Snilli Phineas

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

Nimi Snilli Phineas "Pekka"
Rotu, sukupuoli shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus ruunivoikonkirjava, 102cm
Syntynyt 01.06.2014, 15-vuotias (3v 01.07.2014)
Kasvattaja Snilli
Omistaja Meeri N. VRL-02160


Koulutus ko helppo B, vaativa valjakko
Rekisterinumero VH14-017-0430 & #PKK2425

kuva © linet Loci, väritys Meeri N.

Ratsuhevosten laatuarvostelu 15.06.2018
4 + 6 + 5 + 8.5 + 9 + 3 + 7 + 7.5 + 10 = 66,667% First Champion

Sukutaulu

i. VIR MVA Ch Phoenix v. Moons
vkkkrj, 101cm
SHLA-I, KRJ-I, KTK-II
VSN Regional Champion
ii. Ch Pow Wow Twitch
m, 98cm
KRJ-I, SHLA-I, YLA2, KTK-II
iii. Lawbreaker
iie. Emelie SWE
ie. Micha v. Moons
vkkkrj, 95cm
KRJ-I, YLA1, SHLA-I, KTK-III
iei. VIR MVA Ch Insomnia SWE
iee. VIR MVA Ch Kungsväll Menuett
e. Queen B Dei
m, 101cm
VVJ-I, KTK-III
ei. Roo Rebel Dei
trt, 102cm
KTK-III
eii. VIR MVA Ch Riot Empire
eie. VIR MVA Ch Nefertarin Gloria
ee. VIR MVA Ch Isis Sha Dei
mrn, 96cm
KTK-III, YLA2
eei. VIR MVA Ch Ingor of Yavetil
eee. VIR MVA Ch Shakira Skammar

Isälinja: Phoenix v. Moons - Pow Wow Twitch - Lawbreaker
Emälinja: Queen B Dei - Isis Sha Dei - Shakira Skammar

Luonnekuvaus

Snilli Phineas eli Pekka ei ole ainakaan luonteen puolesta tullut yhtään isäänsä. Siinä missä sen isä on varsinainen energiapommi, Pekka ei turhaan sinkoile paikasta toiseen tai tee ylimääräistä. Tallissa poni on aika hiljaista poikaa, mutta lempi-ihmisiä se tervehtii karsinassa matalalla hörinällä. Ori seisoo harjattavana paikoillaan yllättävän kauan, mutta esimerkiksi pesupaikalla ollessaan liikehdintä on runsaampaa. Kavioiden puhdistus on välillä pientä tappelua, sillä Pekka ei aina haluaisi niitä nostaa ja pitää ylhäällä. Muuten ori antaa tehdä itselleen oikeastaan mitä vaan - olen jopa nähnyt pienen tytön tekevän sen harjaan lettejä ja poika seisoo paikoillaan kuin tatti. Pekka on kyllä nuorena oppinut hyvin kunnioittamaan ihmisiä ja niiden tarvitsemaa tilaa, joten se ei kyllä yritä lähennellä tai astua varpaiden päälle ainakaan tarkoituksella. Taluttaessa orilla on tapana näprätä suullaan riimunnarua tai ohjia mikäli mahdollista, ja se ei hevillä luovu siitä. Tämän jälkeen orin riimunnaru on ihan kuolasta märkä, joten uusia naruja saa olla ostamassa aika usein edellisten mentyä huonoiksi.
Pekka on muita hevosia ja poneja kohtaan aika pomottava, ja harvassa on ne orit ja ruunat keiden kanssa se tulee toimeen tai kaveeraa. Orilaitumella se on ottanut yhteen jopa yhden puoliverisen kanssa ja meidän pikkuponi on välien selvittelyn voittanut ja noussut lauman johtoon. Tammoille ori on taas kuin herrasmies, ja niille se hirnuu ja pörhistelee enemmän.

Pekka tekee ajaessa juuri sen mitä kuski käskee, eikä yhtään enempää. Ori on siinä mielessä helppo ajoponi, että se esimerkiksi hidastaa vauhtia silloin kun kuski niin sanoo ja pysyy pysähdyksessä paikallaan tarvittavan ajan. Koulukokeessa tästä on ollut todella paljon apua, ja ne radat ovatkin menneet yleensä todella hyvin. Kestävyyskokeessa taasen kuskin pitää olla tarkkana ja valmiina tekemään nopeita päätöksiä, sillä poni vaan menee minne ja millä nopeudella kärryiltä käsketään. Pekka tottelee kyllä ohjeita todella tarkasti ja nopeasti, eikä raipan tarvitse olla mukana kuin muodon vuoksi. Vauhtia kaipaavalle ori voi olla väärä valinta, mutta valjakkoajon lisäksi poni käy hyvin ajo-opetusponiksi tai vaan sunnuntaihömpöttelyyn.
On Pekalla myös ratsastettu, eikä se siinä ole ihan ummikko. Poni on ratsastaessa samanlainen kuin ajaessakin, eli se tekee vain sen mitä käsketään. Kovin energinen se ei ole, mutta ei sitä silti tarvitse patistaa raipalla eteenpäin. Esteet eivät ole oria varten, vaan selästä käsin sillä mennään koulua tai hömpötellään muuten vain maastossa.

Kisapaikoille Pekka matkustaa ihan ok, mieluiten yksin mutta tammojenkin seura kelpaa. Vieraissa paikoissa orista kuoriutuu machoileva poni, jonka pitää hieman pörhistellä ja esitellä itseään kauniille tammoille. Kärryt perään saatuaan keskittyminen siirtyy taas kuskiin ja Pekka suorittaa osakokeet omaan tyyliinsä tasaisen varmasti.

Jälkeläiset

01. 05.08.2018 shet-ori Snilli Pumba ei saavutuksia e. Lily's Little Winter Sparkle

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 18.61
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 2020.47
Tahti ja irtonaisuus: 416.03
Tarkkuus ja ketteryys: 1873.24

Valjakkoajossa 3893.71 op. (vaikeustaso 8)

07.07.2018 Valyrian Shetlands, tuom. EmmiN. - II-palkinto
11.11.2017 DS Valmennustalli, tuom. Lynn - EO-Sert

28.08.2018 VVJ Lorun Suomenhevoset - Keilakunkku 2018 (syksy), vaativa koulukoe - 04/77

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  |  Background © MediaLoot.com  |  Muokkaukset © Meeri N.
Tämä on virtuaalitalli | This is a sim-game stable