Tämä on virtuaalihevonen   |   This is a sim-game horse
VH23-017-0314

Snilli Clementine KTK-III, SHEV-II, VV-I

Virallinen nimi Snilli Clementine "Tintti" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 07.09.2023, 5-vuotias Kasvattaja Snilli
Rotu, sukupuoli shetlanninponi, tamma Koulutustaso noviisi valjakko
Väri, säkä ruunikko, 106cm Saavutukset KTK-III (68p), SHEV-II (26,5p), VV-I (35p)

Luonnekuvaus

Tintistä odotettiin emälinjan tavoin rauhallista lapsille sopivaa ponia, mutta aina ei saa sitä mitä toivoo. Tintillä on nuorten lasten keskuudessa huono maine, sillä tamma ei todellakaan ole helpoimmasta päästä käsitellä. Haliponiksikin kannattaa valita joku toinen. Ponin näkee todella usein korvat luimussa, ja jos sitä yrittää lähestyä hätiköidysti, näyttää se varmasti hampaita ja takakavioita. Lapset totta kai helposti säikähtävät sellaista, mutta aikuiset tallityöntekijät ovat päässeet onneksi vain muutamalla mustelmalla rakentaessaan luottamusta poniin. Tuttuja tallityöntekijöitä kohtaan Tintti osaa käyttäytyä suht asiallisesti, eli ihan kaikesta koskemisesta ei tarvitse enää näyttää hampaita tai käntää takapuolta ihmistä päin. Kiinni sidottuna hoitotoimenpiteet onnistuu edelleen kaikista helpoiten. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovat tulilinjalla, mikäli heidän toiminta ei tammalle kelpaa. Yksi heikko kohta Tintillä on - nimittäin sä'än rapsuttaminen! Jos siitä sopivasti osaa rapsuttaa, niin on lähempänä tamman kaveripiiriä.
Muiden hevosten ja ponien parissa Tintti ei ole niin pidättyväinen kuin tallissa. Kauhean monen ponin kanssa sillä ei kemiat kuitenkaan kohtaa, mutta se viihtyy pienen tarhalaumansa johtajana.

Sukutaulu

Isälinja: Mangon Teddy Bear - Mangon Citron Sucre - Kullan Leevi - Citroen's Lemon
Emälinja: Huvin Cherry Berry - Snilli Berry - Sonetin Belinda - Fantome's Belle - Ballerina

i. Ch Mangon Teddy Bear
trn, 103cm
KTK-II
ii. VIR MVA Ch Mangon Citron Sucre
m, 104m
KTK-II
iii. Kullan Leevi
iie. Silkin Ajaton
ie. VIR MVA Ch Mangon Icy Pacific
rn, 104cm
KTK-II
iei. Ch Lupauksen Lumimies
iee. Mangon Delphine
e. Huvin Cherry Berry
rn, 105cm
KTK-III
ei. Sokerikuun Twilight Drake
trn, 100cm
KTK-III
eii. Ch Iairos VVJ-I
eie. Twilight Dance Dei
ee. Ch Snilli Berry
m, 97cm
SHLA-I, VVJ-I, KTK-II
eei. Marquis v. Moons
eee. Sonetin Belinda VVJ-II

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 0.66
Nopeus ja kestävyys: 0.12
Kuuliaisuus ja luonne: 673.00
Tahti ja irtonaisuus: 7.59
Tarkkuus ja ketteryys: 739.24

Valjakkoajossa 1412.24 op. (vaikeustaso 4)

Päiväkirja ja valmennukset

15.09.2023 Päiväkirjamerkintä - 2-vuotias

Hieman alkaa jo naurattamaan ja turhauttamaan Tintin opetus. Sen kanssa jokaiseen vaiheeseen niin valjaiden pukemisesta, ohjasajosta kuin kärryjen laittamisesta perään on mennyt tuplasti aikaa verrattuna “normaaliin” varsan opetukseen. Ponilla kesti hetken aikaa tottua jo valjaiden oloon, ja kun valjaisiin laitettiin vielä mäkivyö niin siitähän se taas sekosi ja alkoi vastustelut. Kärsivällisyyttä on kyllä tamman kanssa tarvittu. Tintti on vihdoin hyväksynyt kärryt perässään ja oppinut vetämään niitä taluttajat molemmin puolin. Hieman jännittää miten kuskin hyppääminen kärryille ja taluttajien vähentäminen vaikuttaa ponin käyttäytymiseen. Kesäloma tekee tammalle varmasti hyvää niin psyykkisesti kuin fyysisestikin. Loman jälkeen päästään sitten jatkamaan ajo-opetusta omaan hitaaseen tahtiin. Onneksi meillä ei ole mihinkään kiire, niin ei haittaa, vaikka tässä kestää kauemmin - saadaanpahan toivottavasti toimiva ajoponi.