Snillin Taiatar

Virallinen nimi Snillin Taiatar "Taika" Omistaja Meeri N. VRL-02160
Syntymäaika 25.04.2014, 15-vuotias (4v 05.05.2014) Kasvattaja Snilli
Rotu, sukupuoli suomenpienhevonen, tamma Koulutustaso ko helppo A, re 95cm, kenttä helppo
Väri, säkä punarautias, 147cm Rekisterinumero VH14-018-0607

Palkittu 10.12.2014 palkinnolla KTK-II (P)
19 + 17 + 19 + 17 = 72p KTK-II
vanhoilla kuvilla

Ratsuhevosten laatuarvostelu 08.05.2017
9 + 7½ + 7 + 8½ + 9 + 9 + 4½ + 8 + 7 = 77,222% Superion Grade

Luonnekuvaus

Ratsastaessa reipas työmyyrä. Rohkea, ei pelkää erikoisempiakaan johteita tai erikoisesteitä. Laukka matkaavoittava piekkariksi, ravi vähän tikittävää. Rataesteillä tarvitsee hyvät lähestymiset tai muuten pudottaa helpommin.

Sukutaulu

Isälinja: Malvin
Emälinja: Turkasen Pippuri

i. Malvin
rt, 166cm
KERJ-I
ii. Malava
rt, 165cm
iii. Majuri
iie. Laivueen Netta
ie. Saterna
tprt, 159cm
iei. Saturnus
iee. Ero-Vaie
e. Turkasen Pippuri
rn, 148cm
KTK-II
ei. Turjake
prn, 149cm
eii. Erämies
eie. Vajaman Herttuatar
ee. Tirppaliisa
trn, 150cm
eei. Eitippatapa
eee. Minttuliisa

Jälkeläiset

01. 18.06.2015 sh-ori Riiviöiden Taikuri ei saavutuksia i. Sylvin Unipossu
02. 15.04.2016 sh-tamma Snillin Tiikerililja KTK-II, SV-II, kilpaillut porrastetuissa i. Mörrin Venjami
03. 16.11.2017 sh-ori Snillin Joonatan KTK-II, SV-III, kilpaillut porrastetuissa i. Mörkövaaran Joviaali

Kilpailukalenteri

Porrastetut Muut
Hyppykapasiteetti ja rohkeus: 592.61
Nopeus ja kestävyys: 494.97
Kuuliaisuus ja luonne: 53.23
Tahti ja irtonaisuus: 32.65
Tarkkuus ja ketteryys: 0.00

Kenttäratsastuksessa 1087.58 op. (vaikeustaso 3)

Päiväkirja & valmennukset

25.04.2014 Päiväkirjamerkintä, kirjoittanut Juli

Snilliin syntyi tänään pitkään odotettu tammavarsa! Olin pyytänyt astutusta Meerin omistamasta Turkasen Pippurista - ruunikosta, pienhevoskokoisesta tammasta, joka oli kantakirjattukin hienosti II-palkinnolle. Isäksi valitsimme minun omistaman, suurikokoisen oriin, Malvinin. Varsa on pienikokoinen tamma, väriltään rautias. Siitä odotetaan kilpailuihin uutta, kivaa verta. Toivottavasti tulemme pärjäämään tämän neitosen kanssa kenttäkisoissa mahdollisimman hyvin, kunhan se hieman kasvaa. ;)

03.12.2015 Päiväkirjamerkintä

Sain pari päivää sitten yllättävän puhelinsoiton tehdessäni tallitöitä. Hieman ihmettelin kun Juli soitti, sillä en ollut kuullut hänestä mitään sitten Taikan myynnin jälkeen. Taikasta oli totta kai kyse nytkin, mutta hieman masentavia verrattuna parin vuoden takaiseen. Riiviöt lopettaa ja hevosista on luovuttava. Tapani mukaisesti en voinut kieltäytyä ottamasta Taikaa takaisin meille, joten Julin ei tarvinnut enää miettiä tamman kohtaloa. Tänään ajeltiin sitten hieman paremmalla ajalla Riiviöille trailerin kanssa, vaikka sää ei ollutkaan mikään kovin hyvä. Tallille pääsyämme Juli tulikin heti pihaan tervehtimään. Taika oli jo lähtövalmiina karsinassaan. Siitä kyllä näki heti, että se oli viihtynyt Julin hyvässä hoidossa - se oli hyvässä lihaskunnossa, karva kiilsi ja muutenkin hevosen olemus oli tyytyväinen. Tamma asteli tottelevaisesti traileriin ja matkustikin siellä hyvin. Onneksi matka ei ollut älyttömän pitkä ja kuski osasi asiansa, niin ei oltu ojassa huonon sään takia. Onhan se kiva saada Taika takaisin kotiin, ei sitä voi kieltääkään. Katsotaan mitä sen kanssa keksitään tehdä, toivottavasti päästäisiin pian kilpailemaan kenttäkisoissa.

13.08.2017 Päiväkirjamerkintä

Tänään pakattiin autoon kisakentät jo nuoremmille jättänyt Taika, jolla ahkera ratsastajamme Hanna starttasi pienissä estekisoissa. Pienen ajomatkan päässä Rihtniemessä järjestettiin rataharjoitukset, ja ajattelin että siellä olisi Hannan hyvä tilaisuus päästä kokeilemaan kisatunnelmaa. Taikahan on kokenut kisahevonen, Hannalle hyvä opetushevonen. Tamma ei ollut moksiskaan pienestä maisemanvaihdoksesta ja se matkusti reippaan tunnin matkan ongelmitta. Kisapaikalla kaikki meni hyvin, ja Taika käyttäytyi varsin mallikkaasti koko ajan. Kovin montaa hevosta tai ponia ei paikalla ollut, joten meidän ratsukolla oli hyvin tilaa verrytellä ja valmistautua pieneen 7 esteen rataan. Tammalla oli verryttelyssä hieman normaalia enemmän virtaa, mutta Hanna onnistui rauhoittamaan hevosta hyvin itse suoritusta varten. Itse rata ei ollut ainakaan omasta mielestäni hirveän vaikea. Ratsukko ylitti hienosti ensimmäisen pystyesteen, samoin sarjan ensimmäinen este. Sarjan välissä askeleiden määrä ei oikein vastannut suunniteltua, ja siitä tuli sitten yksi pudotus. Loppurata meni hyvin, eikä hevonen hetkauttanut korviaan viimeiselle vesimatolliselle okserille. Tuomari oli kirjoittanut jopa pienet kommentit, vaikkei kyseessä mikään taitoarvostelu ollutkaan. Taikan ja Hannan lapussa luki "Ratsu kuuntelee ratsastajaansa hyvin. Esteiden 2A ja 2B väliin kaksi ja puoli askelta, olisi voinut ratsastaa enemmän eteen tässä". Ratsastaja oli loppujen lopuksi ihan tyytyväinen, kun muita pudotuksia tai kommelluksia ei tullut. Tammakin selvästi tykkäsi taas käydä ihmisten ilmoilla, kun nykyään se saa olla aika pitkälti kotona. Tarkoituksena olisi astuttaa tamma taas ja sen jälkeen ruveta hiljalleen valmistautumaan laatuarvosteluja varten.