensimmäisen luokan ensimmäisessä parissa. Kun näin meidän arvosteluparin, komean mustan shettisorin, jotenkin osasin aavistaa meidän saavan sinisen nauhan. Tuomari kuitenkin arvosteli tarkasti kummatkin, eikä tehnyt heti päätöstään. Niin siinä kuitenkin kävi, että me saimme sininen nauhan ja pari punaisen, ori näytti sellaiselta, että "voitaisko jo mennä, heinäkasa odottaa autossa". Menestystä ei tullut myöskään luokan sinisten loppukehässä, sillä emme päässeet edes kolmen parhaimman sinisen joukkoon. No kokemusta ainakin tuli sekä itselle että ponille tässäkin harrastuksessa, mutta eiköhän me seuraavan kerran mennä näyttelyihin vasta keväämmällä, kun ponikin on edustavammassa kunnossa.


05.01.2018 Kouluvalmennus, valmentajana Jannica

Aloittelimme valmennuksen tekemällä omassa tahdissa helppoja harjoituksia ympyröiden, pysähdysten ja siirtymisten parissa. Ratsukot saivat tulla kolmikaarista kiemurauraa ja toisella pitkällä sivulla tasoiteltiin välejä tehden tarvittaessa siirtymisiä ja voltteja. Kaikki sopivat pienine poneineen isoon maneesiimme hienosti ja tunti sujui sutjakkaasti viiden shetikan voimin. Ällistyttävän yhteistyöhaluinenkin Raipe oli tänään: ei minkäänlaista hangoittelua tai testailua, mitä uusissa paikoissa toisinaan saattoi kuulemma vastaan tulla. Pääsitte aloittelemaan kolmikaarista ravissa, kaarien hahmottaminen tuntui olevan tänään sinulla vähän hakusessa, mutta harjoittelu on opintojen äiti. Lopputuntia kohden päästiin jo oikein kivaan rytmiin ja tasapainoon liikkeen suhteen, vaikka myönnettäkööt ettei se shetlanninponin ravi ole mikään helppo istua. Jaoin ratsukot kahdelle ympyrälle ennen välikäyntejä, joilla oli tarkoitus nostaa laukka ja työskennellä asettaen ponia sisä- ja ulkopuolella ympyrää joka toisella kierroksella. Pääsitte hienosti mukaan tehtävään, Raipe oli eteenpyrkivä, mutta ei kuitenkaan intoillut liikaa toisten kanssa laukkaamisesta. Välikäyntien jälkeen paneuduttiin vielä hieman laukkatehtäviin.