Metsälammen Rinkkareissaaja

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

Nimi Metsälammen Rinkkareissaaja "Riki"
Rotu, sukupuoli shetlanninponi, ori
Väri, säkäkorkeus punarautias, 100cm
Syntynyt 10.07.2014, 10-vuotias (3v 10.08.2014)
Kasvattaja Sinte VRL-10636
Omistaja Meeri N. VRL-02160


Koulutus ko helppo B, re 60cm, ajo
Rekisterinumero VH14-017-0643

kuvat © Suomen Hippos / Pirje Paananen

Palkittu 28.12.2016 palkinnolla KTK-I
22 + 22 + 22 + 22 = 88p KTK-I

Sukutaulu

i. Vaapukan Ronkeli
rt mush, 95cm
SHLA-II
ii. Rhett v. Moons
prt, 97cm
iii. Ch Randon vom Liliebloom
iie. Micha v. Moons
ie. NLI Blondine
rt, 97cm
iei. VIR MVA Ch Billy Boy SEX
iee. Blondie v.d. Humblehof
e. Sixx Janette MET
m, 103cm
SHLA-I*, YLA2, KRJ-II
ei. Sixx Dollars Fiasco MET
m, 105cm
SHLA-I, YLA2, KRJ-II
eii. Frein Gone in Sixty Seconds
eie. RaF's Narrowing Gold
ee. Huvin Jaenna
mpäis, 85cm
KTK-III
eei. VIR MVA Ch Jawell v. Hardell
eee. Leonty Jaida J

Isälinja: Vaapukan Ronkeli - Rhett v. Moons - Randon vom Liliebloom - Knuffel vom Liliebloom
Emälinja: Sixx Janette MET - Huvin Jaenna - Leonty Jaida J - Graystock's Lilith

Luonnekuvaus

Riki on mahdottoman energinen ja voimakkaan tahdon omaava pieni kiukkupussi. Se sinkoilee paikasta toiseen niin nopeasti, ettei sen perässä meinaa pysyä paraskaan hevosenhoitaja. Riki on pieni katastrofi, joka kyllä järjestää asiat päälaelleen - vasapainona maailmanloppupäiville, Riki voi toisinaan tarjota myös taivaallisen ihania hetkiä.

Riki on hoitotilanteissa levoton. Se pyörii, hyörii, hössöttää, loiskii vesikupilla, syö kaadettua harjapakkia... mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Riki rakastaa karkailua ja ylipäätään pakoon livahtamista muodossa tai toisessa. Siksi se kannattaakin aina sitoa kiinni käytävälle, jotta karkuyritykset ainakin hankaloituisivat.

Ratsastettaessa Riki on joku mukava tai kamala. Mukavina päivinään se on innokas oppimaan uutta, ja tekee töitä oikeasti innoissaan - kamalina päivinä jo selässä pysyminen tuntuu mahdottomalta tehtävältä.

© Sinte

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.00
Nopeus ja kestävyys: 0.00
Kuuliaisuus ja luonne: 437.46
Tahti ja irtonaisuus: 643.94
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kouluratsastuksessa 1081.4 op. (vaikeustaso 3)

02.08.2018 Maybeck Stud - irtoSERT
07.07.2018 Valyrian Shetlands, tuom. EmmiN. - LKV4, I-palkinto
10.02.2018 Ratsutalli Lilja, tuom. taffel - RCH, 37,5p
06.12.2017 Vaniljavaara, tuom. sparrow-mind - RCH, 38p
01.12.2017 Maybeck Stud - irtoSERT

Päiväkirja & valmennukset

03.07.2017 Päiväkirjamerkintä

Ihan kuin pieni pommi putosi, kun Sinte ilmoitti Metsälammen tallin lopettamisesta. Meillähän asuu yksi kyseisen tallin kasvatti ja hyvin oli Sinte Nuuvan kouluttanut ennen meille muuttamista. Suurin osa tallin hevosista ja poneista meni myyntiin, mutta ajattelin ettei kannata edes katsoa kun muuten tulee kuitenkin himo ostaa lisää hevosia. Tallitytöt sitten kuitenkin yhdessä ryhtyivät myytäviä katsomaan ja ehdottivat minulle sitten, että "toi poni sopisi tänne hyvin", "siellä olisi yksi tosi hieno hevonen vielä ilman kotia" yms. Pakko sanoa, että hieman uteliaisuus heräsi ja lähdin sitten tytöiltä salaa ajamaan kohti Metsälampea katsomaan niitä myytäviä.

