Snillin Tiikerililja

Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse

 • Snillin Tiikerililja "Tikru" VH16-018-1212
 • suomenhevonen, tamma
 • syntynyt 15.04.2016, 13-vuotias (4v 15.05.2016)
 • punaruunikko, säkäkorkeus 159cm

 • ko helppo A, re 110cm, kenttä CIC1
 • painotuslajina kenttäratsastus

 • kasvattanut Snilli
 • omistaa Meeri N. VRL-02160

 • KTK-II (19 + 19 + 20 + 18 = 76p)
  SV-II
  ★★★

Luonnekuvaus

Tiikerililja, eli leikkisästi Tikru, on hötkyilemätön ja rohkea hevonen. Se on jo ollut varsasta asti reagoinut uusiin asioihin terveellä uteliaisuudella ja tamma on melkein aina ollut ensimmäisenä tutkimassa pelottavia asioita. Tallissa ja muutenkin elämässään tamma ottaa varsin lungisti, eikä se jaksa/viitsi riekkua ja koetella ihmisten hermoja. Harjaus ja muut arkitoimet sujuvat leppoisasti ja tallityöntekijän kannalta ongelmattomasti. Hieman aremmilla ja kokemattomammilla hevosihmisillä ei ole ollut mitään ongelmia Tikrun kanssa puuhastellessa, eli tammasta tulisi varmasti myös mitä mainioin hevonen terapiakäyttöön. Satuloidessa sillä on kuitenkin tapana alkuun pullistella jonkin verran, ja sen takia vyön kireyden kanssa saa ollakin tarkkana.
Laumassa Tikru kuuluu enemmin alistuvien hevosten joukkoon kuin pomottavien. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat niinä muutamina kertoina kehuneet tamman hyvää käytöstä, mikä helpottaa kyllä heidän työtään jonkin verran.

Tikrun rohkeudesta on ollut paljon hyötyä kenttäratsastuksessa. Tamma on varma ratsu maastoon, sillä se ei tosiaan kovin kauaksi lähde pakoon (jos edes tekee muuta kuin säpsähtää) esim. vihreitä menninkäisiä.
Pelkkä tasainen kentän uraa kiertäminen on Tikrun mielestä tylsää, ja se tekeekin motivoituneemmin töitä, mikäli sillä on melkein koko ajan tehtäviä. Tamman askellajeissa on hyvä muunneltavuus, ja esim. ravissa pystyy hyvin ratsastamaan ensin koottua ja sen jälkeen lisättyä ravia. Apuihin hevonen reagoi nopeasti, ja pelkät painoavut riittävät useimmiten.
Esteistä Tikru tykkää enemmän kuin pelkästä kouluratsastuksesta. Tamma on siinä mielessä melko automaatti, sillä se kyllä hyppää esteen kuin esteen yli, mitä kohti sitä ratsastetaan. Ponnistusvoimaa riittää metrisille esteille hyvin ja yksittäisinä vielä korkeammalle. Pudotuksia voi tulla pienemmillä esteillä, mutta isommilla tamma keskittyy paremmin eikä puomitkaan silloin juurikaan kolise alas. Maastoesteillä tammalla on välillä tapana ottaa jaloilla hypyssä kosketusta esteisiin, mitä se ei rataesteillä tee. Vesieste on sen mielestä hauska ja kiva leikkipaikka, ja jos kuski ei ole tarkkana, saattaa tamma hidastaa vesiesteelle ja ruveta leikkimään siinä.

Tikrun käytös ei kisapaikoilla juurikaan muutu siitä, minkälainen se on kotioloissa. Sille riittää "ihan normaali" verryttelyaika, eikä se tarvitse mitään ylimääräistä pitkää lämmittelyä. Tamma on helppo kisakaveri, sillä se ei hötkyile ja tekee kyllä tapansa mukaan kaikkensa kisakentillä.