Ei se turha reissu ollut, sillä palatessani takaisin tallille mukanani oli kaksi uutta hevospassia. Kaupat tuli tehtyä hieman vanhemmasta suomenhevostamma Enkelistä ja nuoremmasta shetlanninponiori Rinkkareissaajasta. Tallitytöt olivat ihan innoissaan, vaikka nämä eivät olleet juuri niitä hevosia, mitä he olivat aikaisemmin katsoneet. Pari päivää myöhemmin trailerista peruutti kaksi rautiaista uutta nelijalkaista, jotka saivat heti pari uutta hoitajaehdokasta. Kummatkin matkustivat uuteen kotiin ongelmitta, ja toivotaan että ne kotiutuvat yhtä hyvin.

25.07.2017 Päiväkirjamerkintä

Riki kotiutui meille yllättävän nopeasti. Se on saanut uutena tulokkaana tallitytöitä paljon huomiota - ja treeniä. Poni oli hyvässä kisakunnossa jo meille saapuessaan, joten päätimme ilmoittaa sen mukaan seuratason koulukilpailuihin Villa Talviaan. Se matkusti muiden hevosten kanssa hyvin eikä hirveästi pitänyt älämölöä tai egoillut vieruskavereille. Luokkana pikkuorilla oli tosiaan seuratason helppo C, joten mitään ylitsepääsemätöntä ei radassa ollut. Verryttelyssä Rikistä huomasi, että tänään ei ollut mikään parhain päivä. Ratsastaja sai koko ajan tehdä töitä pitääkseen ponin liikkeessä, ja valitettavasti sama homma jatkui myös itse radan puolella. Laukka nousi todella vaivalloisen näköisesti, mutta urheasti ratsukko kuitenkin selviytyi radan loppuun. Ratsastaja ei tietenkään ollut tyytyväinen, mutta suoritus oli kuitenkin hyväksytty prosenteissa mitattuna. Hän hieman piristyi kun he eivät jääneet ihan viimeisiksi, vaan lopullinen sijoitus oli 19/23. Ei siinä auta muuta kuin ajatella positiivisesti ja ruveta hiomaan yhteistyötä vielä paremmaksi.

01.08.2017 Päiväkirjamerkintä

Riki ja sen vakioratsastaja Viivi ovat harjoitelleet ahkerasti kouluratsastuksessa ja hiljalleen yhteinen sävel alkaa löytyä. Vaihtelun vuoksi ajattelin ilmoittaa orin ja pari muuta tallin ponia shetlanninponeille tarkoitettuun näyttelyyn, kun järjestyspaikalle ei ollut useamman sadan kilometrin matkaa ajettavana. Mukaan lähti täysi edustus eli kuusi ponia ja varusteet ängettiin isoon hevosautoon. Ponit matkasivat tapahtumapaikalle yllättävän hyvin, eikä mitään eripuria sattunut matkan aikana. Riki osallistui jo heti ensimmäiseen luokkaan, joka oli tarkoitettu shetlanninponioreille. Tietääkseni ori ei ollut ennen käynyt näytettelyssä, joten se oli ihan ihmeissään, kun se ei saanutkaan satulaa selkään eikä kentällä ollut kouluaitoja. Kehässä poni oli edelleen hieman jännittyneen ja varautuneen oloinen, mikä selittyi varmaan kokemuksen puutteella. Rakennearvostelussa orin piti hieman pyöriä ja liikkua, mutta yllättävän hyvin sain sen pysymään paikoillaan. Tulos ei kovatasoisessa luokassa ollut kovin korkea (9/12), mutta saipahan poni hieman kokemusta tälläisestäkin toiminnasta. Koulutreenit ja maastoilu jatkuvat Rikin osalta ihan suunnitellusti, ja pian pitäisi ratsukon olla taas kisakentillä.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  |  Background © Pixabay  |  Muokkaukset © Meeri N.
Tämä on virtuaalitalli | This is a sim-game stable