Kuvagalleria

Sukutaulu

i. FF Mörrin Venjami
rn, 163cm
KERJ-II
ii. Mörrimöykky 7
prt, 166cm
iii. Pikku-Mörri
iie. Seitsemäs Lupaus
ie. VIP MVA Fn Venliina
prt, 155cm
KERJ-II, SLA-II, YLA2
iei. Reemeli
iee. Vilmira
e. Snillin Taiatar
prt, 147cm
KTK-II
ei. Malvin
rt, 166cm
KERJ-I
eii. Malava
eie. Saterna
ee. Turkasen Pippuri
rn, 148cm
KTK-II
eei. Turjake
eee. Tirppaliisa

Isälinja: Mörrin Venjami - Mörrimöykky 7
Emälinja: Snillin Taiatar - Turkasen Pippuri

Jälkeläiset

01. 18.09.2016 sh-ori Sadan Sumuhuurre KEV II, KTK-III, mm. 32 KERJ-sijoitusta i. Tiilikan Sumuharja

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 1112.03
Nopeus ja kestävyys: 783.06
Kuuliaisuus ja luonne: 6.65
Tahti ja irtonaisuus: 4.08
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa 1895.09 op. (vaikeustaso 5)

28.02.2018 Hengenvaara, tuom. Milja H. - RCH, 40,5p
14.02.2018 Tuulenpesän Kartano - irtoSERT
04.07.2017 Hortensia, tuom. dookie - RCH, 39,5p
31.10.2016 Hervannan Oriasema, tuom. dookie - RCH, 39,5p
20.07.2016 Turmeltaja, tuom. dookie - LKV2

29.07.2018 KERJ Prime Sporthorses - Suomenhevosten kenttämestaruus 2018, helppo - 07/118

Päiväkirja & valmennukset

04.11.2017 Estevalmennus, valmentajana Sippe

"Seuraavaksi Meeri toi maneesiin ruunikon suokkitamma Tikrun. Samalla kun nainen teki viime hetken säätöjä jalustimiin ja muuhun ja käveli vapain ohjin, minä muokkailin edellisen valmennuksen esteistä hieman erilaisia tehtäviä. Verkkahypyiksi otettaisiin paria lyhyttä innaria sekä ristikoita kaarevalla uralla, valmennuksen varsinainen tehtävä olisi tiimalasi. Maneesin keskellä olisi yksi este, samaten ennen- ja jälkeen lyhyitä sivuja olevissa kulmissa sekä lyhyiden sivujen keskellä. "Tiimalasia" laukattaisiin läpi, ja samalla kaarevien urien ratsastus saisi harjoitusta.

Ratsukon verkattua sileällä tultiin ensin ravissa kahta ympyrälle asetettua ristikkoa. Aluksi puomit saattoivat kolista, kun Tikru ei viitsinyt pikkuesteillä keskittyä kunnolla. Korotin esteet pystyiksi, ja Tikru alkoi samantien nostella jalkojaan ja hypätä muutenkin paremmin. Innariakin otettiin korotettuna, kun alunperin esteet olivat olleet melko pieniä.

Noin vartin kuluttua hyppäämisen aloittamisesta päästiin aloittamaan tiimalasi. Alkuun ratsukolle tuotti hiukan vaikeuksia päästä kääntymään heti tiimalasin keskellä olevan esteen päällä, eikä vasta metri sen jälkeen. Neuvoin Meeriä ihan rohkeasti käyttämään johtavaa ohjaa niin, että hän saisi Tikrun vaihdettua kurssia ajoissa. "Ennen estettä jo aattelet sinne oikeelle ja heti kun hyppy lähtee katot reippaasti oikeelle, johdat oikeella ja vaihat laukan painopistettä muuttamalla!" ohjeistin ratsastajaa. Kohta tämäkin osa tehtävästä sujui mutkattomasti, ja jonkin aikaa hypättyään Meeri ja Tikru saivat hyvillä mielin aloittaa loppuverryttelyn. Mukavannäköinen ratsukko, jonka suorituksissa ei paljoa valittamista ollut!"